Duvara monte askı aparatları

Tepki
47
Bisiklet
Focus
Merhabalar,

Bisikletleri duvara monte etmek için çok çeşitli apartlar var. Hatta el yapımı olan bazıları çok da estetik duruyor.

Genel olarak iki çeşit aparat var sanırım biri şu aşağıdaki gibi bisikletin yan durmasını sağlayanlar;

Diğeri de aşağıdaki gibi dik durmasını sağlayanlar;

Dik durmasını sağlayanlar kapladığı yer bakımından daha uygun olduğu için tercih edilesi duruyor. Ancak janttan asılma sebebiyle jantta bir bozukluğa(eğrilik, akort bozukluğu vs.) yol açması gibi bir sorun yaşayan ya da duyan oldu mu acaba? Yol bisikletimi bu şekilde asarak saklamayı düşünüyorum ama herhangi bir sorun yaşar mıyım diye de aklımda soru işaretleri oluştu.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Scudo

Ardaa

Daimi Üye
Tepki
384
İsim
Arda
Bisiklet
Specialized
@eraypehlivan

Selam Erdoğanlardan paylaştığın aparat bende var kullanmıyorum ama istersen 1 paket kahve karşılığında sana gönderebilirim :koptum:

• Beğen
Tepkiler: Alprnberk
Tepki
47
Bisiklet
Focus
@Ardaa

Selamlar

Onu örnek niteliğinde paylaşmıştım ama kullanmaya karar verirsem sizi özelden rahatsız ederim. Bol hatırlı bir değiş/tokuş yapmış oluruz.

Ardaa

Daimi Üye
Tepki
384
İsim
Arda
Bisiklet
Specialized
@eraypehlivan

:harika:

Vahap Demir

Daimi Üye
Tepki
531
Bisiklet
Sedona
Çook uzun zamandır bisikletimi balkon tavanına arka cantından asıyorum. Balkon iyi de rüzgar aldığından zaman zaman askıda sarsıldığı da oluyor. En ufak bir cant yamulması veya akort problemi yaşamadım şimdiye kadar.

Edip D.

HTFU!
Tepki
5.375
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
@Ardaa
O kadar mı kötü yahu?
Ben de düşünüyordum onu.. Hiç düşünmeyeyim mi?

Ardaa

Daimi Üye
Tepki
384
İsim
Arda
Bisiklet
Specialized
@Edip Dinçer

Kötülüğünden değil. Açıkçası ben odama asmak için aldım ve monte ettim ama beklediğimden çok yer kapladı o yüzden de salona koydum bisikleti. Sadece kafamda kurduğum gibi olmadı o kadar :harika:

• Beğen
Tepkiler: Edip D.

Fatih Çetin

Forum Bağımlısı
Tepki
681
Bisiklet
Focus
Bisikletin dik konumda durmasını sağlayan aparatı kullanan arkadaşım var. Her hangi bir sorun yaşamıyorlar.
Yan durmasını sağlayan askıyı kullandım. Sağlam bir şekilde duvara monte etmenizi tavsiye ederim. Hatta imkanınız varsa plastik dubel yerine çelik dubel kullanın. Zira askıyı kullanmaya başladıktan 15 gün sonra bisiklet asılıyken duvardan ayrılıp düşmüştü. Allahtan hemen altında duran büyükçe karton koli bir nevi havayastığı görevi gördü de bisiklete birşey olmadı.

BF Okuru

Üye
Tepki
62
Erdoğanlar'dan örnek verilen aparatın hemen hemen aynısını delta'dan aldım ve uzun bir süredir mutlu mesut kullanıyorum.Bisikleti kiriş altında yüksek bir yere astığım için sorun yaşamadım.

ozgur908

Forum Bağımlısı
Tepki
999
bisikleti dik tutan aparattan kullanıyorum. yurtdışı sitelere de baktım. janttan asmanın bisiklete zarar vermediği söyleniyor. yalnız, hidrolik frenli bir bisiklet söz konusu ise bisikletin uzun süre yukarı ya da aşağı doğru (tam hatırlamıyorum) asılı kalmasının sorun çıkarabileceğinden bahsediliyordu. hidrolik sistem söz konusu değilse gönül rahatlığıyla asabilirsiniz. 2 bisikletim de oturduğum dairenin girişinde ilk gösterilen alete asılı çok memnunum.

Fatih Çetin

Forum Bağımlısı
Tepki
681
Bisiklet
Focus
@ozgur908

Hidrolik sistemi daha önce hava yapmışsa ve dik olarak asıldığında bir süre sonra hortum içindeki havalar fren kolunda toplanıyor. Bundan dolayı sıkıntı çıkabiliyor. Şayet fren sisteminde her hangi bir hava yoksa dik olarak asmak sıkıntı yaratmaz. Yine de dik konumdayken fren kollarıyla oynamamak daha iyidir.

• Beğen
Tepkiler: ozgur908

Edip D.

HTFU!
Tepki
5.375
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
@Erdal YILMAZ

Ben de 2 tanesini üst üste asacağım için bu şekilde bir çözüm düşünüyorum :).

BF Okuru

Üye
Tepki
62
@Edip Dinçer

Sana bu tarz ama daha cazip fiyatlı bir aparat yakışır Edip'cim. :D
(link)

Edip D.

HTFU!
Tepki
5.375
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
Onu gördüm, aklıma da yattı ama işte, fiyat.. :)
Merlin'e falan da baktım Erdal ama, orada da fiyat aynı... Daha basit çözümlere yöneldim :).

Tepki
47
Bisiklet
Focus
@Behram Belek

Cevap için teşekkürler. En sert koşullarda sınanan örnek sizinki sanırım :)

@Fatih Çetin

Teşekkür ederim cevap için. Çelik dübel kullanmak aklımda bulunsun, arkadaşınıza da geçmiş olsun neyse ki bir şey olmamış.

@Erdal YILMAZ

Ev içerisindeki alan kullanımı açısından dik asmak benim için daha uygun olacak gibi. Ancak yorum için teşekkür ederim.

@ozgur908

Yol bisikletimi asacağım için bir sorun olmayacaktır o zaman. Yorum için çok teşekkürler.

r.ezk

Forum Bağımlısı
Tepki
494
Bisiklet
Cube
Decathlonda bulunan çift kollu gövdeden askı aparatını tavsiye ederim..

aeneskral

Allah için NAMAZ'a dur ey müslüman!
Tepki
838
İsim
Abdulkadir Enes KIRAL
Bisiklet
Giant
konunun açıldığı iyi olmuş. bende dükkanımın tavanında muhafaza etmek üzere duvar değilde tavana uygun bir sistem arıyorum. genellikle bisikletçilerde görüyorum ama daha çok bir demirci yardımlaşmasıyla el işi bir malzemeye benziyor. yani satılan bir şey olmayabilir. acaba bisikleti tavanda muhafaza etmek için böyle bir aparat var mıdır.
http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1909662679/Kw605-font-b-ceiling-b-font-font-b-hanger-b-font-MTB-bike-bicycle-font-b.jpg
şöyle bir şey buldum ama pek sağlıklı gelmedi nedense bana. benim bisikletçilerde gördüğüm direk tavana çakılan kanca şeklinde iki adet aparat.
şunu da sorayım, fotoğraftaki ürünü kullanan var mıdır acaba aramızda.

Fatih Çetin

Forum Bağımlısı
Tepki
681
Bisiklet
Focus
@eraypehlivan
Düşen bisiklet benimdi :D

gokhantig

Forum Bağımlısı
Tepki
362
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Ardaa

Kahve markasi ve adresi DM'den alabilir miyim :D

Tepki
47
Bisiklet
Focus
@Fatih Çetin

:) aa sahibi de buradaymış. doğrudan size geçmiş olsun o zaman. karton kutu sağ olsun.

@r.ezk

Bilgi için teşekkürler müsait bir anda gidip bakacağım. fiyatını hatırlıyor musunuz?