Scudo Sports

düşük viteste bisiklet çıtırdıyor

umudo123

Aktif Üye
Tepki
37
İsim
Umut
Bisiklet
Merida
arkadaslar 1x10 vites sistemi kullaniyorum vitesi dusurup yokus cikarken bisikletin on tarafi citirdiyor duz yola gecip vitesi yukselttigimde ses duzeliyor neyden kaynaklaniyordur bu

Scudo
seleden geliyordur o bence.yüksek kadansta seleye daha fazla güç biniyor bazen sele borusuyla kadronun arasına çamur vs kaçıyor sertleşincede ufalanıyor

kadroda catlak aradim 1 saat sticker vardi onlarida soktum ama bulamadim catlak ama onden geliyor gibi ses

bir de bisiklette kadansi arttirinca bisiklet giderken ben arkaya savruluyormusum gibi his oluyor eski bisikletimdede vardi bu kadro esnedigindenmi oluyor bu

Aynisi bende de oluyordu. Yokus cikarken bisiklet zorlandiginda her pedal cevirmemde cit cit diye sesler cikiyodu. Ses onden masadan geliyo gibiydi. Masayi sokup yagladik hicbisey degismedi. Daha sonra orta gobegi sokup temizleyip yaglayinca ses kesildi. Onden gibi gelen ses orta gobekten geliyomus. Muhtemelen sende de ayni sorun vardir.

• Beğen
Tepkiler: umudo123
bakarim orta gobege de hollowtech anahtari yok ne yazikki esneme sorununa ne diyosunuz

@Fuubar
bunda baya baya citirdiyor ama

Pedallara da bakmanı tavsiye ederim. Bende de biraz zorlayınca tık tık diye ses geliyordu. Pedalı söküp vidaya gres yağı sürüp tekrar taktım. Daha sonra hiçbir ses gelmedi.

• Beğen
tamam bakacam pedallara da

@umudo123
Bisikletiniz ne marka? Furş takımından da gelebilir ses. Ön taraftan geldiğine eminseniz..

• Beğen
@SerkanH
merida kadro

gidonu ,boğaza sabitleyen 4 adet alyan kafalı somun var .hepside tam olarak sıkılmış mı? kontrol edersen iyi olur.

Ses arkadaki iki makaradan geliyor.Sil,temizle ses kaybolacaktır.

• Beğen
Sadece pedala yüksek güç uyguladığınızda o sesi duyuyorsanız, muhtemelen pedaldan.

dediklerinizi uygulayacağım yarın bakacam umarım düzelir

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Geri