cakmakmehmet
Daimi Üye
- Tepki
- 109

Teşekkürler yanıt için, bahsettiğiniz riskin farkındayım tabi ki, zaten bu nedenle sizlerin de değerli görüşlerini öğrenmek için paylaştım. Ancak paylaşımımda yer alan lastik katmanlarını gösteren detaylı şekilde benim ön lastiğimdeki kesiğin ilk katmanda olduğunu net bir şekilde görülüyor. Oldu da sürüş esnasında kesik büyüdü diyelim, bu yine ilk katmanda meydana gelmeyecek mi? Alt iki katman sapasağlam şu anki haliyle.Bisikletim ile gelen stok lastiğim bir metal parça sayesinde yarılmıştı ve yarık epey büyüktü baş parmağımın rahat giriyordu. İçten yama yapmıştım ve bir seneye yakın öyle kullanmıştım fakat bu dediğim olay normal lastik yüzeyinde gerçekleşti. Yanak bölgesine yama yapıp kullanmak bana çok tehlikeli geliyor, her ne kadar yeni olsa da yeni bir lastik almayı tercih ederim sonuçta güvenlik ve sağlık her şeyden daha önemli. Belki yine de yama yapılabilir fakat en fazla şehir içerisinde çok düşük hızlarda günü birlik işlerini yapmak için kullanılabilir. Yine de temkinli davranmak gerek. Geçmiş olsun.
Eğer sadece dış katman hasar gördüyse ve iç lastik şişirildiği zaman dışarıya çıkmıyorsa belli bir süre kullanılabilir diye düşünüyorum, en azından ben kullanırdım. Fakat her sürüş öncesi ve sonrası kontrol et derim eğer yarık büyüyorsa mecburen değiştirmek zorunda kalırsın.Teşekkürler yanıt için, bahsettiğiniz riskin farkındayım tabi ki, zaten bu nedenle sizlerin de değerli görüşlerini öğrenmek için paylaştım. Ancak paylaşımımda yer alan lastik katmanlarını gösteren detaylı şekilde benim ön lastiğimdeki kesiğin ilk katmanda olduğunu net bir şekilde görülüyor. Oldu da sürüş esnasında kesik büyüdü diyelim, bu yine ilk katmanda meydana gelmeyecek mi? Alt iki katman sapasağlam şu anki haliyle.
Mevcut durum tam olarak bahsettiğiniz gibi.Eğer sadece dış katman hasar gördüyse ve iç lastik şişirildiği zaman dışarıya çıkmıyorsa belli bir süre kullanılabilir diye düşünüyorum, en azından ben kullanırdım. Fakat her sürüş öncesi ve sonrası kontrol et derim eğer yarık büyüyorsa mecburen değiştirmek zorunda kalırsın.
Bir sorun olacağını zannetmiyorum belirli bir süre. Ben olsam temkinli bir şekilde eskiyene kadar kullanırdım fakat eğer başınıza bir şey gelirse sorumlu tutulmak istemem. Bundan daha önce dediğim gibi kocanan yarık olan lastiği yamalayıp kullandım ve 16 tane yerden çatlayıp belirli yerinde parçalanma olan arka tekerleğide kullandım. TR şartlarında her şey pahalı olduğu için insan mecbüren elindekini öldürene kadar kullanmak zorunda kalıyor maalesef.Mevcut durum tam olarak bahsettiğiniz gibi.