Scudo Sports

Disk Fren Taktırmak

Tepki
0
Rockrider 5.1 aldım bir ay kadar önce. Bisikletime disk fren takabilir miyim? Uygun mudur yani bisikletim bunun için? Birde eğer taktırabilirsem bana ne kadara patlar acaba?

Bisikletim; (link)

Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.

Scudo
kardeş maşası uygun değil disc frene ama biliyorum v fren çok kötü bir fren sistemi şimdi sen maşanı değiştirmen lazım disc uyumlu maşa ile bu maşanın sertlik ve kilit ayarı mevvcutmu facebook adresini ver daha detaylı o parçayıda gösteriyim sana yada ben veriyinm facemi bak bu linke tıkla ve aradaşlık isteği gönder konuyu doğru yere çaçtın merak etme bende v frenden disc frene çevirdim bisikleti face adresim şu (link)

Bu bisiklete disk fren taktırmak demek, Yeni bir disk frenli bisiklet almak demek, bilmem anlatabildim mi.
Değiştirmen gerekenler;
-Kadro
-Maşa
-Ön-Arka göbekler

@oğuzhan salkım

V fren neden çok kötü bir fren sistemi kardeş?

Maşada disk uyumu var ancak kadron disk fren ile kullanmaya uygun değil. Ön tekerleğin göbeğini değiştirmek şartı ile ön freni hidrolik disk yapabilirsin ancak arka fren için kadroyu değiştirmek zorundasın. Bence hiç uğraşma, şimdilik bu bisiklet ile böyle devam et. İleride bu bisikleti satıp kendine hidrolik frenli bir bisiklet alırsın.

@BF Okuru

Bisiklet parası çıktı zaten :D

@Mert C.

Çok güldüm v frende takla atma riski varmış :D

• Beğen
Tepkiler: Mert C.
O değil de adam Facebook adresini falan vermiş. İnşallah arkadaşın aklına girmez de, bir aile faciasına sebep olmaz. :p

@AlicanKaradaş

O kadar masraf edeceğine 20 TL'ye 2 çift baradine pabuç al kafan rahat etsin...

Korktum herkes birden böyle yazınca ya. Kesin olarak değiştirmek gibi bir niyetim yok zaten. Aslında sadece merak etmiştim :) Herkese teşekkür ederim.

Birde;
@Gokalp Gokmenler

Bu bana ne kadara patlar acaba? Sadece önü değiştirsem yani?

V frene ölüm yaşasın diskmi hahaha gülüyorum.... dicek bişey bulamıyorum ya. cin olmadan adam çarpmış. SEN YOKKEN VARDI 'V' FREN SEN OLMASANDA DEVAM EDİCEK

https://www.bisikletforum.com/a/img163/2930/p3oj.jpg

Takla atmaktan korksaydık v fren kullanmazdık :D

Disk fren takıcaksan amörtisörün uyumlu değilse amörtisör değişir ön göbek değişir bu inceliği tam bilmiyorum ama jant değişirmi hiç bir fikrim yok abilerimizden fikir alabilirsin vede forumdaki arkadaşların bana verdiği tavsiyelerde şunlar disk fren v frenden kötü hatta ağırlık ekleyerek performansını düşürür diyorlar takıcaksan hidrolik takmanı bende tavsiye ederim

@AlicanKaradaş

Ön göbek + fren diski + hidrolik ön fren aşağı yukarı 200-250 TL civarı tutar tahminimce. Tabii birde ön göbeğin değişmesi için ön jant'ın sökülüp, göbeğin değiştirilip tekrardan örülme işi var ve bu iş için bisikletçi ne kadar para ister onu bilemem.

Disk frenin de V frenin de artıları ve eksileri var. İllaki disk frene geçmek istiyorsan en mantıklı olanı bisikletini satıp yeni bir bisiklet almak. Ali isimli arkadaş çok iyi özetlemiş durumu. Elbette disk fren daha güçlü frenleme yapar ama bir kaç yüz lira harcadıktan sonra fark bu muymuş diye kendine kızma ihtimalin yüksek. Şahsen bir disk kullanıcısı olarak bir sonraki bisikletimi V frenli almayı düşünüyorum. Bisiklete dair net kanaatim: Sistem ne kadar basitse o kadar iyidir :)

Geri