Scudo Sports

Dot 4 ile Zincir yağlanır mı?

Tunahan_06

Daimi Üye
Tepki
272
Bisiklet
Salcano
Zinciri yağlamak için Dot 4 yağ kullansak olur mu yoksa zararı dokunur mu?

Dot 4:Avid'in hidroliklerde kullanılabilen bir yağ türü.

Scudo
zincir yağı alırsan daha iyi olur dot yağı zincire iyi yapışmaz dot yağı basınç yağıdır

• Beğen
Tepkiler: Tunahan_06
Baktım 18 kişi bu yazıyı okumuş ama bunlardan birisi çıkıp ta Dot4 olmaz da Dot3 kullanmalısın diye bir öneri getirse...fren hidroliğini gerçekten zincirine sürermisin?
Kadronu yeniden boyatmak mı istiyorsun?
Kafa bulmak için sorulmadığını düşündüm ve ciddi bir yanıt verdim.
Hidroliğin sihirli formülü için özel mesaj yazabilirsin.

Teşekkür ederim bilgilendirme için,Burada bisikletle ilgili parça bulmak zor olduğu için elimde frenler için binbir zorlukla bulduğum bu tür bir yağ vardı onu kullanıp kullanamayacağımı sordum,Bunu da öğrenmiş olduk :)

• Beğen
Tepkiler: memocy
@memocy

linki takip ettim, çok kafama yattı, uygun fırsat bulduğumda deneyeceğim.

Hidrolik bulaştığı noktadaki boyaları kabartır.Kadro ve jant için tehlikeli olacaktır.

@memocy

bunu deneyen varmı acaba?? bana çok mantıklı geldi alsında...
ancak parafin yerine bildiğimiz beyaz mum kullanıyoruz dimi??hani bu apartmanda ışıklar kesilir hemen bi tane minik dolaptan alınıp yakılır faln?:D:D

şaşırdım...
toprak zeminde çamurlu zeminlerde nasıl bir performans gösterir acaba??

Hidrolik aslında bir asit çeşididr demek daha doğru olur aslında.Bir yağ türevi olmasına rağmen bir asit etkisi gösterir.

elektronikcilerde sprey yağlar satılıyor bisiklet için uygun olanlarıda var örneğin maşa - göbek - zincir vs. yağlanabiliyor üstelik şeffaf renkte olduğu için görünüm bozmuyor sıçramalarda leke yapmıyor :)

Geri