Scudo Sports

DÜŞÜNÜRSENİZ UZAK, GİDERSENİZ YAKIN.. 360km 17 saat Kırklareli-Kocaeli

Kendine iyi bir hedef seçmişsin ve kazasız belasız tamamlamışsın.Tebrikler çok güzel bir tur olmuş

Scudo
Güzel bir tur olmuş,yazı içinde elinize sağlık.Hepimizin istediği ama çoğumuzun cesaret edemediği bir şeyi yapmışınız :alkis:

şehrimize hoş geldin arkadaş ve tebrik ederim :) ancak başka bir konuda da paylaşmıştım yine tekrar etmek istiyorum İstanbul İzmit arası D100 ve otoban her iki yolda çok tehlikeli !!! emniyet şeridi Bariyerlere sıfır mesafede ve Türkiyenin en kalabalık şehirler arası yolu Kocaeli İzmit yolu. İstanbuldan yalovaya geçerek yada en azından Gebze eskihisardan vapurla altınovaya geçip oradan Kocaeline gelmek hem zevkli hem çok daha güvenli olacaktır.

Bu hafta kötü hava koşullarında bu turu gerçekleştirdiğiniz için tekrar tebrik ediyorum ayağınıza sağlık

otobandaki asfaltlama çalışmalarındna dolayı otobüsler bile bazen 4 saatten uzun sürede gidiyor istanbul-kocaeli arasını siz epey hızlı sürmüşsüznüz, güzel tur tebrikler

@CAGDAS Y.

Dediğim gibi, düşünürseniz uzak, Giderseniz yakın sloganım ile hep turlara çıkıyorum. Daha yeni başladım burada paylaşımlar yapmaya. Çık yola usta, devamı geliyor. Pedalın düz bassın, yolun açık olsun :)

Valla usta, fotoğraflar gözükmüyor diye güncelleme yaptım, mobilden ve pc den gözüküyordu en son :)

@A.Aşkar

@Hamit E.

Usta, o direği Sn. Murat SUYABATMAZ'dan almıştım. Kırklareli'ni ziyere geldiği zaman almıştım. Ama internet üzerinde satışı varmı bilemiycem.

@oğuz çetinkaya

Havalar düzelsin cıvıl cıvıl olacak buralar :)

@Koray Uzun

İstanbul da 2 gece, Kocaeli'nde 1 hafta kaldım. Çantalarım giysi kıyafet dolu. Kocaeli'nde abimin yanında 3 hafta kadar kalacaktım, ondan dolayı çok eşya kıyafet aldım. Ama sürücü kursundan aradılar, 2 gün sonra direksiyon sınavınız var acil gelmeniz gerekiyor diye.. Ondan dolayı acil dönüş yaptım. Yoksa 3 hafta Kocaeli de kalacaktım.
Turda yanıma aldıklarım:
1) 2 çift tubeless dış lastık (Hutchinson katlanılır, rulo yaptım koydum çantaya)
[Lastiklerim Schwalbe Marathon du. patlamayacağından emin olduğum için yama seti ve yedek dış lastikler almayacaktım ama ne olur ne olmaz yollardayım,
şişe filan girer yarılır diye tedbirimi aldım.]
2) 2 çift iç lastik
3) ilk yardım çantası (Tentürdiyotundan sargı bandına kadar herşey var)
4) Bisiklet için yedek vida, vites teli vs.. her türlü alet edevat...
5) Banyo havlu ve baş havlum - Gömlekler - Pantolonlar - Tshörtler - Ayakkabı vs..

@M.Cevat Bayhan

Cevat bey tebriğinizden dolayı teşekkür ediyorum :) Otoban benim için en rahat yer, neden diye soracaksınız. Çünkü ıssız, sedasız, bas-git yapıştır devam et.
Dediğiniz gibi çok sıkıcı, kimseler yok çünkü, müzikte dinlemem yollarda, kulağım araçlarda etrafta olsun diye. Otobana kaçak giriş yaptım, evet dediğiniz gibi otobana giriş yasak E-5 kullanılması gerekiyor. Ama bana E-5 daha tehlikeli geldi, yolu dar ve çok işlek. Otobanın emniyet şeridi var geniş hemde... Kazasız belasız turumum tamamladım şükür. Otoban polisine denk gelseydim çıkartırdı beni, şanslı günümdeydim galiba, bi İstanbul'a 20km kala polisler gördü, ses etmediler bastım geçtim yanlarından.

@Berksan

Birdaha ki sefere geldiğim zaman görüşürüz dostum, eyw :)

@Mehmet Serpi
Teşekkürler :)

@S.Araz

Aslında çok ta uzun yol sayılmaz, ama 12 saat pedal çevirmek gerçekten cesaret isteyen bişey. Normal turcular günlük 80km yapıp bırakıyor/mola veriyor/konaklıyorlar. Ben Kırklareli'den çıktım 210 km gittim kolay olmadı :)

@Bahadır KAYMAZ

Otobana bisiklet, 100cc motosiklet, mobylet, at arabası, traktör gibi taşıtların girmesi yasak. Girersen eğer gişeelerde memurlardan izin almalısın veya otobana kaçak girmelisin. Polislerin yakaladığı zaman bisikletini elinden alma, ceza kesme hakları var. Bunları gözüne almalısın. Cesaretin varsa otobana kaçak girebilirsin :) Yoksa E-5 :)

@kerem oktar

Usta bundan sonra kocaeli'ne gelirsem eğer tövbe otoban yolunu kullanmam. Otobüs yolundan geldim hep ama dediğiniz gibi aşırı derecede kalabalık. Çoğunlukla orta şeritlerden gittim hep arabaların arasından, çünkü trafik felç ve emniyet şeridinden arabalar 110 la 80le geçiyorlar, motorlar vızır vızır, emniyet şeridi çok tehlikeliydi... Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)

@intikam91

Rüzgar arkamdaydı hızım ortalamanın üstünde sayılırdı, duran trafikte birden açılma olduğu vakit, otobüslerin arkasına yapışıp bir kaç kere rüzgarlarından faydalandım. Bu da zamanı kısalttı. Ama tehlikeli bir durum olduğu için fazla tekrarlamadım. o 4 saatte giden otobüzler trafikte beklerken ben aralarından 40/50 ile geçiyordum hep :)

Geri