Scudo Sports

Donanım Yükseltme

Turker

Üye
Tepki
10
Selamlar.
Aspect 50 2010 model bisikletin çekiş sistemi donanımlarını yükselttim.
Aslında yükseltmeden önce soracaktım ama olmadı :)

Ön ve arka vitesleri alvio olarak değiştirdim. Aynakolu da değiştirdim ama tam modelini bilmiyorum. FCM540 sanıyordum. Fiyatı göbekle beraber 110 TL. Ama bu konuyu açarken baktım yeni aynakolun sağındaki kolda fcm442, soldakinde fcm 442/443 yazıyor. Tam modelini anlayamadım, sanırım buna göre fcm442. Bununla beraber arka ruble ve zinciri de değiştirdim. Yine 8'li sistem.

Aynakolun tam modelini bilmemem biraz komik olabilir ama bu parça seçimi bisikletçi tavsiye ettiğinden modeli aklımda kalmadı. Ben hepsini Alvio yapmak istiyordum ama alvio aynakol olmadığı için bunu aldım. Aslında 9'lu sistem deore de olabilir diye düşündüm ama 8'li ile 9'lu sistem arasındaki farkı hissedecek kullanıcı yapısında olmayabilirim ve bununla beraber daha fazla parça değişimi ve daha fazla ücret tutacağı için varolan 8'li sistemi iyileştirmek yoluna gittim.

Bugün biraz kullandım. Pek anlamam ama bir sorun yok gibi.

Sizden öğrenmek istediğim bu parçaların seçimi iyi mi, uyum konusunda bir sorun olur mu?

*Aslında dikkatimi çeken iki viteste 1deyken arka vites değiştirici biraz dans ediyor gibi videoya çekebilirsem yollayabilirim.

Teşekkürler

Scudo
Arka Vitesin bu şekilde oynaması normal mi acaba?

(link)
(link)

Parça seçiminizde bir sorun yok fakat,vitesiniz ayarsız gözüküyor.

• Beğen
Tepkiler: Turker
merhaba türker bey
öncelikle hayırlı olsun
ancak arka vitesinizin videoda olduğu gibi oynaması pek de olası değil yine de tam olarak bisikleti görmeden ne yorum yapsak yalan olur belki ufak bir ayar problemi vardır belki de görüldüğü gibi büyük dişli arka aktarıcı rublenin en üstünde yeterince gerilmeyip dişliye sürtüyordur...

• Beğen
Daha Dün yapıldı eve gelince farkettim. Bir ara götüreyim. Aynakolun değişmesyle alakası yok herhalde. Biraz bakındımda bu tip bir aynakolla bu vites tertibatı kullanımı görmedim. O yüzden mi dedim acaba

sorun aynakol kaynaklı değil
bu arada aynakol dan bahsetmişken aynakolunuz gayet iyi fcm 442 shimanonun seri dışı aynakoludur sol tarafta 442 -443 yazma sebebi ise iki model dede kullanılabileceği için olabilir

sizin asıl sorununuz arka aktarıcınızın değişmesiyle başlamış olabilir
alivio arka aktarıcıların vites makaraları normalden biraz daha büyüktür
bu sorun belki zincir ölçüsüylede ilgili olabilir...

• Beğen
ne demek sorun değil
siz yaptırdığınız yere bir götürün onlar zaten bunu farkettiklerinde çözeceklerdir
çözemezlerse arka aktarıcıyı daha küçük makaralı bir aktarıcıyla değiştirmelerini sağlayın
İyi günler

Sorun zincir ölçüsünden kaynaklanıyormuş. (zincir ve ruble de değişmişti)
2 bakla çıkarınca normale döndü :in:

Yardımlarınız için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Samet Şenel
Selamlar bugün biraz kurcaladım, zincirden kaynaklı değilmiş.

(link)

Resimdeki vidayı sonuna kadar sıkınca düzeldiğini anladım. (gevşetince tekrar eskisi gibi oluyor)

xxx

Ayrıca eski aynakol 42x34x24 müş. Bu yenisi 44x32x22. bir arkadaş "44x32x22 aynakolu ön aktarıcıyı deore olarak değiştirirseniz kullanabilirsiniz" ancak demiş. Sonra bir başka arkadaş "alvio ile kullanabilirsiniz ama 9lu sistem bir aktarıcı daha iyi olur" demiş. Bunu okuduktan sonra farkettiğim birşeyi merak ettim.

O da şu; ön 1. vites, arka 8.vitesteyken zincir ön aktarıcının altına (epeyce)sürtüyor.(bu şekilde kullanmıyorum ama dikkatimi çekti)
Bu normal mi, yoksa yeni aynakolun dişlisi 22 ye düşünce dişlinin çapı da küçülüyor o yüzden mi zincir aşağıda kalıp attarıcıya sürtüyor?

Sürten Yer
(link)

Geri