Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Göç etmek kolaya kaçmak, meydanı ite kopuğa bırakmak gibi bişi Benim nazarımda.

Bana biri arapça öğren diye diklendi, neden dedim. Çünkü melekler arapça biliyor, yarın seni sorgularken sorularını yanıtlamazsan suçlu olursun dedi. Ya sabır çektim içimden. Dedim herşeyi ama herşeyi yaratan Allah değil mi dedim. Evet ona ne şüphe dedi. Arapçayı Allah yarattı mı dedim. Evet dedi. Peki Türkçeyi kim yarattı dedim?Allah dedi.
Sonra Allah ol deyince olmaz mı dedim, olur dedi. Allah meleklerine Türkçe konuşun derse, melekler Türkçe konuşmaz mı dedim. Konuşur dedi. Sonra yüzüne bön bön baktım. Kuyruğunu patançlarının (patanç arka ayak demek bu arada) arasına alıp sümüğünü çeke çeke gitti.
Güzel ülkeyi bu hale neden getirdik, nasıl düzeltiriz diye düşünmek ve aksiyon alma taraftariyim ben. Mustafa Kemal bozduysa, onun bozduğu yerleri düzeltelim, başka birileri bozduysa onların bozduklarını düzeltelim. Sen şucusun ben bucuyum derken bir bakmışsın, katarı köpek gibi kullanan ingilizler başımıza efendi oluvermişler katarın parasıyla.

Hocam ben göç etmeden önce uzun uzun yaptım bunların muhasebesini kendim için.

Çalışırken dünya kadar vergi ödedim, Van'da hudut alayinda askerlik yaptım, oy kullandım, suça karışmadım hiç. Tüm vatandaşlık görevlerimi yerine getirdim.

Demokratik protesto hakkimi kullanırken üniversitede jop yedim, gezide gaz fişeği ile kaburgamdan vuruldum. Elimden geldiğince herkese adil ve dürüst davranmaya çalıştım, vicdani görevlerimi de yerine getirdiğimi düşünüyorum.

Bütün bunlara rağmen ne zaman ağzımı açsam beğenmiyorsan git dediler ( bu kadar kibar söylemediler tabi ), ne içeceğime, kaç çocuk yapacağıma, paramı nereye harcayacagima karıştılar. Akıl sağlığımı koruyacak gücüm kalmamıştı ondan sonra bana adamlar dedi ki gel. Yaptığın işi burada yap, biz sana ayni parayi verelim ( ben gelirken euro 3.1 falandı şimdi aradaki fark çok büyük), üstüne kendi vatandaşımıza sağlamadığımız vergi avantajı verelim 5 yil, taşınma masraflarını da karşılayalım, sana huzurlu, mutevazi bir hayat verelim dediler kabul ettim.

Benim gücüm kalmamıştı it kopuk ile uğraşmak için. Kalanlara Allah sabır, güç kuvvet versin.

Scudo
@umutcelik Bu ülkenin , yurtdisinda derli toplu, dogru durust calisan yasayan Turklere de ihtiyaci var. Böyle bir misyon isteseniz de istemeseniz de başınıza gelmiş . Üstelik elinizde olmadan böyle bir eylemdd bulunacaksınız ayrıca çok etkili olursunuz.
Calisin, iyi ve kaliteli yasayin. Sağlıcakla kalın, sağlıcakla pedallayın.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@umutcelik Bu ülkenin , yurtdisinda derli toplu, dogru durust calisan yasayan Turklere de ihtiyaci var. Böyle bir misyon isteseniz de istemeseniz de başınıza gelmiş . Üstelik elinizde olmadan böyle bir eylemdd bulunacaksınız ayrıca çok etkili olursunuz.
Calisin, iyi ve kaliteli yasayin. Sağlıcakla kalın, sağlıcakla pedallayın.
60'lardan beri Avrupa'ya göç etmişiz, azıcık etkisi dahi olan Türk diasporası yok malesef. Benim gibi sonradan gelenler arasında kendimize yaptığımız öz eleştirilerden birisi bu. Diğer yandan göçmenler yillarca politikadan uzak durmuş Türkiyedekiler onlari umursamadığı için, reyiz de bu kanalı görüp oraya oynayınca hem seçimlere etki etti hem de buralarda iktidar güdümünde Turk partileri kuruldu son yıllarda. Şu anda yeni gelenler olarak 60'larda gelen ilk 2 nesil dünyevi islerden elini çekmediği sürece biz sonradan gelenlerin etkili olması zor.
Ama sonraki nesiller öyle değil. 90 sonrasi doğumlu çok iyi eğitimli, donanımlı göçmen nesli var. Türk kültürünün ise diriliş dizilerinden ibaret olmadığının farkındalar. Belki onlarla beraber değişir bir şeyler.

Benim yapabileceğim tek şey buraya gelen arkadaşlara yardımcı olamaya çalışmak. Çok da güzel bir ağ oluştu, en büyük problem olan ev bulma meselesinde herkes yardımcı oluyor birbirine yeni gelenler daha az sıkıntı çekiyor. Bunun dışında yazılım sektöründe de Ruslardan sonra en büyük pay sanirim biz Turklerde. Gelen Turklerden memnun kalan şirketler getirin arkadaşlarınızı da diyor, ustune bonus veriyor bunun için.

Iyi dilekleriniz için çok tesekkurler, sizin gönlünüze göre olsun hayatiniz.

Doların artmasından şikayetçi olanlar Mercedes veya BMW almak isteyenler ve yurt dışına gezmek için gidenlermiş. İç güveysi öyle dedi.
Ben, BMW veya Mercedes kullanmıyorum ama sizin kullandığınız o S-Class Mercedeslerin ve bilumum ithal makam araçlarının parasını vergilerimle ben ödüyorum. Geçmediğim köprü ve yolların parasını Dolar üzerinden garanti para ile ben ödüyorum. Sayelerinde her geçen gün küfür dağarcığım genişliyor,devamlı yeni yeni küfürler türetiyorum.

Doların artmasından şikayetçi olanlar Mercedes veya BMW almak isteyenler ve yurt dışına gezmek için gidenlermiş. İç güveysi öyle dedi.

Damat bey demek istiyor ki:

"Elin gavuru" senin ülkene gelsin, kendi para birimiyle "üç otuz paraya" krallar gibi tatil yapsın, ülkenin en güzel otellerinde kalsın, en güzel sahillerinde güneşlensin, en güzel restaurantlarında en güzel yemeklerinden tatsın, itibar görsün el üstünde tutulsun.

Sen ve senin çocukların ise onlara hizmet etsin, günde 12 saat haftada 7 gün köpek gibi çalışsın, günün sonunda asgari ücrete talim etsin, o hizmet ettiği insanların ülkelerine ömründe 1 defa bile gidemesin, hayatı evden işe / işten eve kısırdöngüyle geçsin, hayatı boyunca bir an olsun şöyle bir soluklanıp "oh be, yaşamak güzelmiş" diyemesin, sosyal hayatı olmasın, hiçbir hobisine zaman ve para harcayamasın, ömrünün sonuna kadar kredi borcu ödesin. Irgat olarak doğsun, ırgat olarak ölsün. Son nefesinde de Reis'e "Ayasofya'yı namaza açtı" diye dua etsin.

Hayallerindeki ülke böyle bir yer; yaratmak istedikleri "makbul vatandaş" böyle bir insan: Sana verilenle yetin, sana söylenene inan, biat et, itaat et, dua et!

@hamlet2006 yani seni anlıyorum futbol maçlarında tribüncü olacak biri değilsin. O yüzden bilmemen normal. Tribunde seyirci nasıl bağırır : " Bir ,iki , üç yetmez dört ,beş , altı olsun ....."
Ekonomiden sorumlular da tribunde oturmuş hem izliyor hem de böyle tezahürat yapıyorlar. Daha ne yapsinlar ? Çıkıp tarlada , fabrikada , çarşıda çalışsınlar mi ? Millet sahada iyi oynamadiginda kabahatli ekonomiden sorumlu siyasiler bürokratlar mi oluyor ? Teessüf ederim .

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@İki Teker Üstünde Atacak birşey de kalmadı acaba sıfırları atmak yerine sağdan sola geçirselermiş dahamı etkili olurdu 🤣🤣😂😂

Son düzenleme:
TL 2010 yılında beri her yıl, yıllık olarak yaklaşık %17,50'ye yakın değer kaybı yaşamış. Bazı seneler %20'lerde bazı seneler %10'larda değer kaybetmiş ama ortalamasını aldım. Bu süre içinde adını bilmediğimiz ekonomi bakanları da oldu. Şimdiki ekonomi bakanı üzerinden tartışma yapmak bence doğru değildir. Bu ülkede yaşayan insanların hepsi -hangi görüşten olursa olsun farketmez- bu ülkenin bir kişinin iki dudağının arasından çıkan sözle yönetildiğini çok iyi biliyor. Asıl sorumlu damat değildir. Damadın kayınpederidir. Damadın istediği kadar mevkisi olsun. O da niyahetinde bir piyondur.
Bu yukarıda yazdıklarımı paylaştıktan sonra okurken şunu fark ettim. Öyle bir duruma gelmişiz ki, eleştiri yaparken bu şahsın adını bile söyleyememişim. Hatta yorumları okudukça gördüm ki adı neredeyse hiç geçmemiş. Bu durumun suçlusu cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğandır. En azından bunu söyleyebilmek gerekiyor.

Bu durumun suçlusu cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğandır. En azından bunu söyleyebilmek gerekiyor.

Rahip Brunson kriziyle yaşadığımız ilk kur şoku günlerinde "Recep Tayyip Erdoğan ülke ekonomisi için en büyük tehdittir" diye yazdığım için forumdan 1 ay uzaklaştırma cezası almıştım :) Otokrasinin dayattığı otosansür uygulamaları iliklerimize kadar işledi ne yazık ki. Biz de artık "kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" modunda yazıyoruz.

@aytu_14 Zamanında merkez bankası faiz arttırırkende "arttırmayın diyorum ama arttırıyorlar, yanlış yapıyorlar" buyurmuştu..Sonra adamcağızın kayışı kopmuş, istifasını vermiş kurtulmuştu...Ağlayarak istifa eden belediye başkanlarını unutmayalım...Lafın özü bu ülkede kuş bile onun kararıyla uçuyorken başka sorumlu, yetkili aramak nafile..Türkiye onun oyun bahçesi ve egosu başka çocuğun oynamasına izin vermiyor o bahçede...

Türkiye'nin ekonomisinin sorumlusu benim demiş fakat iyi olduğu durumlarda bu böyle,işler kötü gidince sorumlusu hemen dış güçler oluveriyor :)

@SpeedHunter Japonya'da kuruş ve/veya kuruşun karşılığı yok. Bizde ve kuruşun karşılığı olan ülkelerde 100 kuruş 1 lira ediyor; Japonya’da ise yine 100 yen. 100 yen ise 7 lira. Şu halde iktisadın i‘sini bilen biri olarak 1 lira nasıl 14,56 yene eşit oluyor, aydınlatır mısınız?

20 ağustosta politika faizi sabit kalacak derse merkez bankası, sanırım 7.50 barajının üstüne bir bakar dolar aleyhisselam. Yok politika faizini yanılıp yüzde 12 yaparsa, dolar yine 6 plus.

Geri