Scudo Sports

Eğik Jant

Scudo
akordu bozuktur.bisikletçiye götür en fazla a10 tl ye yaparlar galiba benimde öyle yazın yaptırcam

yaparlar mutlaka 8 haline gelen jantları düzeltiyorlar onumu yapamayacaklar

Daha önce benim başımada gelmişti (sürekli arka kaldırmaktan sanırım) alüminyum jantta, çift kat değildi. Akort sorunu çözmemişti. Bence çözüm olarak durumun müsaitse çift kat janta geç derim.

Bildiğim kadarıyla;

Lastiği çevirdiğinizde sağa sola yalpa var ise düzeltilebiliyor,
Yukarı aşağıya zıplama varsa yanı dik eksende yamukluk varsa düzeltemiyorlar...

Yanlışsa lütfen düzeltin...

Jant tek katsa vuruk düzeltilebiliyor bir nebze,çift katta biraz daha zor sanırım. Jantı açtıran( adı her neyse) öyle bir alet var.

alttan darbeliyse yani sekme yapıyorsa muhtemelen düzelmez, özellikle bir de darbe sonucu oluşmuşsa geçmiş olsun demek lazım. ama kullanımda rahatsız etmiyorsa, küçük bir sekme ise sadece akordu alınıp kullanılabir.

Çektirme aleti olan bisiklet tamircisi düzeltir jant ister vuruk ister 8 olsun Fakat vuruk çok büyük ise zor

@semih59
çektirme aleti nedir ???? :D yılalrdır sorarlar bunu bana . jantın çektirmesini tellerini az-çok sıkarak yada gevşeterek yaparsın.

@hakan sancaktar

sanırım akort sehpasına diyor arkadaşlar. ama bunların bi kabahati yok. bisiklet mekanikçileri çok para almak için sanırım aletlerin ismini değişiyorlar ;)

Araba çarpması sonucu eğilen ön jantım düzeltildi. Akort sorunu yok, fren yüzeyi tam düz değil ama kullanımda fark çok hissedilmiyor. Acaba jantın yapısal bir zayıflığı oluşmuş mudur diye aklımda şüphe oluştu, gerçi aluminyum ama. Eğiklik az değildi hani baya işlem gördü. Yolda, inişte kırılır mı, bir tehlike yaratır mı diye aklıma geldi. Sizlerin düşünceleri nelerdir acaba? Tamir öncesi ve sonrası resimleri de aşağı ekliyorum, fikir versin diye. Teşekkürler.

1.jpg

2.jpg

@Veto8 Resimler hiç sağlıklı görünmüyor bence.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@Veto8 zamanla içerisindeki mikro çatlakların büyümesi muhtemel..

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Geri