Scudo Sports

Dünyada spor politikasını , kültürünü en çok beğendiğiniz ülke hangisi ?

Dünyada spor politikasını , kültürünü en çok beğendiğiniz ülke hangisi ?

• İspanya

• ABD

• Rusya

• Çin

• Almanya

• Fransa

• İngiltere

• Avustralya

• İtalya

• Diğer

• Toplam katılım
    26

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Tepki
5.228
Dünyada spor politikasını , kültürünü en çok beğendiğiniz ülke hangisi ? Spor sizce neyi ifade ediyor? Türkiye'yi gelecek 10 , 20 , 30 yıl içerisinde dünya sporunda nerelerde görüyorsunuz ? Neler yapılmalı ?

Scudo
Bisiklet cephesinden bakarsak bana göre ilk başta Fransa ve Almanya geliyor. Almanca öğretmenim Almanya'da oturdukları yıllarda daha 10 yaşlarındayken yani bundan 30-40 sen önce bisiklet gruplarının olduğunu ve düzenli olarak bisiklete binip spor yaptıklarını bana aktarmıştı.Ve bunun daha öncekilerden alışkanlık olduğunu söylemişti.

Fransa'da zaten düzenlediği yarışlarla Dünya'yı sarsıyor bence.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Bizim spor açısından geleceğimiz pek parlak değil. Sadece toplu sporlarda adımızı duyuran başarı sağlayabiliyoruz. Gelecek gördüğüm konu teknoloji, ileride sağlam buluşlarla (elektronik,sağlık,çevre) dünyaya adımızı duyuracağımıza inanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği :D eskiden çok iyilermiş. şu anda çin halk cumhuriyeti discovery atlas da izlemiştim 7 yaşındaki kız ilerde olimpiyatlara katılmak için sırtında 30 kg lık ağırlıkla çalışıyordu bizim ülkemizde bunu gören çocuk haklarına aykırı der ama kızdaki kas miktarı benden bile fazladır belki :D şu anda çin, abd ama 20 yıl önce sscb

Fransa bu kadar lider bana göre. Dünya'yı(bisikletçileri) sadece Fransa'ya kilitleyen yarışlar yaparak en üst seviyede bir etkinlik sunuyorlar. Daha ne olsun. :)

genel anlamda spor politikasını tartışıyosak ispanya derim heralde

basketbol: gasol fernandez gibi nba yıldızları ve harika bi ulusal takım
futbol: yine yıldızlar ve harika bi takım
bisiklet: contador
tenis:nadal
F1:alonso

farkındaysanız bu adamların hepsi aynı dönem sporcular. mükemmel bi spor politikasının ürünü olmalılar. ha ama ben basketbolcyum esasen. o yönden bakarsak tabi ki sırbistan diycem

Geri