Scudo Sports

dizleri soğuktan korumak için ne yapmalı..

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
dün akşam her zamanki gibi tura çıkmıştım, güneş battıktan sonra hava serinledi rüzgarlığımı giydim iyi oldu ancak alt kısmı ihmal ettim, zaten turun sonlarına doğru dizlerim sızlamaya başlamıştı bile..
acısının ertesi gün ortaya çıkacağını biliyordum, soğuk havanın dizlerime vurmasından dolayı şu an dizlerim ağrıyor..

dizlerin üşümemesi için illa uzun birşeyler mi giymeliyiz??? kışlık dizliklere baktım fiyatlar uçmuş.. bu konudaki ekonomik çözümlerinizi bekliyorum :)

Scudo
Bisiklette hiç denemedim ama yürüyüşler için benim çözümüm şu şekilde idi: Eski kışlık çorapların uç kısmı kesilerek üstten kısmı dikilir (teyel atılır) ve giyilir. Bu kadar basit. Oldukça iyi iş görüyorlar :)

• Beğen
Tepkiler: _constantine_
Dizlik, A101'de vardı geçen hafta. Fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 15TL idi. Hala olan marketler olabilir.

Knee warmer kullanabilirsiniz. Kolay giyilip, gerekmediginde cikarilip saklanabilen cok yer kaplamayan bir aksesuar. Dizlik degil, amaci korumak degil sicak tutmak. Yurtdisi fiyatlari 50-60TL den basliyor. TR de 1-2 yerde 90tl den basliyor fiyatlar, pek fazla satan yer yok.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@türkay yılmaz

PUHU Markasının termal alt içliğini öneririm.Ben de üst kısmı var çok memnunum :in: :alkis:

Decathlon'dan aldığım ¾ boy bacak ısıtıcılarını kullanıyorum. Tek çare onlar. En ucuz çözüm de onlar sanırım.

Böyle havalarda dizaltı taytlar da çok rahat oluyor. Ancak kısa tayt 10 model varsa diz altı bir tane oluyor, o yüzden kneewarmer almak daha pratik bir çözüm.

@türkay yılmaz

Ürün şu ama Türkiye sitesinde bulamadım:
(link)

eğer hava bi ince tayt ve decathon'dan aldığım 10 tl lik içliği hiç sayacak kadar soğuksa....
tchibo'dan ucuza aldığım tozlukları da üstüne geçiriyorum....

--- ya ben ne bedavacı bi insanmışım ya.... : )))

EDIT: bi de uzun ve kalın kar/kayak çoraplarını tavsiye ederim... -- yok ben gerçekten bedavacıymışım : )))

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
aşırı bi soğuk sözkonusu değil.. "serin hava" ve "çıplak diz" ikilisinden bahsediyoruz :)

şimdilik uzun ince bi yayt yeterli olabilir... ama önümüz kış sonuçta, di mi ama :)

@Murat B.

bahsettiğiniz ürünün fotosunu çektim, decathlon'a gittiğim zaman sormayı düşünüyorum

@Murat B.

Polonya'dan almıştım ben, Türkiye'de vardır diye düşünüyordum.
Bilmiyorum açıkçası.

Sitede kolluk buldum ama bacak ısıtıcı göremedim şimdi bakınca da.

@Erdal YILMAZ

İki bacak right alan geri yollamadığına göre adamın dediği doğrudur :)

@Murat B.

dün izmirdeki decathlon'a uğradım.. linkteki ürünün fiyatı 60lira

(link)

İnternet mağazsında yok fiziki mağazalarına bakmak lazım.

Bence termal içlik kullanmak en kesin çözüm.

ilk defa tayt giyeyim dedim kot pantolondan daha çok rahatsız etti :eek: şorta devam sanırım yine içine termal giyecez mecbur. birde uzun kısa pedli tayt olsun fark etmedi ben çok rahatsız oldum aldım ama gıymıcem artık termal alta ustune de sorta devam :confused: bol giyinmeye alıştığım için bisiklet forma bile en buyuk boy alıyorum neden bu kadar dar yapıyorlar bisiklet forma ve taytlarını anlamıyorum

Özellikle dizler için değil belki ama bacak kaslarının üşümesini önleyen kremler var, içlerinde kırmızı biber özü vb. var ve ciltte ısı yarattığı için üşüme hissini gideriyor(muş). Yani şortla sürmek mümkün oluyor böylece, iyice soğuyana kadar hava. Ben düşük güçte olanını kullandım, pek bir etki görmedim. Embrocation diye anılıyor sanırım. Belki forumda zaten tartışılmıştır.

Geri