disk frenler...

Lancer

Daimi Üye
Tepki
79
bisikletimde ucuz bir disk fren var (markasını bilmiyorum-noname bişeydir herhalde).. bunu shimano mekanik disk frenle değiştirmek istiyorum. sanırım en alt model deore grubunda..
acaba yeni alacağım disk fren setini bisikletime takmakta zorluk çeker miyim? yani uymama gibi bir durum olabilir mi? "center lock" denen olay nedir? benim bisikletimde rotor 6 adet vida ile tutturulmuş.. center lock meseleseni bilmediğimden olur mu olmaz mı emin olamıyorum.. lütfen bir yardım :unsure:

Scudo

Lancer

Daimi Üye
Tepki
79
shimano sitesidinde gördüğüm bikaç çizimden sonra center lock olayının benim bisikletime uymadını anladım.. peki CL'sız olanları yokmudur bunların?

tayfur

Forum Bağımlısı
Tepki
1.026
shimano mekanik diskler sizin şu anda sahip olduklarınızdan çok daha farklı perfomans vermeyeceklerdir. Hidrolik disk fren almanız disk frenden anlayan kişiler tarafından şiddetle tavsiye edilecektir. Şu linkteki frenler bu işten anlayan bazı kişiler tarafından beğenilmiş ve yedek parça sıkınıtısı olmayan ujygun fiyatlı bir seçenektir: (link)

Lancer

Daimi Üye
Tepki
79
aslında olayı bugün tam olarak farkettim. frenler ötüyordu, alkolle diskleri temizleme konusunda bi yazı okumuştum. diskleri silerken birde baktım vidalarını bile tam sıkmamışlar, diskler oynuyor ileri geri (belkide sonradan gevşedi bilemiyorum).. sonra ucuz etin yahnisi durumu dank etti kafama ama iş işten geçmişti tabi.. ayrıca disklerde yamukluklarda var, dönerlek yalpalıyor..
neyse işte durum böyle olunca bence kaliteli bişeyle değiştireyim dedim. düzgün olarak çalışıp kaliteli olduktan sonra mekanik olmasında benim için sakınca yok.. ayrıca önerdiğiniz linkteki fren seti bile benim için epey pahalı..

tayfur

Forum Bağımlısı
Tepki
1.026
mekanik disklerde çok kaliteli seçimler dünya'da olsa da (mesela Avid BB serisi) Türkiye'de pek yok. Onun yerine benzer paralar verip çok kaliteli v-fren seti alabilirsiniz. Paralel baskılı XT v-fren seti 75 dolara bulunabiliyor.

Lancer

Daimi Üye
Tepki
79
yesilbisiklette şöyle bir şey gördüm;
DEORE DİSK FREN ÖN+ARKA EBRM475 90 $
resimde yok açıklayıcı herhangi başka bir şeyde.. tam bir setmidir acaba, ve benim işimi görür mü?

Lancer

Daimi Üye
Tepki
79
pardon tekrar rahatsız ediyorum ama;
bugün bişey farkettim. aslında tahmin ediyordum ama ölçünce iyice emin oldum. ön disk 160mm arka disk 140mm..
shimano deore bir set alsam onunda ölçüleri böylemidir?

Uğur Taşdemir

Forum Bağımlısı
Tepki
597
Merhaba:
Bende Trek 4300 Disk model bisikletimin Deore mekanik disk fren seti var, yalnız bu seti centerlock göbekli teker setiyle alman halinde işine yarar. Teker setim yepyeni ve fren setimin 4 adet yedek balatası var. Tekerseti + Fren seti toplam 100 usd ye veririm. Eğer sıfır(sadece monte edildi) Michelin 2.10xc lastik(çifti 40eu) istersen onları da 30 usd ye veririm.

Lancer

Daimi Üye
Tepki
79
tşk ederim.. teklifiniz aklımda. biraz daha araştırma yapıp karar vericem.

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Tepki
2.150

Bu mekanik disk fren setidir. (ön-arka) Kollar yoktur. Zaten mevcut v fren kolları uyar.Sette kaliperler ve rotorlar vardır.Göbekler de yoktur. Ekonomik disk isteyenler için bir seçimdir.
Google da "shimano brm475" yazınca resim çıkıyor..

Lancer

Daimi Üye
Tepki
79

merhaba;
bu setteki rotorların ikiside aynı boydamı acaba? bana ön 160mm arka 140mm lazım (çünki şuan mevcut olan o şekilde)..
seti alırsam fren kabloları ve kolları hariç hiç birşeye ihtiyaç duymam değil mi? yani rotorun ve kaliperlerin vidaları vs herhalde beraber geliyordur..
son olarak; bu setin yedek balatalarını ilerde bulmakta zorluk çekermiyim?
tşk ederim.

eYa

Forum Bağımlısı
Tepki
781

Aynı seti Trek 4300 kadro ile bisiklet toplarken satın aldım (Eskişehir'den). Nispeten biraz daha ucuzdu çünkü bisikletçinin elinde kaldığı için biraz daha indirim yaptı. Neyse gerçekten fazlasıyla memnunum. Güzelce monte edildikten sonra hiç bir sorun yok.

Boylarına gelince bendekilerin ikisi de eşit boyda... Rotorlar SM-RT61 koduyla geçiyor, 160mm. ikisi de aynı. Ön uyarmı uymaz mı sanırım bunu da gürsel abi bilir. Bu arada bu setteki Kaliperler BR-M475 koduyla geçiyor.

Fren kabloların ve fren kolların zaten mekaniğe uygun olduğu için bunlara da ihtiyaç duymazsın hatta fren tellerin bile değişmesine gerek olmayabilir. Rotor ve kaliperin vidaları tabiki beraber geliyor...

Balatalar Resin Ped olarak geçiyor... Eskişehir de bile bulunduğuna göre istanbulda bulamamak mesele sanırım :D

Şimdiden hayırlı olsun. Vereceğin paraya değen bir sistem... Hımm sadece arka fren telinin çok kalın olmamasına, fren kablosu içerisinde rahatça hareket edecek olup olmadığına dikkat et... ben tek bu sorunu yaşadım... Çünkü bulduğum gerekli uzunluktaki teller hep kalın oldu... Sonunda tel sarmalından 2-3 telcik kendim soyup incelticem ama daha vakit bulamadım :rolleyes:

Lancer

Daimi Üye
Tepki
79
ilgin için tşk ederim.. ama şu farklı disk boyutları kafama fena halde takıldı.
ön zaten 160mm olduğu için onda sorun yok ama arka taraf 140mm.
şimdi arkayada 160mm rotor taksam bu sefer kaliperin yerine vidalanması mümkün olmayacak sanırım :(

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Tepki
2.150

Kaliper üzerinde kaliperi yükselten bir adaptör olmalı.. Bunsuz 160 mm takılması lazım.. Eğer öyle bir şey yoksa işin zor sanırım..Yani kadronun 140'a göre tasarlanmış olması zayıf bir olasılık ama öyleyse bundan sonraki frenlerin de 140'a göre olması gerekiyor.. Shimano'lar en az 160 olsa gerek..

superonlayn

Daimi Üye
Tepki
50
selam..tayfurun linkte bahsettigi tektro disk fren kullanıyorum.(mekanik olanını).tavsiye edrim.benden tam not..