Scudo Sports

Dişli oranı

mcanb

Forum Bağımlısı
Tepki
903
Selam

Aynakol 46 ruble 17 singlespeed bisiklet için nasıl bir orandır? Yol bisikletim yok bu yüzden diş sayılarıyla ilgili pek bilgim yok.

Scudo
Yanlış yere açtım konuyu özür dilerim

Bu demektir ki pedalı her çevirişinde lastikler 46/17=2,7 tur atacak. Diyelim lastiğin çevresi 2 metre. Böylece her çevirişte 5,4 metre yol katedeceksin.

Dakikada 90 pedal çevirsen, saatte 29 km hız yaparsın. Diyebilirim gerçekten ağır ve büyük bir oran. Yani yokuşlarda zorlanacağın kesin.

• Beğen
Tepkiler: mustafa38 ve mcanb
STurlarda yüklü bisikletle , yokuşlarda zorlanmamak adına 24 vites sedona 410 şehir bisikletimde bulunan Shimano FC-TY301 Model 28/38/48 dişli oranına sahip aynakol yerine shimano acera FC-M361 Model 22/32/42 dişli oranına sahip aynakolu takmayı düşünüyorum.Orta göbeklerin ikiside kare göbek ve 8'li sisteme uyumlu. Bisikletçiye götürdüğüm zaman eskisini söküp yenisini takınca iş hallolur mu yoksa benim düşünmediğim başka şeyleri de değiştirmek ( almak ) gerekir mi ?

STurlarda yüklü bisikletle , yokuşlarda zorlanmamak adına 24 vites sedona 410 şehir bisikletimde bulunan Shimano FC-TY301 Model 28/38/48 dişli oranına sahip aynakol yerine shimano acera FC-M361 Model 22/32/42 dişli oranına sahip aynakolu takmayı düşünüyorum.Orta göbeklerin ikiside kare göbek ve 8'li sisteme uyumlu. Bisikletçiye götürdüğüm zaman eskisini söküp yenisini takınca iş hallolur mu yoksa benim düşünmediğim başka şeyleri de değiştirmek ( almak ) gerekir mi ?
zinciri, bir bakla kısaltmak iyi olur.
Az bi olasılıkla, orta aktarıcıyı biraz aşağı çekmek gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
zinciri, bir bakla kısaltmak iyi olur.
Az bi olasılıkla, orta aktarıcıyı biraz aşağı çekmek gerekebilir.

Cevabınız için teşekkür ederim . Aynakolu almak işi çözecek sanırım benim açımdan .Bisikletçiye de zinciri 1 bakla kısaltacak mısın diye sorar bu işlerden anlıyor süsü veririm kendime belki fiyatta fazla yüklenmez bana. :)

Geri