Scudo Sports

Durum iyi değil

@tria

Bence hak aramanın yolları bellidir. Hiç bir kamu kurumu yöneticisi keyfi karar veremez verdiği kararların hukuka uygun ve objektif olması gerekir.

17 yıllık kamu tecrübeme dayanarak şunu da söyleyeyim, dava açmazsınız keyfi davrananları asla vazgeçiremezsiniz kimse gözünüzün yaşına bakmaz.

Sen bir sürü yarışta derece yap adam kafasına göre seni milli takıma almasın. Bu görevi kötüye kullanma kapsamında ceza davasına kadar götürür adamı.
Dava açmanın gerekçesi para pul ya da yarışa gitmek değil elbette asıl gerekçe emeğinin hakkını korumaktır.
Yazık değil mi o kadar emeğe hiç kimsenin bu hakka tecavüz etmesine izin verilemez.

Bir liste hazırlanması söz konusuysa veya yarış duyurusu yapılmışsa hemen bir dilekçe yazar derecelerini ve sıralamadaki yerini belirtir beni de yarış kadrosuna alın dersin.
Eğer liste açıklanmışsa hemen "yürütmeyi durdurma" talepli dava açarsın "İdare Mahkemesi" nde mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdiği anda (ki bunlar öncelikle görüşülür.) Federasyon seni de götürmek zorunda.
Götürmezse yargı kararını yerine getirmemekten haklarında suç duyurusunda bulunursun Savcı ya anlatırlar dertlerini.

Scudo
Ayrıca Federasyon aleyhine maddi ve manevi tazminat davalarının da açılması mümkündür.

@mcaliskan23

dediklerinize ayne katılıyor ve kendi adıma onaylıyorum.kağıt üstünde gerçekten mükemmel gözüküyor .Ama biri sizi gerçekten götürmek istemiyorsa yolunu bulur .örn mutlaka bir açığınız olur yarışta kaskınızı erken çıkarıp giymeniz,bisikleti rakiplere karşı tehlikleli kullanmanız,bisiklete erken binip geç inmeniz vs hakem sizi o yarış diskalifiye edebilir bunlar sadece çok basit nedenler.sizin bir gün önce antrenmanda kasksız bisiklete binmeniz.vs.vs.çünkü bu yarışlar kanun gibi ince çizgide değildir.demek istediğim bu olayın mahkemeye vuku bulmadan hakkın verilmesi gerçekten derecesi daha iyi olana bunun verilmemesi kabul edilemez inanın zaten sizi istemeyen bir kadroya karşı mahkemeyi kazansanızda o kadroda yer almak istemeyeceksiniz.ama tabiki hakkımızı aramamız sonraki olaylar ve kişiler için bir yol açabilir.
saygılarımla

Yanlış düşünüyorsun bence, bahsettiğin kuralların önceden tek tek yazılı olması ve herkese bildirilmesi gerekir, saçma kurallar varsa yani uygulanması gerçekten zor olanlar sporcuyu zor duruma düşürmek için yazılanlar, onları da mahkemeye götürürsün.Kimse kafasına göre kural koyup diskalifye falan edemez haksız yere diskalifye olursa o da zaten doğru mahkemeye.
Tabi bu iş mücadele işidir sen kendini adamların insafına terkedeceksen o herkesin kendi kişisel tercihidir. Ama bunu yapanın da sonradan şikayet etmeye hakkı olduğuna inanmıyorum. Kaderine razı olduysan katlanacaksın.
Davayı kazanan o kadroya girer mi girmez mi o kendi kararıdır ama haksızlık yapanlara karşı çok önemli bir noktaya gelmiştir. Tekrar aynı durumun tekrarlanması durumunda dediğim gibi tazminat davaları da açılabilir.
Sonradan aklıma geldi mahkemeye gitmeden önce GSGM ne şikayet başvurunda bulunulabilir. Federasyonlar özerk de olsalar GSGM nin gözetimindedirler.

@mcaliskan23

dediğim kuralları kimse kafasına göre yazmıyor.Bunlar hakemlerin yönetmeliğin var olan resmi ve kanuni kurallar bunları sporculara açıklamak değil sporcuların bu kuralları bulup bilmesi gerek diğer her branşta olduğu gibi.Biz sporcuyuz demek istediğim .Türkiye gibi bir yerde kötü bir niyet isterse amacına daha rahat ulaşabiliyor .Ama sonrası resmiyettir mahkemedir kişiye kalmış.Yarış esnasında küçük hatalar yapabiliriz sizi istemeyen izleye ve önceden şartlı bir zihniyet isterse yapar diyorum yani minareyi çalan kıfını hazırlar gibi.Ben bu var demedim ,demiyorum böyle hakemlerin olduğuna inanmıyorum ,inanmak istemiyorum sadece isternirse yapılır diye düşünüyorum dediğiniz hakkın sonuna kadar aranmasını gönülden destekliyorum
saygılarımla

@Oksal Özdöl

SENDE SPORU BIRAKSAN TİCARETLE UĞRAŞSAN.BAKSANA ALIM-SATIMA KAFA YORUYORSUN..

@tria

HAK KAYBINA UĞRADIĞINI DÜŞÜNÜYORSAN FEDERASYONA HİTABEN DİLEKÇE YAZ.GEREKEN YAPILIR.

@tria

FEDERASYON YÖNETİM KURULU KARARLARINA KARŞI TAHKİM YOLU AÇIK.İDARE MAHKEME YOLU ARTIK KAPALI.BİLGİNİZ OLSUN.

• Beğen
Tepkiler: Oxsy
@TTF DİSİPLİN KURULU BSK
ben yazımdada mahkemelerle uğraşmanın vakit kaybında başka işe yaramayacağını belirtiyorum

@TTF DİSİPLİN KURULU BSK

ben böyle konularla vakit kaybedecek yaşı geçtim,yaramaz çocuklar gibi hergün birilerini şikayet edemem Türkiyede her kurumda bir işleyiş şekli mevcut ya uyuyoruz ,yada işimize bakıyoruz.Bu arada tabiki uğradım ama zmanı geri çeviremezsiniz.Ama ben sadece yarışmak istiyorum başka beklentim yok
saygılarımla

@TTF DİSİPLİN KURULU BSK
bilmediğim için soruyorum neden kapalı ikincisi federasyon bir ara mahkemelik diye duyduk ve mahkemeyi kaybetti denildi ,mahkemeyi kim ne için açtı ve ne olarrak kazandı ve nasıl açıldı
saygılarımla

önceki seçimlerde hile yapıldığı için tabii ki de...
kaybettiler fakat mahkeme uzadı da böylece yeni seçim düzenliyerek mahkemeyi kaybeden başkanlığı elinden alınan başkanı gene yönetime soktular paravan başkanla

Geri