Scudo Sports

Disk fren gerekli mi?

Disk frenin bir çok avantajı olduğu kanaatindeyim bunlardan tarafımca bazıları...
Yarış koşarken tel kopma riski yok (hidrolik diskte tel yok zaten mekanik disk önerilmez)
jantların yamulup fren pabuçlarına sürtme gibi bir durumu yok (pabuç?)
fiziki olarak da güzel görünmesi de bir tavsiye maddesi olabilir..
iyi pedallamalar...

Scudo
Benim problemim de balataların janta sürtmesi . V fren.
disk e geçicem ama hidrolik e param yetmicek gibi duruyor.ben trial ile ilgileniyorum (street) .Mekanik alsam iyi yaparmıyım. Kimse mekanik disk fren hakkında konuşmamış

sadece ön tekeri hidrolik disk yaparak arkayı olduğu gibi v bırakırsak bir kullanım zorluğu yaratır mı?

• Beğen
Tepkiler: Erol KOLAS
@ecanaksoy

mekanink olarak avid bb7 veya bb5 alırsanız güzel bir fren setiniz olur. bazı konularda yeterince iyi ayarlanırsa hidrolik disk fren kadar performanslı ve yumuşak olabiliyormuş. kullanmadım ama yorumlar bu şekilde.

@face1tr

bi sorun olmaz, zaten arka freni yavaşlamak için kullanın genelde. sağ parmaklarınız daha çok yorulur o kadar :)

V-BREAK KULLANAN MUTLAKA HİDROLİĞE GEÇECİKTİR.:d

aslında sorunun cevabı basit ; bisikleti hangi koşullarda kullandığınız önemli bir etken,eğer şehir içi ve asfalt yolda sürüş yapıyorsanız illa disk fren olması gerektiğini düşünmüyorum oldukça kaliteli v-break fren sistemleride işinizi görecektir.ancak hafta sonları şehrin karmaşasından uzaklaşıp orman içi veya offroad yollara girmek isterseniz işte o zman işin rengi değişiyor tıpkı aşağıda başka bir yazıdan bulduğum fotoğrafla vereceğim örnekteki gibi...

iyi forumlar...

http://i932.photobucket.com/albums/ad164/mesutgirgic/kore27.jpg

@Mehmet Karaçam

Sorunun V frendeki balataların janta sürtmesi . Yani işimi Mekanik disk fren görür
İyi forumlar

Forumdaki arkadaslara Merhaba diyerek fikir ve öneri almak için bir kaç sorum olacak.
1-Bianchi Toledo 26 jant bisiklet almak üzereyim en son kararım bu olacak gibi bana maliyeti de 600-650 tl olacak.
(link)

(link)

linki yukarda verdim(umarım link vermek yasak değildir)

hidroliklerden çekindiğim için bakım vs.. uzun yolda sorun vs.. gibi oyuzden tercih etmek istemedim.Cunku hafta sonunda gunde 70 80 km ve üzeri sürüş yapıyorum.Sorun cıkarsa yolda kendim düzeltebilecegim sistem olsun diye ve artık V firen kullanmak istemediğim için mekanik tercih etmek istedim.

Benim sorularım
1-Bu Modelde(Toledo)shimano Adorevites sistemı yok,üst Troy modelinde Adore kullanılmış,
ve bu modelde 24 vites digerinde 27 vites ve hidrolik fren var bu farklar ve benim kullanımım(genelde patika toprak yol kullanımı olacak) göz önüne alınırsa hangisini tercih etmem gerek.

Bu konularda gerçek kullanım ve yol tecrübesi olmuş arkadaşlardan ''öneri'' bekliyorum.

Teşekkürler

Deore yazmam gerekirken ufak bir hata olmuş,bu arada Toledo modelini aldım, umarım pişman olmam ama ilk hata olarak inç hatasını ben yaptım ama satan şahış ta hiç uyarmadı bu senın boyuna göre büyük diye...artık bianchi'ye yazacam bunu bakalım nolacak...

bence benim önerim iki frenide kullansun biri bozulursa diyerine gecsın demi yani he bu yazdıklarımıda ilk sayfaya bakarak yazdım haberiniz olsun

Lise fizik dersi bilgilerimden kaldığı kadarıyla şöyle aktarayım: hidrolik frenler, sıvıların sıkıştırılamaması ilkesiyle çalışırlar. Yani elimizde mükemmel dayanıklı ve hava geçirmez pistonlu bir kap olsun ve bunun içinde de bir miktar su olsun, bu kabın üzerine ne kadar kuvvet uygularsak uygulayalım, suyun hacmini değiştiremeyiz ve eğer gerektiği kadar kuvvet uygularsak, kabı patlatırız:) Hidrolik frende de (diskli olup olmaması önemli değil) durum böyledir. Frene dokunduğunuz zaman, fren kolunun ya da içinde hidrolik yağı bulunan kablonun esnemesi dışında -ki bu esnemeler de kullanılan malzemenin kalitesine bağlı olarak ihmal edilebilir dereceye çekilebilir- herhangi bir güç kaybı yaşanmaz, yani güç neredeyse tam olarak aktarılır, bu yüzden de minimum güçle maksimum frenleme sağlanır. Mekanik frende ise, güç aktarımı için tel vb. şeyler kullanıldığından, frenleme için hidrolik frenlere göre çok daha fazla güç harcamanız gerekir, çünkü gücü aktaran şey metal tel olduğundan, esneyecektir, bu da güç kaybı demektir.

Kısaca, hidrolik fren -diskli olsun ya da olması- iyidir;)

Selam, yazlıkta kullanmak için bir bisiklet almayı planlıyorum. Carraro Sportive 330 ve 327 arasında kaldım.

İkisi de şehir bisikleti. Birinde disk fren var ve diğerinde V fren kullanılıyor. Ayrıca 330'un donanımı biraz daha iyi (deore ve xt.. diğerinde altus)

Çok fark eder mi sürüş kalitesi olarak? Ve disk fren faydadan çok sorun mu çıkarıyor?

Şehir bisikleti, yazlıkta süreceksiniz. V fren gayet yeterli. Disk frene boşuna para vermeyin.

• Beğen
Tepkiler: Burgony
Mekanik disk oldugunu tahmin ederekten, ben hayir diyorum.

işin ilginç yanı ise şu, World Tour takımları halen eski fren sistemi kullanıyor fakat bisiklet markalarına baktığınız zaman disk fren dışında satılan bisiklet bulmak zorlaştı, bazı markaların bazı modellerinde ise tamamı disk fren olarak satılıyor.

Geri