Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

DT Swiss 350 Ön-Arka göbek QR Centerlock

Uğur Sabuncu

Daimi Üye
Tepki
314
İsim
Uğur Sabuncu
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar bu göbeği daha önce kullanan-kullanmakta olan tecrübesini ve bilgilerini aktarabilecek birisi var mı ? Satın almayı düşünüyorum yarın.Mevcut jant setimin göbeklerini değiştireceğim.

Scudo
@Uğur Sabuncu

Ben kullaniyorum, yeni 350 lerin 240s lere gore sadece biraz agirlik farki var onun disinda ayni sistem. XC, Trail, Enduro icin kullanilabilir gayet saglam ve kaliteli gobekler.

• Beğen
Tepkiler: Uğur Sabuncu
Arkadaşımın bisikletinde var benimde kullanma şansım oldu oldukça güzel ve sağlam göbekler ama alırsanız bisikletinize uygun modeli (QR veya 15mm) alın adaptörler sıkıntı çıkarabiliyor

@9magiko Youtube'da arattığımda örnek olacak çeşit çeşit seslere sahip videoları var peki ses olarak "Bu videodaki ile aynı ses" diyebileceğiniz bir video paylaşabilir misiniz ?

@Uğur Sabuncu

Sesinin açılması için birkaç ay ve birkaç bin km lazım veya içini açıp yağını temizleyeceksiniz.
Siz yeni alacağınız için çok kısık bir sesi olucak ama dediğim gibi artıyor

@Uğur Sabuncu

Arkadas da bahsetmis, Mavic'lerin aksine DT Swiss'ler baya sessizdir, guzel ve tok bir ses gelir ve bakimli kaldigi surece de cok ses cikarmaz. Videolardaki sesler gercektekiyle tutmayacagi icin ornek video vermek cok faydali olmayacaktir.

Dün DT Swiss 350 göbeğin 18t olan freehub dişlilerini 54t ile değiştirdim. Görünce sırf meraktan alıp denemek istedim açıkçası ihtiyaçlık bir durum yoktu. Ses seviyesi oldukça arttı, pedal tepki süresinde de bir miktar iyileşme oldu ama dediğim gibi fark yaratacak bir iyileşme olduğunu düşünmüyorum. Bu göbeğin sesi nasıl artar diye merak edenler varsa paylaşmak istedim.

WhatsApp Image 2024-10-01 at 23.59.16.jpeg

Değişimi çok kolay, tamamen aletsiz şekilde 1dakikada yapılabiliyor. 18t, 36t ve 54t dişli karşılaştırmaları videonun sonuna doğru yer alıyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Dün DT Swiss 350 göbeğin 18t olan freehub dişlilerini 54t ile değiştirdim. Görünce sırf meraktan alıp denemek istedim açıkçası ihtiyaçlık bir durum yoktu. Ses seviyesi oldukça arttı, pedal tepki süresinde de bir miktar iyileşme oldu ama dediğim gibi fark yaratacak bir iyileşme olduğunu düşünmüyorum. Bu göbeğin sesi nasıl artar diye merak edenler varsa paylaşmak istedim.

321933 dosyayı görüntüle

Değişimi çok kolay, tamamen aletsiz şekilde 1dakikada yapılabiliyor. 18t, 34t ve 54t dişli karşılaştırmaları videonun sonuna doğru yer alıyor.

4 senedir kullanıyorum 54T. 18T'den 54'e geçişte hissedilir fark yaratıyor zira 20 derecelik tepkime açısından 6.6 derece açıya
geçiyor, ancak 36T'dan 54T yapınca çok hissedilir bir fark olmuyor. 10 derece ile 6 6 arasında fazla bir fark yok. Aslında bu değişimde en iyi verimi ve değişim hissini MTB'de fark ediyor insan. Parkurda düşük hızda dik bir tırmanışa geldiğinde pedala bastığın zaman bisiklet birakta gideyim diyior resmen.

Aliexpress"te 60T var, denemek için aldım 2 gün önce elime ulaştı ama henüz monte etme fırsatım olmadı. Ses harici bir değişiklik olacağını sanmıyorum ama. 60T açıyı 6 dereceye indiriyor. 0 6 dereceyi insan olarak hissedebileceğimi sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Özcan
Bende 240s göbekte 36t den 54t geçtim. 36 dan 54 de de fark hissediliyor. Yaklaşık 60.000 km'dir de 54t ratchet ı kullanıyorum. Herhangi bir aşınma yok. Bu zamana kadar aldığım en ilginç tepki bir bmx cinin yanaşıp "abi hub sesi lens mi?" demesi oldu :koptum: Kullanılan yağ sesi etkiliyor. Orijinal kendi yağı tavsiyedir. Bir de ratchet iten yaylar çok gerginse ses azalır. Az gerginse çınlama artar.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve gurkan
Merhaba, aşağıdaki linkteki ürünün tam olarak farkı nedir? Hybrid ve classic olarak iki ayrı ibare var?

(link)

36 delik olduğu için mi klasik diye geçiyor?
Bir de ek olarak bu dişlilerin sesten başka işlev farkı oluyor mu? 18t, 36t, 54t? Atıyorum 54t akıcılığı daha arttırır ama 18t daha dayanıklı olur vs gibi?

Son düzenleme:
Merhaba, aşağıdaki linkteki ürünün tam olarak farkı nedir? Hybrid ve classic olarak iki ayrı ibare var?

(link)

36 delik olduğu için mi klasik diye geçiyor?
Bir de ek olarak bu dişlilerin sesten başka işlev farkı oluyor mu? 18t, 36t, 54t? Atıyorum 54t akıcılığı daha arttırır ama 18t daha dayanıklı olur vs gibi?
Tel şekli olarak Classic ve Straightpull olarak ikiye ayrılıyor. Biri L şeklinde biri düz yani. +Hybrid ise DT Swiss'in e-bike'lar için geliştirdiği daha kalın telleri destekleyen standartı.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
54t 240s kullandim bir süre. Bi süreden sonra ses rahatsiz ediyor. Fazla gürültülü.

54t 240s kullandim bir süre. Bi süreden sonra ses rahatsiz ediyor. Fazla gürültülü.

İniş olmadıkça çevirmeyi bırakmam ama sırf sesi duymak için arada terse çevirdiğim bile oluyor. Antrenmandan eve geçerken de şehir içinde yayaları uyarmak için etkili. Tabi zevkler tartışılmaz. Sesi azaltmak kolay gres miktarı fazla olduğunda veya daha yapışkan greslerle ses ciddi oranda azalıyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Tel şekli olarak Classic ve Straightpull olarak ikiye ayrılıyor. Biri L şeklinde biri düz yani. +Hybrid ise DT Swiss'in e-bike'lar için geliştirdiği daha kalın telleri destekleyen standartı.
Teşekkür ederim. Peki şuan kullandığım arka göbek şu :
Formula DC-22, alloy, 6-bolt, Shimano 8/9/10 freehub, 135x5mm QR
135mm genişlik diyor.

Bu sayfada ise linkteki göbek için
Installation width148 mm
Denilmiş.

Uyumlu olur mu acaba? 13mm kadroya sığmama gibi bir durum olur mu? Bir de ilave soru olarak, bu +hybrid göbeğe ben bildiğimiz standart nikel tellerden veya champion normal dt swiss tellerden taksam yine uyar mı?

Ruble için de
Shimano 10,
Sram 11-speed

Uyumlu demiş ama 9s sisteme uyar mı?

Teşekkür ederim. Peki şuan kullandığım arka göbek şu :
Formula DC-22, alloy, 6-bolt, Shimano 8/9/10 freehub, 135x5mm QR
135mm genişlik diyor.

Bu sayfada ise linkteki göbek için
Installation width148 mm
Denilmiş.

Uyumlu olur mu acaba? 13mm kadroya sığmama gibi bir durum olur mu? Bir de ilave soru olarak, bu +hybrid göbeğe ben bildiğimiz standart nikel tellerden veya champion normal dt swiss tellerden taksam yine uyar mı?
Ben göbek olarak almadım. Aldığım dönem dt setler adaptör seti ile geliyordu. Göbeklerin yapıları farklı değil adaptör yapısı aynı ama sadece göbek alırken yanında adaptör seti geliyor mu bilgim yok. Sağ ve sol kapakları değiştirerek 135mm QR, 142x10 TM, 142x12 TM, 148x12 TM seçenekleri mevcut oluyor. Ön için ise 100 QR, 100x10 TM, 100x12 TM, 100x15 TM, 110x15 TM seçenekleri mevcut oluyor.

Freehub olarak HG seçeneği almanız lazım. Mevcut 8/9/10 ise DT deki 11's rubleyi takarken spacer takmak gerektirir.

• Beğen
Ben göbek olarak almadım. Aldığım dönem dt setler adaptör seti ile geliyordu. Göbeklerin yapıları farklı değil adaptör yapısı aynı ama sadece göbek alırken yanında adaptör seti geliyor mu bilgim yok. Sağ ve sol kapakları değiştirerek 135mm QR, 142x10 TM, 142x12 TM, 148x12 TM seçenekleri mevcut oluyor. Ön için ise 100 QR, 100x10 TM, 100x12 TM, 100x15 TM, 110x15 TM seçenekleri mevcut oluyor.

Freehub olarak HG seçeneği almanız lazım. Mevcut 8/9/10 ise DT deki 11's rubleyi takarken spacer takmak gerektirir.
Tekrar teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
4 senedir kullanıyorum 54T. 18T'den 54'e geçişte hissedilir fark yaratıyor zira 20 derecelik tepkime açısından 6.6 derece açıya
geçiyor, ancak 36T'dan 54T yapınca çok hissedilir bir fark olmuyor. 10 derece ile 6 6 arasında fazla bir fark yok. Aslında bu değişimde en iyi verimi ve değişim hissini MTB'de fark ediyor insan. Parkurda düşük hızda dik bir tırmanışa geldiğinde pedala bastığın zaman bisiklet birakta gideyim diyior resmen.

Aliexpress"te 60T var, denemek için aldım 2 gün önce elime ulaştı ama henüz monte etme fırsatım olmadı. Ses harici bir değişiklik olacağını sanmıyorum ama. 60T açıyı 6 dereceye indiriyor. 0 6 dereceyi insan olarak hissedebileceğimi sanmıyorum.
Alt tarafa koyduğum videoda 64T olanı da gösteriyor.
Ses solo sürüşler de rahatsız etmiyor olsa da grup sürüşlerine katıldığımda şikayet eden sayısı çok oluyor, ki trimax 35'in sesi videolardaki kadar yüksek değil.

Bir de ratchet iten yaylar çok gerginse ses azalır. Az gerginse çınlama artar.
Tam tersi. Ayrıca küçük bir düzeltme yapayım. Yay ile itilen elemana "tırnak" (ing. pawl) deniyor. Tırnakların karşı elemanına ise "cırcır" (ing. ratchet) deniyor.

321933 dosyayı görüntüle

Değişimi çok kolay, tamamen aletsiz şekilde 1dakikada yapılabiliyor. 18t, 36t ve 54t dişli karşılaştırmaları videonun sonuna doğru yer alıyor.

Merhaba, siz 350 göbeği tek mi aldınız? Yoksa jantla birlikte mi geldi? Eğer tek aldıysanız acaba içinden 135 qr için olan şu parça da çıkıyor mu?

(link)

Ve göbeği önerir misiniz? Benim için dayanıklılık önemli. Dt swiss jant alıp kendim örmeyi düşünüyorum.

Merhaba, siz 350 göbeği tek mi aldınız? Yoksa jantla birlikte mi geldi? Eğer tek aldıysanız acaba içinden 135 qr için olan şu parça da çıkıyor mu?

(link)

Ve göbeği önerir misiniz? Benim için dayanıklılık önemli. Dt swiss jant alıp kendim örmeyi düşünüyorum.
Merhaba Deniz,

Bisikletin üzerindeki Bontrager Aeolus 51 setin göbekleriydi, ayrıca satın almadım. Ama qr adaptörünün içerisinden çıkacağını düşünmüyorum, teslimat içeriğinde de yer almıyor. Yine de sormakta fayda var.

Ben açıkçası dayanıklılığını test edecek seviyede zorlayıcı şartlarda kullanmadım. Yol bisikletinde kullanıyorum, kendim de 70kg civarındayım. Fakat internetteki kullanıcı yorumlarında oldukça dayanıklı oldukları belirtiliyor. Freehub klasik modellerin aksine yaylı-tırnaklı yapıda değil, star rachet olarak geçen farklı bir sistem ile çalışıyor. Bakımı değiştirmesi vs çok kolay , herhangi bir alet gerekmiyor sökmek için.

Dağ bisikletimde yıllarca bakım bile yapmadan Mavic Crossrideları kullanmıştım. Muadili bir göbek hala üretiliyorsa onu da tavsiye edebilirim.

• Beğen
Geri