Scudo Sports

Durum iyi değil

@caglartas

İşte şimdi şoke oldum! Bu adamın triatlonla ne ilgisi olabilir?...Şaka olmalı bu. :( Eğer federasyon başkanlığı gibi ciddi bir işe soyunduysa çok çok iddialı olsa gerek. Merak ediyorum doğrusu icraatlerini. Bekleyelim ve görelim (?)...

Scudo
@Zuhâl

triatlonun icinden gelen yillarca emek harcamis bi adayimiz vardı fakat sahip çikamadık.o gün ümidim azdi ama o cıkıp konusunca içimden evet işte dedim.galiba olacak, temmuz ayında bıraktığım triathlona tekrar başlıcam herkezin emeğine saygı gösteren bir başkanımız olacak oy kaygısı gütmeden başarılı olanın arkasında duracak,başarı gösteremeyeni daha çok teşvik edecek.
ama sayın delegelerimiz sandiğa gitti ve sonuç yine hüsran...
ben milli sporcuydum fakat emin olun eski federasyon başkanı benim adımı bile bilmez.yada biliyor iptal edilen seçimlerde rengimizi belli ettikten sonra resmen bir dışlama politikası izlendiğine göre:şöyleki hakkım olduğu halde hiç bir seçme yarışması yapmadan avrupa şampiyonasına ben hemen ondan onceki yarışta 2. olmama rağmen beni diğilde gerilerimdeki bir olan kişiyi götürdüğüne göre...
aynı zihniyet üniversiteler arası triatlon dünya şampiyonasının ertesi gününe triatlon yarışması koymus ve bu yarışmayı balkan şampiyonası seçmesi olarak ilan etmiştir.
kendi adıma ne yazıkki ben artık yokum.çünkü kendi adıma umudum yok.

ben ve benim gibiler triatlonu bırakır ama triatlon hep kalır(hala cok seviyorum)
umarım bundan sonra yeni federasyon başkanıyla her şey yolunda yürür.eskisinden bağımsız olarak cok güzel işler yapar.

saygılarımla

@trionur

Sizi anlıyorum. Gerçekten büyük haksızlık; buna daha ne denir bilmiyorum. Triathlona yeni yeni adım atmaya başlamış bir hevesli olarak bu olanları üzüntüyle izliyorum. Ama biz,siz,onlar elimizi eteğimizi çekersek her şey eskisinden daha iyi olmayacak. Ben kendi adıma hazırlanmaya devam edeceğim. Yarışacak olsam da olamasam da. En azından kendimi iyi hissetmek için. Kimbilir, belki düşündüğümüz kadar kötü gitmez her şey?...

İnternet sitesi düzelmiş mesela, iyi bir başlangıç bence.
Bir de en çok şikayet mesajı yazan arkadaşlar "burada bişey çözemezsiniz" diyor. O zaman o kadar şikayet mesajını niye yazdınız sadece kötülemek için mi?
Her eleştirenin bir de kişisel gerekçesi var tamam haklı olabilirsiniz o zaman da hakkınızı neden aramadınız? sorusu geliyor akla.

Doğru tabi, burada şikayet etmekle bişey çözemeyiz.

trionur sık sık benim adımı zikretme gereği duymuş evet ben şu kadar para vereyim diye dalga geçenlere karşılık olsun diye yazdım o mesajı. Yani madem o kadar çok seviyorsan triathlonu paran da çok, ver o zaman federasyona sen de söz sahibi ol şu şartlarda veririm de mesela. Yok olmaz diyorsan git o zaman o kadar parayla yurt dışında yarış. Ne uğraşıyorsun bu adamlarla de mi ama.

@trionur

ben başka örnek vereyim:yıl 2007 muğla akyaka gökova Triahtlonu mayıs ayında kuşadasında avrupa kupası yapılacak bu yarıştada ilk 4-5 neyse milli takıma girecek açıklaması yapıldı.Çok güzel .Deniz gücünden akif salı 5.oluyor ancak milli takım listesi açıklanımıyor mili takım hocası balıkesirin antrenörü yüksel ışık :5.gelen akif yok yerine yarışmaya hiç gelmemiş yüksel ışığın oğlu erdun ve tdi den mert onaran var .Daha bunun gibi bir sürü sonuç ancak benim iki tarafada güvenim kalmadı bilenler varsa doğrusunu yazssın yüksel ışık eski yönetimle arası bozulup hocalıktan dışlanınca diğer tarafa kaydı diğer tarafı destekledi bayram abinin böyle birine ihtiyacı yoktu ,bayram abiyle defalarca konuştuk derdimi anlattım yanında dolaşan kurtları söyledim.Oda sadece benim sözüme güven dedi .Tamam dedim ama sonuç ne?yani çıkıar çevreleri onuda yedi. Onuda kullanarak yönetimi ele geçirmeye çalışanlar vardı.Ona inanıyorum teknik bilgisi ile olaya el koyacaktı.Ama artık inanıyorum bu işler inaçla bilgi ile olmuyor çok büyük siyasi destek,kulis çalışması ,çıkarlarına ulaşacak oy verecek kişi.ancak kim ne derse desin kim olursa olsun herkese her yerde yanlışı söyleyeceğim ve şu anda devam ediyorum.bir sürü yazı faks gerekli yerlere yolluyorum okumasınlar umurumda değil gene yollayacağım ama kimseyi kırmadan rencide etmeden,büyüklük taslamadan heralde onlarda insan doğruyu görür diye umut ediyorum.Şu an bilen birilerinin federasyonda görev almasını isterim hani bayram abiye asbaşkanlık teklif etseler derim ama ne eden olur nede kabul eden .ama buda yanlış gibi dışarıdan bakarakta düzelmez ki bu işler amerikaya bakın başkan en güçlü rakibine dışişlerini teklif etti oda kabul etti.
hayırlısı
saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: Murat YILMAZER
sayın onur bıraktım diyorsun bir düşün bırakırsanmı mutlusun ,devam edersenmi,triahtlonu niye yaptığını sorgula birisi içinmi,bir çıkar içinmi,kendin içinmi bence devam et yaşın genç durumun iyi sen bırakacaksın birileri üzülecek ,ağıtmı yakacak .bence devam et .en azından kendin için
saygılarımla

@mcaliskan23

ben federasyona o parayı vermektense spocuya sponsor olmayı tercih ederdim.

Triathlon bölümüne 40 tane konu açılmış. Bunların kimisi federasyon hakkında şikayet üzerine kimisi bilgi paylaşımı üzerine.

Bu açılan konulardan hiçbirisini ben yada benim tanıdığım triathletlerden kimse açmamış.

Burada birşeyleri çözemezsiniz diyen arkadaşlar değil, benim.

Hangi konuda şikayetimi gördünüz? Yönetim konusunda mı? Vardır doğrudur. Burada ne yazarsam yazayım çözülmeyecektirde. Bu çok daha büyük bir doğrudur.

Federasyonun içinde kayırmalar çok çok fazlaydı. Benim hepinizden çok başıma gelmiştir. Bahsettiğiniz kişi bazı güçlerinden dolayı havadan birkaç kişinin önüne çok çok defa geçmiştir.

Gökova yarışı benim ilk kez büyüklerde yarıştığım yarıştır.İlk kez yarıştığım yarışta 1. olmuştum.Karacılar ve Mert o yarışta yoktu.Ama mert konusuna gelince yarışa gelmemesi onun için çokta sorun olmaz olmamalıdırda. Adam o dönemde tartışmasız 1. gelecek besbelli.

Kuşadası yarışına gelelim.

Kuşadası yarışında milli takım olarak Mert,Oksal,Burhan,Mehmet,Erdun,Bahadır,Kemal-Orhan( karacılar yarıştı ). Türklerde Mert 1. Oksal 2. Mehmet te 3. oldu.

Bu 3 kişi yarışta yarışan diğer türk sporculara bisiklette 1 tur fark attı.

Eee sonra ne oldu? Macaristan avrupa şampiyonasına 1 hafta kala haber geldi. Biz hiç bir sporcuyu götürmüyoruz PARAMIZ YOK. Benim ciddi anlamda gitmek istediğim bir yarışmaydı. Adamlar götürmese bile ben kendim gidecektim.

AMA BU 1 HAFTA ÖNCEMİ SÖYLENİR???? 1 haftada vizemi yetiştireceksin uçak biletimi yarışa yazışma yapıp kayıtmı olacaksın??????

Hani diyorsunuz ya paranız var gidin yurtdışında yarışın diye. EE Hani???

Aslında avrupa şampiyonasına sporcu götürmekte başlı başına saçmalık.

Bir türk avrupa şampiyonasında ne yapabilirki??

Geçen sene türk sporcuların hepsi yabancı ülkelerdeki yarışlarda neredeyse bisiklete binmeden diskalifiye oldu :D :D

Siz hangi avrupa şampiyonasından bahsediyorsunuzki????

Evet bunlar şikayet sayılıyorsa ediyorum. Ama bana göre bunlar şikayet değil gerçek.

Ve bu gerçeklerin hiçbiriside burda çözülmez çözülemeyecekte.

Gökova yarışı benim ilk kez büyüklerde yarıştığım yarıştır.İlk kez yarıştığım yarışta 1. olmuştum.Karacılar ve Mert o yarışta yoktu.Ama mert konusuna gelince yarışa gelmemesi onun için çokta sorun olmaz olmamalıdırda. Adam o dönemde tartışmasız 1. gelecek besbelli.
sayın oksal tabiki mertin 1 geleceği aşikar ama benim savunduğum sistem siz o sistemi isteyen kişi olarak karşı çıkıyorsunuz.Milli takım seçme yarışı demek gelen adamlarda dereceye girenler yarışır.Amerikada öyle bir sistem varmı? var .Bizde yapılanda tamamem kayırmacılık.Yılını ismini hatırlamıyorum amerika 100m olimpiyat seçmeleri spirnter bir nedenden, rekortmen sprinter seçmeye katılamıyor ve onlar ne yapıyor bu zaten rekortmen en iyisi bu demiyorlar ve o yarışta hak eden gidiyor.Bence sistem bu kayırmacılık yok,dayı yok,çıkar yok sadece hak var.
saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: Murat YILMAZER
@tria

ben eminim geçen sene yaşadığım haksızlıkları türkiyede triatlon tarihinde kimse yaşamamıştır.mesela bir tane daha bayram abi seçimde bahsetti antenör eğitimlerine çağırılma konusunda yapılan haksızlıklardan o haksızlıktan milli takım kampına çağrılma konusunda da yapıldı.balkan şampiyonası sonrasıydı sanırım...kine ne anlata bilirsin ki.göz göre göre yapiliyor bunlar eski baskanin pesinde mi kosacaktim.tabi kide kendim için yaptim her zaman ama tabi ki kendime hedefler koydum.milli takıma girmek avrupa şampiyonasına gitmek ve elimden gelenin her zaman en iyisini yapmak...
bu haksızlıklığa uğradığınız bi yerde sıkılırsınız içinizden gelmez eylenemezsiniz.
bunde bunu diyorum kimse uzelmicek tabiki ben gidicem ama triatlon kalacak.
benim dilegim bu baskanın eskisinden bagımsız olarak hareket etmesi.
saygılar

Bu başlıkta ve daha önce yazılanlardan,yarışlar öncesi ve sonrası konuşulanlardan sorun açıkça belli oluyor.Çözüm de çok basit aslında.Emeğe ve dereceye saygı.Seçmeli ve davetli yarışmalara en fazla hakedenler gönderlirse bu iş doğrulur herhalde.Geçen yıl benim iki sporcum millitakıma çağrıldı.yarıştan sadece bir gün önce haberim oldu.Biryerlerimi yırtttım,onca hakeden sporcu varken neden bunlar diye hiç sevinmedim.Bana soran bile olmadı sporcularının durumu nedir;hazır olan sporcun var mı diye.Tek hazır olan sporcumda boynu bükük baktı kaldı.
Onur'u bu kadar küstürme çok kötü.Bence bırakmamalı..Davetsiz yarışlar herkese açık zaten.Antremanlı ve hazır sporculara hakettiklerini vermenin en büyük faydası diğer triatletleri teşvik ederek kaliteyi yükseltecektir eğer yapılırsa.

@Zuhâl
antrenmanlı olarak bir yarışa girseniz bir daha bırakmak cok zor olur yeni başlayanlar için hedefiniz sadece eylenmek olsun ama:)
bişeyler değişir mutlaka sonuçta yeni başkan en azından üniversite mezunu.eskisinin düştüğü hatalara düşmiyecektir tahminimce.

onur birde benden gelsin 2005 teki antrenörlük kursu oldu bittiye geldi.2.si ise komedi dava açıcaktım vazgeçtim .çünkü yapılan anayasanın eşitlik ilkesine aykırı.Belli illere kontenjan tanındı kurs sorumlusunu aradım federasyonla alakalı ddeğil genel müdürlükten adam senin ilinden adam alamıyoruz kontenjan verilmemiş dedi bende yanıtladım açılan bir kursta önce o branşta millilik durumu varsa besyoların triahtlon mezunu ki şu an mezunu daha yok,besyo mezunu ,lise mezunu faal triahlet ,lise mezunu olarak başvurulur.kursun sayı kontenjanı kaçsa yukarıdanaşağı sıralama yapılır.kurs belitilen şartlara uyan herkese açıktır.yaş cinisyet ,sğlı,ceza,sabıka vs.ama kalkıldı ismen kurs yapıladı .halen 15 kişinin dilekçesini topladım bekliyoruz .ama türkiyede her federasyonda bu maalesef gerçek.kursla çoğu böyle.;Aslında bu sorunların çoğu triahtlonla beraber türkiyenin sorunu.çözümde sadece bizde değil.
saygılarımla

@Oksal Özdöl

oksal en kötü yarış en iyi antrenmandan iyidir bunu eminim sende bilirsin.sadece yüzme kısmını bile bitirsen açık denizde grup içinde yüzmeyi öğrenirsin en azından 400 metre:D
seçme yapmadan yarişa götürmek diye birşey kesinlikle olamaz.tamam geçmiş yarışlara bakarsın ama bir seçme yarışması mutlaka yaparsın.adam sakat kimseye söylemiyor ve yarışa gidiyor belki.yani seçmeye girmeden yarışa gitmesi sorundur sorun olmalıdırda...

• Beğen
Tepkiler: Fırat Dizman
Yeni yönetimin -aslında eski yönetimin devamı - İlk icraaatı internet sitesi;

İçerik değişmiş mi?Aynı saçma bilgiler duruyor.
Yurtdışından bir yabancı girse yarış bilgilerine ulaşabikliyor mu?
Linkler çalışmıyor.
Siteyi yapanlarda bir hukuk bürosu.Site tasarımı deneyimi olmayan insanlar.Başkanı dava da savunan hukuk bürosu???!!!
Yüzü değişmiş sadece.Başkanın vesikalık remini koymuşlar:)
yıllar sonra "triathlon" " triatlon" olmuş ama site adı hala "www.triathlon.gov.tr" Kurumsal kimlik gene yerlerde.

Beni kandıramadılar, ama galiba bazı arkadaşları kandırmışlar...

Seçimde kurt delegeleri kandıran sporcuyu hayli hayli kandırır zaten...
Bundan sonrası çocuk oyuncağı adamlar için.

Benim düşüncem net;

Yeni başkan eski başkanın çok yakın arkadaşı.
Yeni başkan eski başkanın adamı.
Değişen hiç bir şey olmaz.Bu önyargımıdır?Kesinlikle değil.2002'den bu yana ne oldu?
Bundan sonra da hiç bir şey olmaz.
Eğlencesine triatlon yapmakta pek akıl karı gözükmüyor çünkü yarışlarda can güvenliğiniz yok.Geçen sene parkur güvenliğindeki eksiklikten dolayı köprücük kemiği kırılanlar var.

Bir de logoyu değiştirmek için çalışma başlatılmış.

Soruyorum herkese;

Logoyu değiştrimeye gerek varmı?

Gerek varsa de eğer bu kadar yapılması gerekn iş faaliyet takvimi, vb logo önceliklimiydi?

Değiştirmek için kime sordunuz.Bence eski logo çok başarılıydı.

Bence değiştirmeye gerek yoktu.

Şimdi eski ve yeni logo beraber kullanılacak.

@tria

Evet bilgi doğrudur,

Olimpik sporlar arasında 150.000 YTL ile en düşük bütçe triatlonundur.
Bisiklet 2.500.000
Badminton 1.000.000

Olimpik olmayan Branşlar
Bocce 200.000
Halk Oyunları 300.000
Herkes için Spor 250.000
Kano 250.000
Kickbox 250.000
Modern Pentatlon 250.000

Liste böyle gidiyor.Olimpik olmayan bir sürü spor dalı triatlon'dan daha iyi destek almış.

Kaynak;(link)

" Durum iyi değil " çok optimistik bir yaklaşım bence...

@caglartas

Muay Thai 200.000

Wushu ve Muay Thai isimlerini ilk defa duydum ikiside uzak doğu sporu.Muay Thai Tayland'ın geleneksel sporu imiş.

"Türkiye'de Wushu ve Muay Thai triatlondan daha önemli sporlar" mı desek yoksa "Muay Thai ve Wushu federasyonlarının başında iyi yöneticiler var" mı desek?

Ben ne diyeceğimi bilemiyorum...

bugün yol bisikleti sayfasından bir alıntı: 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

--------------------------------------------------------------------------------

Ben konuyla ilgili hiçbir kaynak bilgi bulamadım federasyonun sitesi zaten allahlık, sayın beyefendilerin pozpoz resimlerinden başka birşey yok..

Adamlarla aramızdaki fark bu zaten 2010 Fransa turunun startının hangi şehirden verileceği şimdiden belli.

Ocak ayındayız Nisanda Türkiye turu koşulacak hiç bir bilgi yok. Bu yıl her takımdan 8 sporcu davet edilecekmiş (gelirlerse tabii..) bunun dışında birşey bulamadım.
bunu çoğunuz okumuşsunuzdur.amacım kendimizi fazla yerden yere vuruyoruz al göğe çıkarılan bisiklet federasyonu ve böyle bir turla ilgili durum yorum tabiki sizin.Artık herkes anladı sanırım buradan yazarak birşey olmayacağını sonunda !
çünkü artık herkes aynı şeyi söylüyor.
saygılarımla

arkadaşlar federasyonun iletişim mail bölümü açık yollayın maillerinizi .sonucu, eğer varsa, buradan tartışalım .bakalım bir cevap alabilecekmiyiz?ölmüş eşşek kurttan korkmazmış?kaybedeceğiniz.5dk dır.
saygılarımla

Verilen paranın sadece başarılı yöneticiyle ilgili olduğunu düşünenler yanılır burası Türkiye ne başarısı ne yöneticisi?
Hükümete yakınsan alırsın parayı değilsen alamazsın bu kadar basit.
Ayrıca hakettiğim halde yarışlara götürülmedim diyenler neden dava açmadınız? Dereceye girip hakkı yenilenler dava açmayacak da benim gibi zevkine yarışanlar mı açacak? Objektif kritere bağlı olmayan ve federasyon yönetiminin keyfi kararlarının tamamı dava konusu yapılabilir ve çok büyük ihtimalle lehinize sonuçlanır bunu yapmadıktan sonra gerisi boştur, sizi kimse dinlemez.

böyle bir dava kaç yılda tamamlanır?(bilmediğim için soruyorum)

@mcaliskan23
bunu size yanıt olarak yazmıyorum sadece mahkeme ile ilgili düşüncelerim:düşüncelerin bence doğru ama bu tam anlamıyla bir dava konusu olabilirmi önce federasyondan sonrda gsgm den hak aranmalı .Her seferinde birileri mahkeme peşinde koşmak istemez hele spor yapanların hiç işine gelmez böyle sıkıntılı durumlar.Birde ne olabilir yarış oldu bitti mahkemeyi kazandık .ne olacak ?biz bundan ne kazanıcaz örneğin bize karşı maddi ödemeye mahkum edildiler bizim derdimiz para değil ki dava konusuda .kamudaki davalarda kişisel durumlarda belki para acıyı hafifletir ama alınmadığınız bir kamp,takım vs bize ne yarar sağlayabilir.İnsanlar haklarını aramalı ama benim için mahkemede olmamalı diye düşünüyorum hatta oraya bile varmamalı,zaten değmez eğer iyisi varken kötüsü yarışırsa federasyon zaten kaybecektir.Tek sorun kaybedenin federasyon olmaması.
saygılarımla

son cümlemdeki yanlışı düzeltiyorum:tek sorun kaybedenin sadece federasyon olmaması

triahtlon federasyonun sayfasında traihtlon tv yazan bölüm üzerinde 500ler ve 1000ler projesi diye birşey var hakkında bilgi sahibi olan varmı?

• Beğen
Tepkiler: trionur
Geri