Scudo Sports

Durano plus-michelin pro4 endurance

Bu yuvarlanma direnci ne kadar bir performans farkı yaratıyor acaba? Saniyelerin büyük önem taşıdığı yarışlarda çok önemli olabilir ama normal bir kullanıcı için lastikte öncelikli bakılması gereken bir hususmudur? Ben de bisikletimin üzerinde gelen mavic leri ileride değiştirmeyi düşünüyorum, profesyonel olarak yarışlara katılan bir arkadaşıma da sordum hangi lastiği tavsiye edersin diye kendisinin de kullandığı durano plus'ı tavsiye etti. İllaki farkı vardır ama durano plus ile pro4 arasındaki yuvarlanma direnci ne kadar fark yaratır?

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Scudo
arkadaşlar hepiinizie teşekür ederim,ben prof biri yada yarışlara katılan biri değilim,kaldıki yuvarlanma direnci felan bunları zaten hiç düşünmedim sadece ıslak yol ve patlak koruması en iyi olanı seçmek amacım idi,sanrım bişeyi çok fazla irdelerse insan işin içinden çıkamıyor,bir kaç gün hep okudum forumda geçmiş yılara ait yorumlar olsun yeni yorumlar olsun sabahtan beri bir çift lastğie karar veremedim.

şunuda eklmek istiyorum benim hali hazırda jant setim tubular fakat lastik değişimi olsun lastik fiyatı olsun beni biraz zorladığı için bir çift normal jant seti aldım,bunun için de bu dış lastik arayışı içine girdim,vittoria kulanıyorum tublar jantımda hem evo pave hemde vittoria cx corsa,modeleri var fakat tek lastik 40 ile 70 euro arası buda beni zorluyor hemde bu jant setimi keyfi arada kulanmak için tutmayı yada satmayı düşünüyorum.herkese teşekür ederim bir kaç saate karar vericem artık

sonuçta parayı veren düdüğü çalıyor bu işte ama ben şu kalınlık mevzuna karar veremiyorum 23 mü 25 mi :islik:

• Beğen
Tepkiler: pilot
@Fırat Y. hocam 23 mm bence hiç düşünmeyin derim 25mm en güzeli hem konfor hem her yönden buda benim düşüncem 23mm bence çok daha yarış koşanların tercihi,gerçi yarış koşanda 25mm tercih edyor ama

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
@Fırat Y. Şu an 700x25 kullanıyorum, 700x23 de kullanmıştım daha önce, şehir içinde de kullanacaksanız bisikleti bence 25 ideal. Yok sadece spor amaçlı uzun mesafe kullanıyorsanız 23 daha mantıklı olabilir.

Biraz önce 23mm pro4'leri çöpe atıp yeni gelen 25mm durano plusları taktım.

Pro4'ler son zamanlarda çok canımı sıkmaya başlamıştı. Zaten ömürlerini doldurmuşlardı, okey dönüyorlardı. 3 yıldır kullanıyordum, ilk 6 ay hiç patlamayarak gözümde iyi bir algı oluşturmuşlardı fakat devamını getiremediler. Islak zemin tutuşları orta diyebilirim, kesinlikle iyi diyemem. Akıcılığına lafım yok, bir tek o güzeldi.

Biraz önce jantlara taktığım durano pluslar için ilk izlenimlerim,
Pro4'e göre oldukça ağırlar. Belkide %30 daha ağırlar (elbette 23mm vs 25mm)
Hamurları daha yumuşak, yola daha iyi yapışacağı ve yolu daha iyi tutacağı kesin.(fakat bu durumda ömrünün daha kısa olması muhtemel)
Çok kalın bir katmanları var. Patlama direnci olarak pro4'lerden çok daha üstün olmalarını bekliyorum.

Kısacası, pro4 daha hızlı bir lastik muhtemelen. Ama geri kalan her şeyde durano plusların üstün olduğunu "hissettim" :)
Ömürlerini de kıyaslayamıyorum henüz. Kullandıkça yazmaya çalışırım. Pro4 5000+ kmyi geçmişti. Tam olarak küsürat bilemiyorum

Durano lastiklerden yuvarlanma performansı beklentiniz yoksa ,ve ayriyeten yolda patlak sorunu yaşamak istemiyorsanız en iyisi bu diyebilirim.yaklasik bir sene kullanan birisi olarak izlenimlerim.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@irfanyazicitunc

Aynen katılıyorum. Aldığımdan beri bir kere patladı oda zırhın üstünden girmiş :harika::koptum:

• Beğen
Tepkiler: irfanyazicitunc
@Serkan Mıstınoğlu ben de 25lik conti gp 4000 s ii'ler çok patlamaya başlayınca, biri de pert olunca, gidip durano double deffence aldım. plus ile raceguard arası diyelim. tahminim biraz daha hızlı, koruma biraz daha az olacak. yarın akşam ilk sürüşe çıkacağım bakalım nasıl olacak contilerden sonra. bunları uzun yol sürüşlerinde kullanıp, yedek olarak hızlı günler için 23lük birşey almayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@I am the Uptown R.
Hocam bu siteye bakıyordum demin, şimdi ben conti ultrasport 2 sipariş ettim. Michelin lithion 2 ile karşılaştırdım, michelin her şeyde üstün gözüküyor :D Sonra conti grand prix 4000 S 2 ile karşılaştırdım onda da conti ultrasport 2 ağırlık hariç üstün göründü :D Ben mi yanlış bakıyorum ne oluyor :D
Psi ye göre üretilen Watt değerine ve yuvarlanma tablosuna bakıyorum en aşşağıdaki ama ... :D

@Serkan Mıstınoğlu fazlasıyla memnundum. sıkıntı yandan gelen patlamalar. benim kullanış tarzımla da ilgisi var, lastiklerin eskimesiyle de.
1 tanesi hafif hasarlı olarak duruyor kenarda. muhtemelen 1 tane alıp onu çift olarak kullanadabilirim. tam karar veremedim.
23 kullananlar kullanma gerek yok diyor. durano dd yanına 23lük uygun geliyor ama bakalım napıcam

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Ahmet Bilge Kaan AKIN Doğru şekilde bakıyorsunuz aslında. :D Conti Ultra Sport II kullanma şansım oldu ayrıca 2000 km kadar.Öneririm :D

Abi ben yol islaksa yola çıkmam :) tek derdim patlak direnci dersek durano plus mu diyoruz? Double defens daha dirençli olan değil mi? Ben mı yanlış biliyorum
Bir de sanırım forumda yol bisikleti ne marathon takan yok:):)

Geri