Uğur Sabuncu
Daimi Üye
- Tepki
- 314
- İsim
- Uğur Sabuncu
- Başlangıç
- 1989—90
- Bisiklet
- Salcano
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
4 senedir kullanıyorum 54T. 18T'den 54'e geçişte hissedilir fark yaratıyor zira 20 derecelik tepkime açısından 6.6 derece açıyaDün DT Swiss 350 göbeğin 18t olan freehub dişlilerini 54t ile değiştirdim. Görünce sırf meraktan alıp denemek istedim açıkçası ihtiyaçlık bir durum yoktu. Ses seviyesi oldukça arttı, pedal tepki süresinde de bir miktar iyileşme oldu ama dediğim gibi fark yaratacak bir iyileşme olduğunu düşünmüyorum. Bu göbeğin sesi nasıl artar diye merak edenler varsa paylaşmak istedim.
321933 dosyayı görüntüle
Değişimi çok kolay, tamamen aletsiz şekilde 1dakikada yapılabiliyor. 18t, 34t ve 54t dişli karşılaştırmaları videonun sonuna doğru yer alıyor.
Tel şekli olarak Classic ve Straightpull olarak ikiye ayrılıyor. Biri L şeklinde biri düz yani. +Hybrid ise DT Swiss'in e-bike'lar için geliştirdiği daha kalın telleri destekleyen standartı.Merhaba, aşağıdaki linkteki ürünün tam olarak farkı nedir? Hybrid ve classic olarak iki ayrı ibare var?
(link)
36 delik olduğu için mi klasik diye geçiyor?
Bir de ek olarak bu dişlilerin sesten başka işlev farkı oluyor mu? 18t, 36t, 54t? Atıyorum 54t akıcılığı daha arttırır ama 18t daha dayanıklı olur vs gibi?
54t 240s kullandim bir süre. Bi süreden sonra ses rahatsiz ediyor. Fazla gürültülü.
Teşekkür ederim. Peki şuan kullandığım arka göbek şu :Tel şekli olarak Classic ve Straightpull olarak ikiye ayrılıyor. Biri L şeklinde biri düz yani. +Hybrid ise DT Swiss'in e-bike'lar için geliştirdiği daha kalın telleri destekleyen standartı.
Installation width | 148 mm |
Ben göbek olarak almadım. Aldığım dönem dt setler adaptör seti ile geliyordu. Göbeklerin yapıları farklı değil adaptör yapısı aynı ama sadece göbek alırken yanında adaptör seti geliyor mu bilgim yok. Sağ ve sol kapakları değiştirerek 135mm QR, 142x10 TM, 142x12 TM, 148x12 TM seçenekleri mevcut oluyor. Ön için ise 100 QR, 100x10 TM, 100x12 TM, 100x15 TM, 110x15 TM seçenekleri mevcut oluyor.Teşekkür ederim. Peki şuan kullandığım arka göbek şu :
Formula DC-22, alloy, 6-bolt, Shimano 8/9/10 freehub, 135x5mm QR
135mm genişlik diyor.
Bu sayfada ise linkteki göbek için
Denilmiş.
Installation width 148 mm
Uyumlu olur mu acaba? 13mm kadroya sığmama gibi bir durum olur mu? Bir de ilave soru olarak, bu +hybrid göbeğe ben bildiğimiz standart nikel tellerden veya champion normal dt swiss tellerden taksam yine uyar mı?
Tekrar teşekkür ederim.Ben göbek olarak almadım. Aldığım dönem dt setler adaptör seti ile geliyordu. Göbeklerin yapıları farklı değil adaptör yapısı aynı ama sadece göbek alırken yanında adaptör seti geliyor mu bilgim yok. Sağ ve sol kapakları değiştirerek 135mm QR, 142x10 TM, 142x12 TM, 148x12 TM seçenekleri mevcut oluyor. Ön için ise 100 QR, 100x10 TM, 100x12 TM, 100x15 TM, 110x15 TM seçenekleri mevcut oluyor.
Freehub olarak HG seçeneği almanız lazım. Mevcut 8/9/10 ise DT deki 11's rubleyi takarken spacer takmak gerektirir.
Alt tarafa koyduğum videoda 64T olanı da gösteriyor.4 senedir kullanıyorum 54T. 18T'den 54'e geçişte hissedilir fark yaratıyor zira 20 derecelik tepkime açısından 6.6 derece açıya
geçiyor, ancak 36T'dan 54T yapınca çok hissedilir bir fark olmuyor. 10 derece ile 6 6 arasında fazla bir fark yok. Aslında bu değişimde en iyi verimi ve değişim hissini MTB'de fark ediyor insan. Parkurda düşük hızda dik bir tırmanışa geldiğinde pedala bastığın zaman bisiklet birakta gideyim diyior resmen.
Aliexpress"te 60T var, denemek için aldım 2 gün önce elime ulaştı ama henüz monte etme fırsatım olmadı. Ses harici bir değişiklik olacağını sanmıyorum ama. 60T açıyı 6 dereceye indiriyor. 0 6 dereceyi insan olarak hissedebileceğimi sanmıyorum.
Tam tersi. Ayrıca küçük bir düzeltme yapayım. Yay ile itilen elemana "tırnak" (ing. pawl) deniyor. Tırnakların karşı elemanına ise "cırcır" (ing. ratchet) deniyor.Bir de ratchet iten yaylar çok gerginse ses azalır. Az gerginse çınlama artar.
Merhaba, siz 350 göbeği tek mi aldınız? Yoksa jantla birlikte mi geldi? Eğer tek aldıysanız acaba içinden 135 qr için olan şu parça da çıkıyor mu?Dün DT Swiss 350 göbeğin 18t olan freehub dişlilerini 54t ile değiştirdim. Görünce sırf meraktan alıp denemek istedim açıkçası ihtiyaçlık bir durum yoktu. Ses seviyesi oldukça arttı, pedal tepki süresinde de bir miktar iyileşme oldu ama dediğim gibi fark yaratacak bir iyileşme olduğunu düşünmüyorum. Bu göbeğin sesi nasıl artar diye merak edenler varsa paylaşmak istedim.
321933 dosyayı görüntüle
Değişimi çok kolay, tamamen aletsiz şekilde 1dakikada yapılabiliyor. 18t, 36t ve 54t dişli karşılaştırmaları videonun sonuna doğru yer alıyor.
Merhaba Deniz,Merhaba, siz 350 göbeği tek mi aldınız? Yoksa jantla birlikte mi geldi? Eğer tek aldıysanız acaba içinden 135 qr için olan şu parça da çıkıyor mu?
(link)
Ve göbeği önerir misiniz? Benim için dayanıklılık önemli. Dt swiss jant alıp kendim örmeyi düşünüyorum.