arkadaşlar benim bisikletimde logan v-fren var sizce disk fren nedir yani taktırsam ne gibi bişey olur bunda papuçlar eskiyo peki onda noluyo açıklayabilirmisiniz şimdiden tşk
kaliteli bir v fren ile baradine pabuç kullanırsan daha makul bir çözüm olur. disk frenler hidrolik ve mekanik olarak ayrılıyor. ikiside balata kullanıyor. sadece biri fren kolundaki gücü iletmek için hidrolik kullanıyor diğeri normal tel kullanıyor. disk freni hidrolik yapmayacaksan geçişin pek bir anlamı olmaz.
v fren kullandım, bir de hidrolik disk fren denedim. hidrolik disk daha rahat daha etkin frenleme sağlıyor. canti-lever frenler, v-frenleri 18 yıl kullandım. onlar da iyidir.
daha önce mtbtr de disc fren mi v fren mi gibi bir yazı okumuştum cok başarılı bir makaleydi ordan bi araştırabilirsin baya bi fikir sahib olursun kanatimce . iyi günler
kardo ve ön maşa uyumluysa sadece sete para ödersin ve evet forumda arasan uygun fiyata temiz ön arka set verenler var. ama maşa ve kadroda kaliperleri takacak yerin yoksa bu iş yeni bisiklet almış gibi bir maliyete döner.
başta disk almakta haklısın bende öyle bir sonuca varıp vazgeçtim çevirmekten. mekanik ön diski ve arka isimsin v freni söküp avid single digit 7 baradine pabuçlu ön-arka fren yollarıyla set aldım. rahatım şimdi.