Scudo Sports

Disk fren şişmesi ( sürekli)

BORA AÇAR

Aktif Üye
Tepki
16
Bisiklet
Trek
merhaba arkadaşlar ...

giant mph4 hidrolik disk fren bisikletimde fren şişmesi sorunu yaşıyorum ...

bisikleti bir yıldır sorunsuz kullanıyordum ancak fren balatalarını değiştirdikten 2 ay sonra havaların ısınmasının bunda etkisi varmı bilemiyorum frenler şişmeye başladı,
en son bugun arka tekerlek dönmez hale geldi ...

bu durum yokuş aşağı inerken değil düz yoldaki fren kullanımlarında meydana geliyor ...

hidrolik yağı değiştirildi , sorun hala devam ediyor, bu durumda neler yapabilirim bilen arkadaşların yardımlarını rica ediyorum ...

Scudo
bence sürekli frenin havasını almalısın balatalar birazda sıkıyorsa ısınmadan olabilir

Arkadaşın da dediği gibi hidrolik yağ değişiminden sonra borularda hava kalmışsa yapabilir. Bir kaç kez daha sistemin havasını almayı deneyin.

Yagi fazla koymusda olabilirler, fren kollarinin oralrda biryerlerde tahliye edebilecegin bir yer varsa bir iki damla tahliye et bence, tabi once havasina bakarsan daha iyi olur. Magura da fren kolunun orda kucuk bir delik var yagi fazla koyunca ordan atiyor mesela.

Saygilar

İlk önce sistemdeki havayı çıkarın ve daha sonrada aynı sorun oluyorsa hidrolik boru ve rekorlarını kontrol edin.
Sorunlu parça olursa oto sanayide bu tür boru ve rekorları yapan yerlere başvurun.

Balataları gevşetmeyi denediniz mi basit alyan ile?

Geri