Dünyada spor politikasını , kültürünü en çok beğendiğiniz ülke hangisi ? Spor sizce neyi ifade ediyor? Türkiye'yi gelecek 10 , 20 , 30 yıl içerisinde dünya sporunda nerelerde görüyorsunuz ? Neler yapılmalı ?
Bisiklet cephesinden bakarsak bana göre ilk başta Fransa ve Almanya geliyor. Almanca öğretmenim Almanya'da oturdukları yıllarda daha 10 yaşlarındayken yani bundan 30-40 sen önce bisiklet gruplarının olduğunu ve düzenli olarak bisiklete binip spor yaptıklarını bana aktarmıştı.Ve bunun daha öncekilerden alışkanlık olduğunu söylemişti.
Fransa'da zaten düzenlediği yarışlarla Dünya'yı sarsıyor bence.
Bizim spor açısından geleceğimiz pek parlak değil. Sadece toplu sporlarda adımızı duyuran başarı sağlayabiliyoruz. Gelecek gördüğüm konu teknoloji, ileride sağlam buluşlarla (elektronik,sağlık,çevre) dünyaya adımızı duyuracağımıza inanıyorum.
sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği eskiden çok iyilermiş. şu anda çin halk cumhuriyeti discovery atlas da izlemiştim 7 yaşındaki kız ilerde olimpiyatlara katılmak için sırtında 30 kg lık ağırlıkla çalışıyordu bizim ülkemizde bunu gören çocuk haklarına aykırı der ama kızdaki kas miktarı benden bile fazladır belki şu anda çin, abd ama 20 yıl önce sscb
Fransa bu kadar lider bana göre. Dünya'yı(bisikletçileri) sadece Fransa'ya kilitleyen yarışlar yaparak en üst seviyede bir etkinlik sunuyorlar. Daha ne olsun.
genel anlamda spor politikasını tartışıyosak ispanya derim heralde
basketbol: gasol fernandez gibi nba yıldızları ve harika bi ulusal takım
futbol: yine yıldızlar ve harika bi takım
bisiklet: contador
tenis:nadal
F1:alonso
farkındaysanız bu adamların hepsi aynı dönem sporcular. mükemmel bi spor politikasının ürünü olmalılar. ha ama ben basketbolcyum esasen. o yönden bakarsak tabi ki sırbistan diycem