Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Disk frenden v frene geçiş

Tepki
12
Arkadaşlar ben şu anda bisikletimde mekanik disk fren kullanıyorum (tektro novela) disk fren sürtme yapıyor ve ağırlık farkından dolayı deore v frene geçmek istiyorum siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ve ağırlık olarak ne kadar azalır ??

Scudo
bence hiç geçme çünkü jant setinide değiştirmek zorunda kalırsın ilk başta rotorun düzgünmü?.. düzgün ise kaliper düzgün duruyormu bunların ayarını yap sonra tekrar değerlendir..

Eğer jant setin v frene uyumlu ise geç derim birde şu önerim olucak fren pabuçlarını kartuşlu baradine 3 renk bir pabuç takarsan hiç disk freni aratmaz ben şuan kulanıyorum gayet memnunum şartlar sizin elverişli ise denemekte fayda var derim iyi günler saygılarımla...

• Beğen
Tepkiler: Erdem Yıldırım
jant seti v frene uygun olması lazım bilmiyorum tam emin değilim ama değiştirmek istiyorum

Slm arkadaşım değiştir diye ısrar edemem ama genede sen bilirsin ben dediğim gibi v fren kullanıyordum zaten kartuşlu baradine 3 renkli pabuç taktım çok sağlam bir tutuş sağlıyor yağmurlu havada bile maksimum performans diyebilirim zaten 3 renkli olması ıslak-kuru hava şartlarında tutş sağlaması ( diğer olan kriteri bilemiyorum ) ama disk freni hiç aratmıyor çoğu arkadaşım bu pabuçlardan kullanmakta hiç bir sorun yaşamadılar ve uzun ömürlü bir pabuç diyebilirim banada baradine al diye çok teklif etti arkdaşlarım gayet memnunum şu kadarını özetliyeyim baradine bambaşka birşey ayrıca jantına bir bak v fren uyumlu mu bakalım yoksa v frene geçmen biraz bütçeni sarsabilir :) iyi günler saygılarımla...

• Beğen
Tepkiler: thechalon
bence disk varsa hidrolikse geçme astarı yüzünden masraflı bu değişimler...

bence gecme aynı disk fren sistemini bende kullanıyorum egiklik varmı bir kontrol et derim yoksa ya tekeri fazla sıkmısındır yada az sıkmısındır bunu deneye deneye bir kontrol et cok sıkınca benmi sürtme yapıyordu ortasını buldum iki dakikamı almıyor pratikleşince bide sanmıyorum okadar hafifleyecegini en fazla 150 gram azalır

@Emre Nan

arkadaş modeli vermiş zaten. söylediği fren mekanik.

ayrıca eğer deneme imkanın varsa birinden bir kaç günlüğüne bir denemelik al tak bak derim. ben ön fren için shimano'nun mekaniğini kullanıyordum, avid digit 7 (baradine pabuç)'a geçtim süper oldu. öyle çok çamur mamur gezmiyorsan. genelde jantın fren yüzü temiz duruyorsa geçmeyi düşünebilirsin. disk'in bir avantajıda o zaten. çamur kaplı bir yolda teker jant komple çamur olsa bile sorun olmuyor. ki baradine pabuçlar her koşulda iyi bir performans gösteriyor diye yorumlar vardı nette.

bir düşün derim.

Onun yerine rotorları sabit bırakıp hidroliğe geçmekte avantajlı olur

Ben disk frenden hic memnun deilim hep sürtüyor falan . ben v frene gecmek istiyorum neler yapmalıyım :)

Hidrolik ise fren kollarını değiştirmen gerekir öncelikle, mekanikse fren kollarını deiğştirmeye gerek yok rotor ve kaliperleri sök onun yerine v fren tak kablolar uzun gelirse kes bu kadar. :)

• Beğen
Tepkiler: felis911
ön teker biraz solda diski cıkartınca bir problem cıkartırmı?? yani onu tam ortada yapabilirmiyiz kafam ona takılıyorda :)

Çemberlerin ve göbeklerin değilmesi lazım. Disk uyumlu ön göbekler sağa doğru çıkık örülürler.Çemberlerindede vfren yanakları olması gerekir . :)

çemberlerde yanaklar varda . göbekleri bende düşündüm bi kaç kişi diski söktüğün zaman o tam ortada olucak dediler de :S:S

@maqxien

tekrar akord yapılırsa jantlar ortalanır.

Geri