Scudo Sports

Ege kıyıları boyunca tur

Kimse yok mu Antalya-İzmir yapan? Yolun belli kısımları içinde tavsiyeler bana yardımcı olacaktır. Tam tur yapmanıza gerek yok...

Scudo
@Umut Palabıyık

:D:D:D
Olmaz ölmek var dönmek yok...

18 Haziran-27 Temmuz 2009 tarihleri arasında (inşallah) yapacağım Batı Anadolu bisiklet turumda İzmir-Antalya kıyı şeridini de takip edeceğim.

O kesimdeki rotam, İzmir-Ahmetbeyli-Güzelçamlı-Dilek Yarımadası M.P.-Tuzburgazı-Milas-Muğla-Gökova-Köyceğiz-İztuzu-Dalaman-Fethiye-Kalkan-Kaş-Kaleüçağız (Kekova)-Mavikent-Olimpos-Phaselis-Antalya şeklinde olacak. İzmir-Antalya etabımı 30.06.2009-12.07.2009 tarihleri arasında geçeceğim (inşallah)

Turumun linki.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?p=516256#post516256

Şimdiden iyi yolculuklar size.

monstermania en kısa 45. cuhurbaşkanlığı koşusunun haritasını incele sana kılavuz olacaktır bence hoşçakal

@baymineral

Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Tarih uygun olsa sizinle birlikte pedallamayı çok isterdim ama okul nedeniyle o tarihlerde maalesef size katılamayacağım. Sizin turunuz bizden önce olacağı için verdiğiniz başlıktan yaptıklarınızı takip edeceğim.

monstermania en kısa 45. cuhurbaşkanlığı koşusunun haritasını incele sana kılavuz olacaktır bence hoşçakal

Teşekkürler captain_2. O haritayı inceledim geçen hafta. Bazı noktalarda sahilden çok uzaklaşmışlar. Bizim turumuz daha çok geziye yönelik olduğu için daha çok sahilden gidelim diyoruz. Belli noktalarda illaki içeri gireceğiz ama o rotaya alternatif geliştirirsek bizim için daha iyi olur gibime geliyor.

Sanırım sürekli kıyı şeridinden gidebilmemize imkan yok di mi arkadaşlar?eninde sonunda içeriye girmek zorunda olduğumuz yerler olacak yani?

kısa mesafeler dışında kıyı şeridinden gitmek mümkün bildiğim kadarıyla, fakat yollar inanılmaz engebeli olacaktır, çok fazla dağ aşmanız gerekecektir, o mevsimde tavsiye etmiyorum o rotayı.

Benim belirlediğim İzmir-Antalya rotasında 300 mt. ve üzerine çıkılan bir kaç yokuş var. Muğla çıkışı, Göcek ve Metris Geçitleri, Kalkan çıkışı, Kaş çıkışı ve Kumluca' dan sonraki çıkış. O kadar da korkunç görünmüyor. Muğla ve Kaş çıkışları 600 küsür metrelik rakımlarıyla bu güzergahtaki en üst seviyedeki rampalar. Aşılması sıcak havada kolay olmayacaktır ama çokta kötü olmayacaktır :)

• Beğen
Tepkiler: Umut Palabıyık
Ben Antalya-İzmir değil ama İzmir-Antalya yapmıştım eskiden, İzmirden 40-50 km uzaklaşana kadar trafik gürültüsü çok kafa yorucuydu, onun dışında sahil şeridinden bodruma uğramadan gitmiştim bir kaç kere de çadır kurmuştum, gayet güzel bir tur idi...

Metris geçidi 300 metrelik geçitlere dahil değildir. 110 metrelik bir geçittir :)

@baymineral

İncelediğimde rota konusunda sizin çizmiş olduğunuz bana da mantıklı geldi

Selamlar monstermania.Bisikletimi aldığım günden beri bu rotada turlamayı düşlemekteyim.Bu nedenle Google Earth'te uzun zaman harcadım ve kendime göre bir rota belirledim.İlk hedefim Antalya idi;fakat turu biraz daha uzatıp eğer imkanım olursa Hatay'a kadar gitmeyi düşünüyorum.İstersen çizdiğim rotanın dosyasını yollayabilirim sana.Msnden de ayrıntılı konuşabiliriz.Belli mi olur belki de birlikte pedallarız bu yolda;)

@monstermania Selam siz ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz?Sizinle msn den bir tarih belirlryip konuşalım çünkü hedef aynı

Temmuz ortası gibi büyük ihtimalle. Msn' den konuşabiliriz...

@monstermania

OzzYmkl@gmail.com sizinki antalya- izmir mi yoksa tam tersi mi bizde o tarihlerde planlıyoruz şuan 2. bisikleti diziyorum eksikleri var belki yolda görüşürüz.:))

@monstermania
bu gidişle bende marathon 1.50 alacağım herhalde bütçe yetmeyecek gibi siz nerelerde kalacaksınız kamp yerleri falan mı yoksa direk çadırı nereye dikerseniz oraya mı ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerleri bi konuşalım

@OzzYMKL

Heryerde kamp alanıyla karşılaşamayacığımız için büyük olasılık çadırı nereye dikersek seçeneği geçerli olacak. Baymineral arkadaşımızın attığı rota üzerinde yoğunlaşmış durumdayız. O rota gayet mantıklı geliyor şu an. Dilerseniz size de ulaştırabilirim...

@monstermania
ulaştırırsan sevinirim biraz göz atmıştım sadece şuan unuttun o bölgeyi tanımıyorum korkum ondan iç anadolu olsa neyse ama

@Baki Berk Kayalar

sanırım burak (monstermania) sizden rotanızı almış, çok detaylı incelemedim daha ama çok iyi olmuş, ellerinize sağlık. Deneyimlerinizden faydalanacağız.

Geri