Düşme tekniği nasıl....?

Ahmet-E

Daimi Üye
Kayıt
14 Ekim 2014
Mesaj
225
Tepki
244
Yaş
54
Şehir
antalya
Bisiklet
Lapierre
Bugün,hızlı bir sürüş esnasında asfalt yol kenarındaki toprağa ön teker gömülünce kendimi yerde buldum ve sol el bileğime bandaj yapıldı Sanırım bir süre süremeyeceğim. Geçen yıl da düşmüş ve yine sol bileğimi incitmiştim.Böyle giderse sol el fazla dayanmayacak. Refleks olarak, düşerken hep sol elimin üzerine düşüyorum. Sanırım, bu pek doğru bir düşüş değil. Düşüş refleksimi nasıl değiştirebilirim, bunun bir yolu var mıdır? Bildiğiniz gibi düşerken düşünmeye vakit olmuyor. Yaş da malum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ghost Buster
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
73
Tepki
61
@Ahmet-E düşme Tekniği varmıdır bilmiyorum fakat bugün göz göre göre düştüm belediyenin mozaik yüzeyli kaldırımları yok mu hafif yağmur vardı nasıl oldu anlamadım sanki yere sabun sürmüşler öyle bir düştüm ki sormayın dirseğimin üzerine. rezil olmakta cabası
 

anıl şentürkk

Daimi Üye
Kayıt
17 Şubat 2015
Mesaj
395
Tepki
500
Yaş
28
Şehir
istanbul
İsim
anıl şentürk
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
öncelikle geçmiş olsun , kişisel olarak edindiğim bilgilere dayanarak bir iki şey söyleyeceğim. Düşüşlerde en az zararı aldığım düşme şekli düşerken mümkün olduğunca vücudu yere paralel hale getirmek( ki eğer yüksek hızdaysanız vücudunuzun çoğu bölümü sürtünmeden dolayı ciddi şekilde yaralanacaktır) , yalnızca belli bölgelerden değilde vücudun büyük kısmının yere değmesini sağlamak ve böylece mümkün olduğunca kırık ya da çatlaktan korumak. tabi ki bu hangi hızda ve nasıl düştüğünüze göre değişebilir ancak düşerken elinizi yere koymanız ciddi şekilde kırılmalara yol açabilir diye düşünüyorum.
ayrıca çeşitli öneriler de var bu konuda (link) burası , resimde gayet açıklayıcı ancak ingilizce anlayabiliyorsanız diğer açıklamaları okumanızı öneririm
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet-E

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
73
Tepki
61
@Ahmet-E

BasitDus1.jpg

Dağ bisikletine biniyorsanız düşmek bazen kaçınılmaz bir olaydır. Ama bu, mutlaka yaralanacaksınız ya da bir yerleriniz kırılacak anlamına gelmez (Sakın bisiklete binme hevesiniz kırılmasın!).
Paniğe kapılmadan reflekslerinizi eğitebilir, hatta zaman içinde düşmekten zevk bile alabilirsiniz. Aslında bisikletten “atlamanın” genelde üç yönü vardır: Yana, arkaya ve gidonun üzerinden atlama. Bunlardan ilk ikisini deneyebilirsiniz, ancak üçüncü hareketi deneyerek öğrenmeye çalışmayın, bu düşme tekniğini aklınızın bir köşesinde tutun ve tehlike anında becerebilirseniz uygulayın.
Yana Doğru :
Virajlarda, ıslak zeminde veya elcikler bitkilere takıldığında yana doğru düşmek çok kolaydır. Yana düşme ayağın burkulmasına yol açabilir ve bu durumda ayağı eskiden kalpiyelerden çıkarmak oldukça zordu. Neyseki günümüzde SPD sistem sayesinde pedaldan kurtulmak kolay oluyor. Ayağınızı yere basıp, destek almazsanız düşmek kaçınılmaz olur.
Orta bir süratte giderken (20-25 km/saat) düşeceğinizi hissettiniz:
Bisikletin yana yattığı taraftaki ayağınızı pedaldan kurtarın ve tüm ağırlığınızı aksi yöndeki pedala aktarmaya çalışın. Bu hareket bir ihtimal dengenizi düzeltebilir. Bu da işe yaramadıysa zemin uygun ise ayağı yere sürterek destek almak düşmenizi engelleyebilir. Tüm bu önlemlere rağmen düşmek kaçınılmaz ise, çarpma şokunu azaltmak üzere ellerinizi gidondan bırakıp, kollarınızla yeri karşılamaya hazır olun. Bu durumda kolları gergin tutmak kırıklara yol açabilir. Daha yüksek süratlerde yana doğru kayma anında gidonu bırakmayıp bisikletten ayrılmamak da çözüm olabilir. Çünkü gidon ve pedalların yüksekliği sizi koruyabilir. Bu özellikle önünüzdeki bir engele çarpmak kaçınılmaz olduğunda (duvar, ağaç, kaldırım, otomobil), arka freni sıkıp, bisikletin yana yatmasını sağlayarak engele ilk önce bisikletin tekerleri veya pedallarını çarptırmak darbeyi büyük ölçüde azaltacaktır.
Arkaya Doğru :
Dik bir yokuşta, ağırlığı arkaya verme sonucunda olur. Arkaya doğru düşme durumunda kolların destekleyici pozisyonu alması zordur.
Arkaya düşmeniz kaçınılmaz olduğunda ayaklarınızı pedallardan çekin ve sele üzerinde geriye kayarak, ayaklarınızı yere basın ve bu arada gidonu bırakmayın. Böylece bisikletin size çarpmasını engellemiş olursunuz.
Bu yöntemi uygun bir alanda deneyebilirsiniz: Bisikletinizin ön tekerini iyice kaldırıp, ağırlığınızı da iyice arkaya verdiğinizde yere ne kadar çabuk indiğinizi (düşmeden) hayretle göreceksiniz.
Öne Doğru :
Beklenmedik engeller ve dik inişler ağırlığınızın fazlaca öne kaymasına yol açabilir. Bu köprücük kemiği kırılmalarının en sık nedenidir. Bu yüzden her zaman yana doğru düşmeye çalışın. Eğer öne doğru hareketi engelleyemiyorsanız dengeyi düzeltmek yerine bir an önce gidonu bırakmaya bakın. Zaten bu konumda bisikletin arkası iyice yükselmiş olduğundan, gidonun üzerinden atlamak nispeten kolaylaşır.
Tabii bu arada fren ve vites tellerine takılmamaya dikkat etmek gerekir.
Yere indiğiniz anda bisikletin size çarpmaması için, ya yuvarlanarak eğer dengeli düştüyseniz yani iki ayağınızın üzerine, ya yürüyerek ya da koşarak bisikletten uzaklaşmaya çalışın. Yuvarlanma anında başınızı koruyun (umarız kaskınız başınızdadır).

Kaynak : (link)
 

aeneskral

Allah için NAMAZ'a dur ey müslüman!
Kayıt
11 Ocak 2015
Mesaj
680
Tepki
838
Yaş
36
Şehir
Gaziosmanpaşa, İstanbul
İsim
Abdulkadir Enes KIRAL
Bisiklet
Giant
faydalı bir başlık. Takip.
 

Gökhan G.

Aktif Üye
Kayıt
1 Eylül 2013
Mesaj
103
Tepki
118
Şehir
Türkiye
en önemlisi gidonu sıkı tutmak, köprücük kemiği kırılmalarına karşı. gerisi kaza heyecanıyla unutulup gidiyor.
 

hsnbykkls

Forum Demirbaşı
Kayıt
10 Temmuz 2014
Mesaj
531
Tepki
281
Şehir
Burdur
İsim
Hasan Büyükkeleş
Doğru sürme tekniği öğrensek olmaz mı ki ?