ebay.com dan alışveriş yapılabilirmi.. bir kadro almak istiyorumda..

Kayıt
8 Haziran 2005
Mesaj
52
Tepki
6
Şehir
istanbul-avcılar
selam arkadaşlar, ebay.com da satılan bir kadro, yada bisiklet almak istiyorum fiyatı bana çok uygun gibi geldi ama sonradan bir aksilik yaşamamak için bilenlerden yardım istiyorum, sanırım açıkartırma sistemi ile satılıyor. ben mesela 100 $ a bir kadro aldım bunu bana gönderiyorlarmı, kargo sanırım bana ait oluyor, tahminen ne kadar tutar, ve gümrükte sorun olurmu,
lütfen bilen varsa bişeyler yazsın..
almak istediğim kadro bu.(link)
 
Scudo

Fethi Aktunç

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
676
Tepki
243
Şehir
Ümraniye, İstanbul
Bisiklet
Trek
Sanırım bu site doğrudan Türkiye'ye göndermiyor eğer Amerika da falan tanıdığın varsa o yolla getirtebilirsin
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
kargo bedeli burda belirtildiği gibi 25 dolar... Shipping costs: US $25.00
Fakat satıtıcı sadec amerika içine satış yapacağını belirtmiş... Ships to: United States

Onun dışında ebay den tr ye her türlü ürün geliyo tabiki neden gelmesin fakat satıcıyla anlaşıp içine bedelsizdir hediyedir gibisinden notlar yazmasını istemiz gümrüğe takılmaması için faydalı olur..ayrıca belirtilen kargo ücreti hesabınıza eklenir ve sizden peşin olarak alınır...
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Shipping, payment details and retrn policy kısmına bakarsan Available to kısmında United States only yazıyor. Yani satıcısı ürünü sadece Amerika içindeki alıcılara gönderiyor.
Ancak normalde örneğin 100 Dolar'lık bir ürün satın aldın, ürünü satın alırken Shipping denilen ulaşım bedelini de ödüyorsun. Yani 100 dolar + 15 dolar da ulaşım bedeli olsa misal, 115 dolar ödeyeceksin.
 
Kayıt
8 Haziran 2005
Mesaj
52
Tepki
6
Şehir
istanbul-avcılar
teşekkürler arkadaşlar epeyce araştırdım yakında bir bisiklet alacağım ebay'dan, tabiki türkiyeye satış yapan birini bulursam..:)
bu arada linkteki kadro 72$ a satılmış..:(
 

Uğur Taşdemir

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2005
Mesaj
1.023
Tepki
598
Şehir
İstanbul
Ebay den bisiklet almanı tavsiye etmem. Türkiye'de hemen her marka bulunabiliyorken ebayden almak biraz maceraperestlik gibi geliyor bana. Ben bisikletimi toplarken sele borusu vs. gibi parçalarımı ebayden aldım fakat 100 usd nin altında (92 usd) olduğu için sorun yaşamadım ama üzerinde "gift" yazmayan ve 100 usd den pahalı bir kargoda bedeline yakın gümrük vergisi ödeyeceğini bilmen gerekir. Bence Türkiyede çok kaliteli markalar var bunların birçoğu amerikan veya avrupa menşeili, kaldı ki yerli markalardan Kron bile diğerleriyle aynı kalitede kadro üretiyor artık. Önemli olan kadronun hangi sınıf komponentle donatıldığı değil mi?