Scudo Sports

dünya basketbol şampiyonası-japonya

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Ulusal basketbol takımımız Cumartesi günü yendikleri (76-74) Litvanya'dan sonra bugün de Avustralya'yı devirmeyi (76-68) başardı.
:winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux

Bir ara 14 sayı geriye düşmemize rağmen "takım" olmayı bildik, ve son 2 periyoddaki süper savunmamızla maçı lehimize çevirdik. Memosuz, hidosuz, mirsadsız ama takım olarak!

Artık gruptan çıkma hesapları, liderlik hesaplarına dönüştü. Önümüzdeki maç Brezilya ile 22 Ağustos salı günü saat 13:30'da oynanacak. Maçı/ları NTV veriyor.

12 DEV adama başarılar.

www.fiba2006.com

Scudo
valla biz ailecek izledik macı yalnız macı bizim sayemizde kazandılar cunku ben kanalı değiştirince annem de balkona şıkınca baktık uğurlu geliyor bizimkiler sayı yapıyor ben mac boyunca kanal değiştirdim annem de balkonda durdu sonucta avustralyayı da devirdik :)

HABERTÜRK Ankara Temsilcisi Taki Doğan'ın yazısı...

takidogan@haberturk.com

Okumuş,yazmış çocuklar. Belli ki her biri mektepli, tahsilli, terbiyeli.
Bir yandan gerçek sportmenlik anlayışı içinde basketbol oynuyor, bir diğer yandan da üniversite eğitimlerini sürdürüyorlar..
Hep böyleydi.. Akın Öngör, Ömer Bozer, Ahmet Bozer, Mahmut Uslu, Barış ve Savaş Küce, Rüştü Yüce, Baba Yalçın, Granit hemen aklıma gelen günümüzün başarılı isimleri. Dün milli basketbolcuydular..
Bugünkü çocuklarımız da aynen büyüklerinin izini sürüyor.
Bir önemli fark var:
Dün bu kadar para yoktu.. Bugün ise milyon dolarlar akıyor. Olsun, helal olsun..

İlk kez Dünya Kupasına katılıyoruz ve ilk galibiyetlerimizi aldık. Şu yaş ortalamasına bakar mısınız?
İlk kez pota altında ezilmiyoruz. Savunma ve hücum ribauntlarında neredeyse bir kol boyu yukarılardayız..
2 metre ve üstünde olan oyuncu sayımız takımın dörtte üçü kadar..
Eskiden bir rahmetli Hüseyin Alp vardı. Sonra da takiben Zeki Tosun ile rahmetli Abdullah İnce..
Bu uzunlarımızdan sonra da Efe Aydan ile Mehmet Döğüşken geldi.
Şampiyonluğa oynayan kulüplerimizin biri bir uzunu, diğeri de diğer uzunu transfer edinci iş biterdi..
Şimdi öyle mi?
Şu Fatih’e bakar mısınız? Kaya Peker’e, Ersan’a bakar mısınız?
Ben yıllardır böyle savunma yapan bir takım görmedim.
Spor müsabakalarında asıl olan hücum etmek ve skora ulaşmaktır.
Ama ya kaleyi korumak?
İşte bu çocuklar kalelerini aslan gibi savununarak hücum ediyor..
Avusturalya ve Litvanya galibiyetleri ile Dünya Şampiyonası’nın sürpriz takımı oluverdik..
Nereden çıktı bu Türkler?
Nereden çıkacak?
Türk Basketbolu aslında yıllardır en üst seviyede.
Sen-Ben kavgasından asıl işlerine bakıp, yürüyemediler.
Milyon dolarların getirdiği şımarıklık ve “Adam sende”cilik ile adeta sorumluluk duygusu unutuldu.
Şimdi:
32 yaşındaki İbo’nun takım kaptanlığında yazılan destanı okuyoruz. Televizyon ekranından.
2010 yılında ev sahipliği yapacağız Dünya Şampiyonası’na. Ve bu çocuklar bu turnuvada pişerek öyle bir misafirperverlik yapacak ki..

Aklıma gelmişken sormak istiyorum:
50 milyon dolarlara imza atan ve sırf onlar ile gurur duymak için sabahın kör vaktinde yatağımızdan kalkarak ekran başına geçtiğimiz ve NBA maçlarını izlemeye tiryaki olduğumuz Mehmet Okur ile Hidayet..
Acaba onlar da bu maçları izliyor mu?
Ya Fransa liglerinde en değerli uzun oyuncu seçilen Hüseyin Beşok ile her milli maçtan sonra sorun çıkartan Mirsat Türkcan.
Onlar da bu maçları izliyor mu?
Milli takıma katılmak için “Bin dereden bin su getirerek” naz-niyaz içinde kıvırıp duran bu 50 milyon dolarlık çocuklarımız Japonya’daki büyük mücadeleyi izliyorsa hangi duygu içindeler?
Siz.. Mehmet, Hidayet, Hüseyin, Mirsat.. Katkınızı esirgediniz..
Ben de sizi artık “Yok” sayıyorum..
Maçlarınızı izlemeyeceğim. Sabahın köründe sizin için yatağımdan kalkmayacağım. Bugün olmayanı, yarın ben ne yapayım..
Peki ya Mehmet’in Hüseyin’in, Mirsat’ın, Hidayet’in annesi, babası, kardeşleri, arkadaşları...
Yarın çevrenizden size yöneltilen sorulara nasıl cevap vereceksiniz?
Biri çıkıp da “ Siz çocuklarınızı neden milli takıma göndermediniz? Onlar olsaydı, daha iyi olurduk” diyenlere ne cevap bulacaksınız..
Bu genç yaşta siz 50 milyon dolarları alırken sizinle gurur duymuştuk.. Bugün 12 dev adamı yalnız bırakmış olmuyorsunuz..
Onların size ihtiyaçları olmadığı anlaşılıyor.
Siz para kazanmaya devam edin.
Japonya’daki çocuklarımız bizim gönüllerimizi kazanıyor.
Marka oldunuz değil mi? Dünya şöhreti oldunuz değil mi? Bakın NBA oyuncusu Çin’li basketbolculara. Japonya’ya gelerek nasıl mücadele ediyor..
Doğrusu şu ihtimali düşünmedik:
Ya milli takım ile japonya’ya gitseydiniz de sakatlansaydınız? Bunu düşünmedik genç basketbol patronları.
Sakatlansaydınız NBA’dan dolarlarınız kesilecekti.
Peki bu kardeşlerinizin başına sakatlık gelirse ?
Bunu siz düşündünüz mi?
Siz sezon içinde NBA’da oynayın.. Sezon dışında kumda oynarsınız.
Bu çocuklar ise gönlümüzün oyuncusu.
Japonya dışında bir Milli Takım ilk beşi daha var.
Mehmet Okur, Hüseyin Beşok. Hidayet, Mirsat Türkcan ve Kerem Tunçeri.(Kerem gerçekten sakat olduğu için gidemedi)..
Bir de Avrupa üçüncüsü olan Ümit Milli Takım oyuncularımız var, ağabeylerinin hemen gölgesinde..
Size ihtiyaç kalmadı.
Anladınız mı?
Japonya’daki çocuklarımız. Çok şey anlattınız.
Spor, profeseyonellik ve sorumluluk..Gerisi boş.. Para mı? Herkesin cebinde bir-kaç kuruş var elbette.
Herkesin cebi var ammma herkeste yürek yokmuş demek ki.

@taki doğan

ilk kez? :D
ilkokul geyikleri bunlar :brutal324

İşte milli takımımız üstüste 3. galibiyetini de aldı. Bu kez Brezilya'yı devirdiler. (73-71) Gerçekten de çok çekişmeli bir karşılaşmaydı. Murat Kosova'nın da dediği gibi; "kalbi olan izlemesin!". Bu sefer Ersan 3 sayıda kaldı ama Serkan 19 attı, TAKIM kazandı.

Çok zorlu maçlardı. Ayrıca sakatlıklarımız artmış durumda. Yarın oynanacak maç Katar'la ve Katar iddiasız bir ekip olduğu için Kaptan İbo dinlenecek, gençlerden şov bekliyoruz, tabi kendilerini çok yormadan, Yunanistan maçını ve gelecek maçları düşünerek. En zor maç hellaslara karşı oynanacak kanımca, gerçekten güçlü bir takımları var. Savunmamızın çok daha sağlam çalışması, ve biraz daha fazla boyalı alandan ve net sayılar kazanmamız gerekiyor. Tabi daha az top kayıpları ile...

12 dev adamı kutluyoruz, başarılarının devamını diliyoruz! :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux

@gudumen

hammurabi'nin bu yazı hakkındaki yorumuna katılıyorum gercektende ilkokul geyikleri.

Dünya şampiyonasına 2002 Indianapolisten sonra ikinci defa katılıyoruz.

Mehmet, Hidayet ve Mirsad'ın üzerine bu derecede gidilmesinide kesinlikle tasvib etmiyorum. Bunun kimseye bir faydası yok, medya bu ülkede ne zaman yapıcı bir hale gelecek merak ediyorum. Haberturk'un haber! anlayışı ile ilgili uzun uzun yazarım ama neyse burası yeri degil...

bikere onların takımda olmamasının asıl nedeni koçun takımı 2010 yılı için hazırlıyor olması
çünkü bugun japonyada oynayan çocuklar, 2010 da dünya şampiyonası oynamış tecrübeli basketçiler olacaklar.
ayrıca bu çocuklar şunu kanıtladı. iyi basketbolcu olmak için illaki nba li olmak gerekmiyor
tabi nba da oynayam okur ve digerleriyle gurur duyuyoruz ama bugun japonyada 3 te 3 yapan cocuklar turk basketbolunun ne kadar iyi bir yolda oldugunun kanıtı
mektepli terbiyeli lafı komigime gitti takımdakilerin bazıları umit milli daen gelenler yani zaten yeni lise mezunu demek degilmi? yanlıs mı biliyorum?
soylemeden edemeyecegim takımdan en yakın tanıdıgım serkan erdogan TED Kolejden donem arkadasım bende kız takımındaydım aynı zamanda basketbol oynadık ilkokul ortaokul caglarında ozamanda cok iyi bi cocuktu simdi iki kat gurur duyuyorm onunla

şu anda qatar maçını izliyorum ve 20 sayı öndeyiz

oraların en büyüğü o bir başka milli takım milli takım çok yaşa:D

Evet, otoritelerin ve bizim de beklediğimiz gibi Katar'ı çok büyük farkla değil ama rahat geçtik. (76-69) Şimdi sırada yarın oynanacak Yunanistan maçı var. 13:30'da NTV'den yine. Rakibimiz birazdan Brezilya'yla oynayacak (13:30). O maçta Brezilya'nın kazanması bizim liderliğimizi perçinleyebilir.

Haydi 12 dev adam... bu sefer rakip komşu! 5'te 5'e doğru!!!
:winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux

@gudumen
çok çok hakkısın futbolda bir gol atsınlar diye dakikalrca bekliyorsun ve izleme zevkide yok basket bolda ise her dakka heycan hat safhada ve insan zevk alıyor

• Beğen
Tepkiler: Erhan Can
mehmet ve hidayet'in kişisel kapsrisleri olmasaydı, yunanistan macından ümitli olabilirdim ama ... unutmayalım ki avrupa şampiyonu ile oynayacağız...
bu genclerle 4'de 4 yapıp gruptan cıkmamız bile büyük başarı...
gercekci olmak gerekirse, yarınki macta şansa cok ihtiyacımız olacak..

Malesef bugün Avrupa şampiyonu Yunanistan karşısında umduğumuz sonucu alamadık. 76-69 biten maçta, İlyasova'nın sakatlığı ve Kaptan İbo'nun şanssızlığı büyük ölçüde sonucu belirleyici faktörler oldu. Serkan Erdoğan'ın 30 sayı kaydettiği maçta, Diamantidis ve Papadopoulos 17'şer sayıyla oynadı.

Sonuç olarak 4 galibiyet ile grubu tamamlayarak, 2. olarak bir üst tura çıktık. Cumartesi günü saat 11:00'de Slovenya ile oynayacağız.

12 dev adama başarılar...

Yunanistan'a yenildik ama en azından yenebileceğimizi gördük bunu oyuncuların sayı dağılımına bakarak bile anlayabiliriz, hiçbir maçımızda skor tek oyuncu üzerine yüklenmemişti ama ibrahim biraz şansızdı, cenk kendini gösteremedi vs. vs. ve yine 76 ama bu defa bizim tarafta degil :=).

Cumartesi günü Slovenya yı gececegimizi düşünüyorum ondan sonra ceyrek finalde Arjantin, Allah büyük.

Gruptan birinci cıksaydık ve yarı finale kadar gitseydik rakibimiz ABD idi, tabi onlarda oraya kadar gelebilirlerse. Şimdi ceyrek finalde büyük bir rakiple karşılaşacağız.

Takımın en cok sevdigim yanı şu; bir moral takımı olmaktan kurtulmuşlar maca sonuna kadar tutunuyorlar.

İşte 12 DEV adam yine zoru başardı. Üçlük mü lazım, alın size son çeyrek! Mükemmel bir maç, savaşan çocuklar. Dünyanın en büyük 8'i içindeyiz.

Slovenya'yı 90-84 devirdik. Sıradaki rakip Arjantin, orda bir mucizeye ihtiyacımız var. Ama bizim devler inanıyor, yaz siz? :D

12 Dev adama çeyrek finalde başarılar...
:winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux

------------------------------------------------------------------------

Maçın rakamlarına bakacak olursak, Cenk Akyol, Kerem Gönlüm ve Kaya Peker 10 sayı ve üstünü görmüş. Ayrıca maçın en skorer oyuncusu 24 sayıyla Serkan Erdoğan oldu. Özellikle Kerem'in 8 ribaundu maçı kazanmamızda büyük rol oynadı.

Arjantin karşısında sırıtacak eksiklerimiz sanırım; top kayıplarımız, topu taşıma sorunlarımız, İlyasova gibi uzun ve şutör bir oyuncumuzun yokluğu olacak. İbrahim Kutluay'ın bileğindeki sakatlık çok üst düzeye çıktığı için, Latin devi karşısında kaptansız oynamak zorunda kalabiliriz. Arjantin karşısında büyük bir mucize gerekli, ama takımımız bunu başarabilecek inanca sahip görünüyor.

uhh!
ahh!
dev adammm, 12 dev adam
uhh!
ahh!
dev adam,
hey! hey! hey! hey!

yolları açık olsun...

harika mactı, son dakikalara yürek dayanmıyordu...
tebrikler milli takım..

Geri