Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Hiç gülmeyin sayın @HakanAydn . Sorumlu gerçekten bir kişi değil bence. Çorap söküğü gibi gelir başı düşse. Sokakta ki çöpçüye kadar suçlu büyük bir topluluk.
Gördüğümüz sadece tepede ki. Diğerleri de "bana dokanmayan yılan bin yaşasın" dedikleri için günden güne... neyse, uzatmayayım.

Scudo
Sorunun kökenine inerseniz 1946 yılına kadar gidersiniz. Şu an sonuca bakıyoruz, sebep 74 yaşına girmiş çoktan.

Sorunun kökenine inerseniz 1946 yılına kadar gidersiniz. Şu an sonuca bakıyoruz, sebep 74 yaşına girmiş çoktan.

O kadar da sorunun kökenine inmeyelim.:tskler:
Başka bişeylerde de yapılan yanlışlıklar var.

O kadar da sorunun kökenine inmeyelim.:tskler:
Başka bişeylerde de yapılan yanlışlıklar var.
Elle gelen düğün bayram. Dediğim gibi siz bir siyasi bisiklet partisi kurulursa ilk genel kurulu basıp partiyi dağıtmayı unutmayın yeter. Gerisi burda klavye cengaverliği zaten.

çin tayland bebek bakım ürünlerine yuzde 12-24 vergi getirilmiş hayırlı olsun

Ülkedeki siyasilerin en büyük sorunu maalesef yanlışları yanlış ile örtmeye çalışmak, kendi yaptığı yanlışı başkasının yaptığı yanlışla meşrulaştırmaya çalışmak. Çok basit bir şey gibi geliyor kulağa ama çok ciddi ve acilen aşılması gereken bir problemdir bu zannımca. Kişi parti veya görüş fark etmez herkes yaptığı yanlışın üzerine "Efendim zamanında bunu şunlarda yapmıştı, bunlar zamanında da olmuştu, onlar da bu hatayı yapmışlardı vs." yaması çekerek kendi yaptığını hiçe sayıyor. Kimse de dönüp demiyor ki "Ulan bunlar bir yanlış yapmış da bizene biz bunu bırakalım doğrusunu yapmanın yollarını bulalım artık." Hal böyle olunca da daha "Dolar 8 Plus" başlığı da açarız "Dolar 10 Plus" da...

@viatorem bahsettiğiniz şey " idare i maslahat "
Serbest konuşamayan ,insiyatif alamayan liyakat sahibi bürokratların hazin sonu.
Liyakatsiz yada zarar verme amacındaki bürokratlardan bahsetmedim bile...

Bir hata varsa ve bunu yapanın ilk farkına ben varırsam, hatayı düzelttikten hemen sonra hatanın sebebi benim, şunu şunu yaptım, sonuçta böyle oldu, düzelttim derim. Bilişim sektöründeyim ve bunu yapan adamlarla çalışmak keyifli. Ama bu tip adamlar albino bir goril kadar ender bulunuyor.

İngiliz gavurunun bir atasözü var to err is human deyi. Hata yapmak insandır. Herkes hata yapar ama hatada ısrar etmek hödüklüktür. Birden bir atasözü ile noktalayalım. Bir eşek bile bir düştüğü çukura bir daha düşmez. Bazen bir eşek kadar bile olabilmek gerek.

@Mehmet Metin Levent o dediginiz şeyler üst üste konulup biriktirilip tasnif edilince tecrübe , veri, know how, ..... bilim ... nin bir parçası oluyor.

Konu siyaset e ve hatta Ayasofya nın ibadet e açılmasına kadar gitmiş yorumsuz !!!

Futbol ve siyasete uzak ve sevmeyen biriyim

Konuya gelecek olursam askerde bir sabah kalkıyorum 700bin olan dolar 1.3 milyon olmuş şaka gibi 1-2 ay sonra teskere aldım çok işsiz ve parasız gezdim 40 yaşında belimi doğrultum ve bekarım yazarken bile sinirlendim

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
"dolar 6 plus" başlığı değişmeli bence, 7 plus'a geçelim, zati 8'i daha hızlı görücez. kurumlarımızı sattık bitti, seka satılmadan hemen önce bimden aldığım kağıt havlu 5,5 - 6 TL civarıydı, seka satıldıktan sonra 15 TL oldu. dağ keçilerini satıyoruz şimdi onlar da biter. dağ keçilerini de bitirince çöküş iyice hızlanır

"dolar 6 plus" başlığı değişmeli bence, 7 plus'a geçelim, zati 8'i daha hızlı görücez. kurumlarımızı sattık bitti, seka satılmadan hemen önce bimden aldığım kağıt havlu 5,5 - 6 TL civarıydı, seka satıldıktan sonra 15 TL oldu. dağ keçilerini satıyoruz şimdi onlar da biter. dağ keçilerini de bitirince çöküş iyice hızlanır
Zamanında Levent Kırca'nın böyle bir skeci vardı. "Hazineye para lazım, sana güveniyorum" diyor ve devamı geliyordu. Özelleştirirken kurum kalmadı elde.
(link)

Zamanında Levent Kırca'nın böyle bir skeci vardı. "Hazineye para lazım, sana güveniyorum" diyor ve devamı geliyordu. Özelleştirirken kurum kalmadı elde.
(link)

Aydın Keleşoğlu'nun makalesinde bi özet geçilmiş, kısaca fabrika ve yatırım varsa gelişme söz konusu. cumhuriyetin ilk 15 senesinde dolar karşısında tutunabilmişiz. cumhuriyet dönemi de dahil gelişime hiç bi zaman hazır olamamışız, aydınlanmayı yaşamamışız.

Son düzenleme:
"dolar 6 plus" başlığı değişmeli bence, 7 plus'a geçelim, zati 8'i daha hızlı görücez.

"7 plus" yerine "8 minus" falan desek, psikolojik açıdan da rahatlatıcı olur aslında :) 7'yi geçtiği için üzüleceğimize, 8'e (henüz) varamadı diye avuturuz kendimizi...

(link)
şöyle bi özet geçilmiş, kısaca fabrika ve yatırım varsa gelişme söz konusu. cumhuriyetin ilk 15 senesinde dolar karşısında tutunabilmişiz. cumhuriyet dönemi de dahil gelişime hiç bi zaman hazır olamamışız, aydınlanmayı yaşamamışız.
Sadece şu ilk bir kaç paragrafı okurken bile tüylerim diken diken oldu.
Hani derler ya, sıfırdan özgür bir ülke kurmak. Yok kardeşim, Cehennemin ta dibinden alıp çıkarmış, kurmuş bu ülkeyi Atatürk.

1597841351531.png

(link)
şöyle bi özet geçilmiş, kısaca fabrika ve yatırım varsa gelişme söz konusu. cumhuriyetin ilk 15 senesinde dolar karşısında tutunabilmişiz. cumhuriyet dönemi de dahil gelişime hiç bi zaman hazır olamamışız, aydınlanmayı yaşamamışız.
Hocam bu yazının kaynağı nedir bilmiyorum ama palavra olduğunu düşünüyorum. O yıllarda tüm para birimlerinin değerli metal (genelde altın, ancak bazı ülkelerde gümüş) karşılığı olurdu. Hiç bir ülke başkasının bastığı kağıda itibar etmediği için de uluslararası ticaret altın üzerinden yapılırdı. Belli gramda altın karşılığı olan iki para biriminin birbirine göre değeri günden güne veya yıldan yıla değişmez.

• Beğen
Tepkiler: CIPTIS ve MakRo
Hocam bu yazının kaynağı nedir bilmiyorum ama palavra olduğunu düşünüyorum. O yıllarda tüm para birimlerinin değerli metal (genelde altın, ancak bazı ülkelerde gümüş) karşılığı olurdu. Hiç bir ülke başkasının bastığı kağıda itibar etmediği için de uluslararası ticaret altın üzerinden yapılırdı. Belli gramda altın karşılığı olan iki para biriminin birbirine göre değeri günden güne veya yıldan yıla değişmez.

Murat Bey, TL'nin değer kaybı tutarlı sanki. anladım ne demek istediğini sanki 1 dolar = 1 TL gibi bir algı var makalede, ancak 1 dolar=1,67 TL ediyor cumhuriyetle birlikte
baskın-oran.png
Edit; 1921'de 1 dolar 0.27 osmanlı lirası imiş. aşağı yukarı 5 kat değer kaybetmiş cumhuriyete kadar

Son düzenleme:
@ihsangencer 1900 ler yada M.Ö BİLMEM Kaç yılının ve tartışılmasının ne önemi var. Artık toplum olarak gözümüzü açmalıyız, taraf tutmaktan, partizanlık tan, Yandaşçılık tan arınmak lazım. Vatandaş göğsünü kabarta kabarta ben x partiliyim filan ben f partiliyim diyor. Sizce aklı selim bir vatandaşın takım tutar gibi parti tutması ne kadar doğru, bizi bitirende bu oldu. ülke sadece 3 partiden mi ibaret hic baktınız mı ülke genelinde toplam parti sayısı kaç ama yok önemli olan bireysel çıkar bana dokunmayan yılan bin yaşasın mührü çak gitsin sonuç ortada...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının verilerine göre, Türkiye'de faaliyette olan 77 siyasi parti bulunuyor.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Geri