Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dövizdeki düşüş daha ne kadar sürer?

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.847
Bisiklet
Cervélo
Dolar 2.27,
Euro 2.69 şuanda.

Ekonomistlerimize soralım, yılın ikinci yarısı durum ne olur? Yıl sonu durum ne olur? İlla ki ilgilenen birileri vardır forumda. Ben anlamıyorum :) sadece düştükçe seviniyorum. Döviz bizi yakından ilgilendiren bir konu çünkü tüm bisiklet ve bisiklet parçaları/aksesuarlarının fiyatları da düşüyor döviz düştükçe.

Scudo
Bence bir süre daha sürecek döviz kuru yüksekte tutulup cari açığı 2014de kapatma çabası vardı sonuçta kurun yüksek olması ithalatı azaltır iktisatta arz talepten bağlantı kurulursa türkiyenin son dönemdeki istikrarlı tablosuda yabancı yatırımcıyı çekiyor döviz girdisi artıyor tahminim 2.5 civarına düşer euro orada durdururlar dolar 2 ye inebilir.

Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin görev süresinde en güçlü seviyesini gördü. Ancak Draghi’nin AMB’nin ek teşvik önlemleri almaya hazır olduğu açıklaması ile euro düşüşe geçti. Stratejistler eurodaki düşüşün 2015’te de süreceğini belirtiyor.

(link)

Havalar biraz ısınana kadar düşmeye devam eder turistik mevsimlerde tekrar yükselir
Dolar için bir şey demek zor çünkü birazda Rusya'yı krize sokmaya çalışıyorlar. Petrolün bu kadar düşmesinin de sebebi bu

Eurodaki düşüş doların yükselişini tetiklemezse bizim için iyi. İnşallah ikisi birden düşerde bu bizlere yarar. Ben hala doların çok yüksek olduğunu düşünüyorum. 2.00 TL nin altına inmeli.

Bu arada bugünkü haberlerde petrolün varilini 45 dolar diye verdiler. 110 dolardan 45 dolara düşen petrolün etkisi bizde %20-25 civarı oldu. Doğalgaza hiç indirim gelmedi. Tuhaf bir durum. Enerji bakanının yaptığı açıklamalarda tatmin edici değil...

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
dovizin düşmesi hayra alamet değil. Yıllarca Japonya para biriminin değeri düşsun diye az uğraşmadı. her ay haber bültenlerinde ben çocuk başıma japon merkez bankasi degerlenen yen e mudahale etti degerini düşürdü diye. döviz ucuzlarsa bu iş ithalatcilara yarar. yerli ureticiler ve ihracatci ise üzülür.

@Serkan Mıstınoğlu öyle gezerken denk geldim konuya da şaşırdım Serkan Avrupa'ya falan mı yerleşti dedim, meğersem tarihler 2015'i gösteriyormuş da nereden nereye peh dedim.

@Serkan Mıstınoğlu aslında bir de şöyle bir şey var. Buna daha fena şaşırırsın artık. Peh... Ama sonuç şu; fakirleşmişiz. Senin bisikletin tekerinden çıkan hava bile kokuyordur parasızlıktan :D

@cruphasulie

[USER=702]@Anonim[/USER] vay be.. Rüya gibi 1.24

Hemen hesaplayalım şu an dolar 1.24 olsa fiyatlar nasıl olurdu:
Dura ace 9100 set : 1400 lira
Zipp jant seti: 2300 lira
Pinarello F10 kadroset: 6000 lira (hala yüksek :D) (şu anda 30.000 lira arkadaşlar)

Biraz da bizi yakından ilgilendiren örnek verelim:
Salçano XRS 01 Tiagra: 1700 lira :D hahah

Şuan da düşüşde gidiyor varsa yorulmayabilecek nedenleri ile daha kaç seviyesine kadar düşer? Bisiklet ile alakalı olmasa da drone alma gibi fikrim var daha ne kadar beklesem acaba gümrük de ödesem KDV de versem ülkedeki satıcılardan ucuza geliyor da

dolar sizce ne kadar korur pozisyonu?

Dolar 4.5in altına düşmez. Bir süre 4.55 - 4.65 arasında gider gelir. Gelecek sene bu aylarda 5.9 - 6 civarına çıkar(son 3 yılın gidişatına bakıp %30 artacağını varsaysak).
Son 4 yılın haziran 1 tcmb kurları
2015 haziran 1 : 2.6762
2016 haziran 1 : 2.9489 => +%10
2017 haziran 1 : 3.5312 => +%20
2018 haziran 1 : 4.5922 => +%30

Son 5 yılın aylık dolar, avro, sterlin, bulgar levasının TL karşısındaki durumu. Farkettiyseniz ara ara büyük artışlar oluyor sonra biraz durağanlaşıyor. sonra yine artış oluyor.
Şu an büyük artış oldu. durağanlaşma dönemine girdi gibi.

tcmb.png

MB, TL Depo Karşılığı Döviz Depo İhalesi Açtı
İstanbul, 2 Temmuz (DHA) - Merkez Bankası, 1.5 milyar dolar tutarında, bir hafta vadeli, TL depo karşılığı döviz depo ihalesi açtı.
Merkez Bankası, bir hafta vadeli TL depo karşılığı döviz depo ihalesinde faiz oranını TL'de yüzde 17.75, dolarda yüzde 2.00 olarak belirledi.
Buna göre bu kurun satın alınması durumunda %2.25 oranında döviz düşmesi yaşanacak bu da bize demek oluyordur ki
doların 4,62den 4,52ye düşmesi demek olacaktır euronunda 5,39dan 5,26lara düşmesi mümkün olacaktır galiba :D
En doğrusu dövizin hafif 1 düşme yaşanacak... :D @gezgin gezer dövize mb saldırısı geliyor 4,52 olması garanti mb elini daha sıkı tutmalı ki dolar daha da aşağı düşsün bu yaz ayından sonra kasıma kadar olan zaman diliminde doların 4.30olması yalan olmayacak tahminimce gelecek yıl mart ayı bizim için en verimli ay olacağı kesin bu ayda dolar ya 4tl olacak ya da yine 4.70değerlerinde sürüneceğiz 2 olasılık ya iyi gidecek yani ya da kötü gidecek

@gezgin gezer 1 hafta içinde herşey kesinleşecek buraya yazıyorum mb artık eskisi gibi olmayı bıraktı. Doların durağanlaşmış olduğunu söyledin ama doları durağanlaşmasını sağlayan mb bankası açıkçası ama yine de elindeki kozları oynamadığı için ufak ufak artışlar yaşanıyor. her o düşüşlerde ufak ufak kuruş kuruş yükselişler mevcut...

faizi arttırırsan dolar kısa vadede düşebilir, ancak uzun vadede yükselir çünkü paranın değeri düşer. hep dolar diyoruz ama euro da 5.5 lira oldu. bunlar hep dış mihraklar.

şaka bir yana dolar ve euro üretimle düşer. üretimden kasıt sağa sola beton yığmak, inşaat yapmak, istanbulu ortadan yarmak, havaalanı yapmak değil, gerçek üretim ve ar-ge'dir.

• Beğen
Tepkiler: makifir ve JusTiMe
Dolarda 4.50 aşağıları mümkün gözükmüyor. Yıllık enflasyon 14.5 gibi değerleri bulacak gibi gözüküyor. Sebep olarak da emeklilere verilen seçim rüşvetlerini karşılamak için basılan pırıl pırıl yeni paralar gösterilebilir. Faiz artırımı mümkün gözükmüyor. Faizin düşürülmesi gibi söylemler ise ekonomimize zarar vermekten başka işe yaramaz. Kısa dönemde aşağı yönde küçük bir harekete sebep olabilecek konuysa ekonomi bakanının kim olacağı konusu. Bunun dışında, popülist ekonomi politikaları devam eder ve kendimize bir çekidüzen vermezsek orta-uzun vadede 5 ve üzeri çok zor değil.

@efeozata kısacası ihracat öldürür dersek yalan olmaz ya şu an Ülke gruplarına göre ihracata baktığımda en parlak zamanımız 2008 olduğuz zamanın verilerine baktığımda 3 milyon dolar ihracat yapmışız bu yıl belki de o günlere geri dönebiliriz bu olursa ihracatla dövizin düşmesi belki de gerçekleşebilir oldukça fazla şekilde :D Geçen yıl ki ihracat 1 994 483 milyon dolar olarak gerçekleşmiş

@WattsPerKilos Hayal kurmaya devam

ihracat artarsa iş gücü artar bu olursa eleman eksikliği ortaya çıkar bundan dolayı da enflasyon bol bol artar hatta %30da olur. Bu yıl ki verileri göstereyim size ilk 5 ayı
Ülke grubu Toplam Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs
B-Türkiye Serbest Bölgeleri-Free Zones in Turkey 976 555 176 156 186 335 196 551 185 306 232 207
B-Türkiye Serbest Bölgeleri-Free Zones in Turkey 1994483 170 238 156 221 172 517 152 072 152 276
Burada sadece 5 ayı sadece gösterdim alttaki ise 2017 dönemine ait 5 aylık oran diğer ayları koymadım sadece karşılaştırın diye bu kadar verdim.
Bu tablodan anlayacağınız gibi üretimimiz kesinlikle artıyor bu verileri yalanlayacak insan varsa buyursun gelsin
1996 ile 2018 yılı arasındaki tablonun tamamını bu linke tıklayarak indirip bakabilirsiniz.
(link) 6.ay ne zaman gelir merak içindeyim.

@JusTiMe Cari duruma sadece ihracat üzerinden bakmak

Öncelikle biz ihracat yapmak için de; iç talebi karşılamak için de ithalat yapıyoruz. İhracatın en büyük döneminde olması bir şey ifade etmiyor. Zira, ithalat da en yüksek seviyelerinde.

Yorum yaparken mantığı da elden bırakmamak lazım ayrıca. İşsizlik ve genç işsizlik bu kadar fazlayken “ ihracat yaparsan iş gücü gerekir, bu da enflasyonu artırır” demek en hafif tabirle naiflikten başka bir şey değil.

@WattsPerKilos İthalattan bahseden kim? Ben miyim? Her şeye olumsuz bakan ben değilim ya kendi olumsuz düşüncelerini bana yazma 1 zahmet Şu tabloya bakıpta sevinemiyorsan beni daha senin tek yorumun bile umrumda olmaz açıkçası bu kadar umutsuz olacağın için

serbest bölgelere yapılan ihracat rakamları üzerinden dış ticaret analizi yapmak sağlıklı olmaz, yurt içindeki ihracatçıların bir kısmının tesislerini serbest bölgelere taşıması o dönemde serbest bölgelere yapılan ihracatı patlatabilir, genel ihracata bakarsak ise ihracatımız yıllar boyunca artıyor ve dünya ticaretinden aldığımız pay artıyor, türkiye nin geleceği konusunda iyimser olabiliriz,

aşağıda 2013-2017 yılları ülkelerin ihracat rakamları var, 2013 yılında İsveç in gerisindeyken 2017 yılında 4 milyar dolar fark atmışız

upload_2018-7-2_14-57-27.png

Geri