umutcelik
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.846
- Bisiklet
- Trek
Göç etmek kolaya kaçmak, meydanı ite kopuğa bırakmak gibi bişi Benim nazarımda.
Bana biri arapça öğren diye diklendi, neden dedim. Çünkü melekler arapça biliyor, yarın seni sorgularken sorularını yanıtlamazsan suçlu olursun dedi. Ya sabır çektim içimden. Dedim herşeyi ama herşeyi yaratan Allah değil mi dedim. Evet ona ne şüphe dedi. Arapçayı Allah yarattı mı dedim. Evet dedi. Peki Türkçeyi kim yarattı dedim?Allah dedi.
Sonra Allah ol deyince olmaz mı dedim, olur dedi. Allah meleklerine Türkçe konuşun derse, melekler Türkçe konuşmaz mı dedim. Konuşur dedi. Sonra yüzüne bön bön baktım. Kuyruğunu patançlarının (patanç arka ayak demek bu arada) arasına alıp sümüğünü çeke çeke gitti.
Güzel ülkeyi bu hale neden getirdik, nasıl düzeltiriz diye düşünmek ve aksiyon alma taraftariyim ben. Mustafa Kemal bozduysa, onun bozduğu yerleri düzeltelim, başka birileri bozduysa onların bozduklarını düzeltelim. Sen şucusun ben bucuyum derken bir bakmışsın, katarı köpek gibi kullanan ingilizler başımıza efendi oluvermişler katarın parasıyla.
Hocam ben göç etmeden önce uzun uzun yaptım bunların muhasebesini kendim için.
Çalışırken dünya kadar vergi ödedim, Van'da hudut alayinda askerlik yaptım, oy kullandım, suça karışmadım hiç. Tüm vatandaşlık görevlerimi yerine getirdim.
Demokratik protesto hakkimi kullanırken üniversitede jop yedim, gezide gaz fişeği ile kaburgamdan vuruldum. Elimden geldiğince herkese adil ve dürüst davranmaya çalıştım, vicdani görevlerimi de yerine getirdiğimi düşünüyorum.
Bütün bunlara rağmen ne zaman ağzımı açsam beğenmiyorsan git dediler ( bu kadar kibar söylemediler tabi ), ne içeceğime, kaç çocuk yapacağıma, paramı nereye harcayacagima karıştılar. Akıl sağlığımı koruyacak gücüm kalmamıştı ondan sonra bana adamlar dedi ki gel. Yaptığın işi burada yap, biz sana ayni parayi verelim ( ben gelirken euro 3.1 falandı şimdi aradaki fark çok büyük), üstüne kendi vatandaşımıza sağlamadığımız vergi avantajı verelim 5 yil, taşınma masraflarını da karşılayalım, sana huzurlu, mutevazi bir hayat verelim dediler kabul ettim.
Benim gücüm kalmamıştı it kopuk ile uğraşmak için. Kalanlara Allah sabır, güç kuvvet versin.