Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dolandiricilik ÖrneĞİ!

nazz

Forum Demirbaşı
Tepki
279
Firmamız başına gelen bir olayı paylaşacağım şimdi sizlerle;

Satış bölümüne ,yani bana bir tel geldi, müşteriydi ve ilgilendim,
X grup adlı firmadan aradığını ,ismini söyledi.Çok ilgiliydi ve satış olacağını umuyordum,
Benden imalatını yaptığımız makinelerden ,plazaları için 7 adet istedi,
Şaşırdım ve çok sevindim ,bir anda 7 ad. Satış! Kimi mutlu etmez ki..
Faksla onayı gönderdiler, bende iki güne kadar makineleri yetiştirebileceğimizi söyledim,
Çünkü sürekli imal edilen bir makine değil ve siparişle olabiliyor, İmalata bu durumu bildirdik,çalışma başlattılar ve ödeme istediler.Bir kısmını yaptık.
Ertesi günde numune bir makine getirdik,ödemeyi hepsiyle birlikte yapacaklarını söylediler.
Kabul ettik, koskocaman plaza canım nolcakki!
Ancak sipariş teslim edeceği gün geldi ve imalatta sorun oldugunu ,yetişemeyeceği öğrendim.
X beye bildirdiğimde çok sinirlendi.Ödeme alamazsınız o zaman ,bugün getirin bu hafta ödemenizi alın v.s. gibi.Bende bir sorun olmadıgını ,haftaya da alabileceğimizi söyledim.
Sonuç olarak tek makine oradaydı.
Hafta başında ekibimiz teslimat için gitti.Ne görsünler!!!
Plazanın kapısında şöyle bir yazı ‘ cenaze dolayısıyla kapalıyız’…
Namazda biter elbet dedim ararım sonra, aklıma takıldı – yahu cenaze varda, güvenlik görevlisi olamaz mı orda? Yada bir sekreter, içime öyle bir şüphe düştü ki ,tüm günde ulaşamadım ve o gece uyuyamadım..
Ertesi sabah mühendisimiz gitti ve kapıda karşılaştıgı manzara aynı , ve biri yaklaşıp şöyle demiş ;
- Abi bunlar haftasonu tv ye çıktı ,duymadınız mı? Sizdemi kaptırdınız bişeyler yoksa? Çok firma dolandırmışlar bunlar ….
Sonra beni aradı mühendisimiz ve şok geçirdim…Annemi aradım ,o da görmüş haberlerde…x beyin sesi çınladı kulağımda!
Eğer makineler yetişseydi , çok büyük zarar olacaktı ,üstelik nakit sıkıntısı çekilen şu dönemde! Bir makine kaptırdık ,tamam o da masraf ama ,makineler yetişmedi diye ,kızdıgım insanlara şimdi teşekkür ediyorum..
Bu tür olaylar çok var ve ne yazık ki ticarette bu önlenemiyor..
Yorumları size bırakıyorum…

• Beğen
Tepkiler: İdris ACA
Scudo
malesef oluyor, gerçekten ucuz atlatmışsınız,geçmiş olsun
umarım bir daha bu tatsız olay başınıza gelmez

• Beğen
Tepkiler: nazz
Geçmiş olsun...Cidden çok ucuz atlatmışsınız...

• Beğen
Geçmiş olsun, dikkatli olmak gerekir, satış önemli tabe ki ama şüpheli siparişleri tekrar tekrar kontrol etmek, incelemek gerekiyor, babamın bilgisayar firması işlettiği eski bir dönemde bu tür birisi bir bilgisayar ile ortadan kaybolmuştu..

• Beğen
dolandırıcılık korkutucu bi hızla ilerliyo.geçmiş olsun genede...

• Beğen
Yapanın yanına kâr kalıyor. Önlenmesi kişilerin vicdanına kalmamalı.
Kanunlar işlemeli.

Geçmiş olsun , sigorta kapsamına falan girebilir zararınız belki.

• Beğen
avukatla görüştük ,savcılık v.s. bu durumda pek etkili olmazmış, dava açmak lazım, karar verilecek işte..iş yoğunlugundan bu konu hem zaman ,hem maddi kayıp diye düşündük,şimdilik konu kapatıldı aramızda..
yanlarına kar kaldı işte, inş bulunurlar temennim o.
teşekkürler geçmiş olsun dilekleriniz için.
selamlar

neler var neler..
ben takı sektöründeyim devamlı kulağımıza geliyo. 'şunu dolandırmışlar, bunun 3 kg.mı diğerinin bilmem kaç kilosu gitmiş. vs. vs.

daha geçenlerde bizimde çalıştığımız bi firmanın elemanı aracıyla mal götürüyomuş önünümü kesmişler, aracamı çarpmışlar ve malı çalmışlar.. bi şekilde olan olmuş yani...

bi de bu var. tam teşkilatlar. bilinçli olarak çarpıyolar sonra o karmaşada olan oluyo. 3 kuruş için cana bile kıyıyolar :boese157: :boese157:
Allah karşılaştırmasın.

• Beğen
İşin komiği ne biliyor musunuz? adamlar Nasrettin Hoca'ya atıfta bulunmuşlar,
" cenaze dolayısıyla kapalıyız " makinanız öldü, yarın öbür gün doğurdu diye geri getirip, öbürsü gün de tekrar gelip diğerlerini alırlar, daha sonra tamamı töre cinayetine kurban gitti derler... Gözünü sevdiğimin Avrupa Birliğine Uyum Yasaları... Firmanın kaybına gerçekten üzüldüm doğrusu, allahtan kabak bir kişinin başına patlamamış. Umarım bir daha böyle talihsizlikler yaşamazsınız...

• Beğen
Geçmiş olsun. Allahtan imalatta gecikme olmuş, bazen insanın basireti bağlanabiliyor. Zaman kötü piyasa dolandırıcı dolu çok dikkatli olmalı.

• Beğen
Maalesef buna benzer olaylarla çok karşılaşıyoruz:( Geçmiş olsun iyiki makinalar yetişmemiş.Zararın neresinden dönülürse kardır...

• Beğen
Çok geçmiş olsun.
Malesef ülkemizde güvenli ve dürüst ticaretin suyu çıktı.
Dolayısıyla artık ticaret yaparken kimseye sonsuz güven duyulmamalı diye düşünüyorum.
Mal satacağınız firmaların hala aktif olup olmadığı ve gerçekliği mutlaka araştırılmalı.
Yazılı sözleşmeler yapılmalı.Sözleşme tutarının bir bölümü peşin kalanı içinde evrak alınmalı.

Heleki bir çalışansanız ödeyemeyeceğiniz yüklerin altına girersiniz.
Çok dikkatli olunmalı.Piyasa artık tam bir kurtlar sofrası
Allah korusun bunlar adamın ocağını söndürür.

Saygılarımla,
Mustafa Dinç

• Beğen
Geçmiş olsun ama bence o kadar üzülmenize gerek yok.Sonuçta size veya başka insanlara bir zarar gelmedi.Hayatta en önemli şey sağlıktır.Tekrar geçmiş olsun

• Beğen
Çok geçmiş olsun.Zararın neresinden dönülse kar'dır derler.

• Beğen
vay be ınsanlar delırmıs yıne ya hersey yapıyorlar cok dıkkatlı olmak lazım gecmıs olsun....

• Beğen
Büyük geçmiş olsun, neyse ki cana bir şey gelmemiş.

Bi de geçen senelerde şöyle bi şey vardı, milletimizin cinliğine hayran bıraktıracak, beyaz önlük giyen iki kişi kapıyı çalıyor, yakalarında kimlik kartları felan, her şey düzgün. İşte evinizde otamatik çamaşır makinanız var mı diye soruyorlar, biz calgon firmasından geliyoruz, makinanıza kireç testi yapcaz, ücretsiz temizliycez, belki beğenirsek reklama çıkartıcaz, para kazancaksınız diye mahallenin tüm makinalarını kamyona yükleyip götürüyorlar. İki gün geçiyo, bi hafta geçiyo arayıp soran yok, tabi, mahalleli firmayı arıyo, nerde bizim makinalar diye. Gidiş o gidiş, bu kadar olur walla. Benim anlamadığım bunu böyle düşünüp tezgahlayacak zekaya sahip adamlar çalışıp bi iş felan kursalar zaten zengin olurlar.

Dediğiniz gibi çok dikkatli olmak lazım, tekrardan geçmiş olsun.

şifa

• Beğen
Ticaret ortamında olmaması gereken olaylardan biri.Çok geçmiş olsun.Ayrıca kafama takıldı acaba ne tür makina satışı yapıyorsunuz.

bir gün mutlaka yakayı ele verirler... ama bu tip olayların haddi hesabı yok, çok arttı. çözüm yolu bulmak lazım mutlaka.

geçmiş olsun. diğer arkadaşların da dediği gibi, cana gelmedi ya, bu da iyidir...

• Beğen
Geri