Scudo Sports

Dış lastikte yarık

Lastikte dış katmanın basıncı tutması gibi bir bilgi verdilerse yanlış bilgidir. Basıncı iç katman tutar bu bakımdan sorun yok. Fakat sorun dıştaki yarıktan dolayı yol kosullarında lastiğin esnemesi ile birlikte yarığın buyumesi ayrica yolda o kısma gelebilecek kum, toz, kimyasallar, güneş ışığı, mekanik koşullar.. vs gibi ortam kosullarının o yarıktan ilerleyerek ic katmana cok daha hizli yada fazla zarar vermesidir.

Uzun tur yapilmaz, ancak sehir icinde kısa mesafelerde ulaşım için, patlayana kadar rahatca kullanabilirsiniz o lastigi.

Scudo
Fiyatları oldukça pahalı olan Continental lastiklerin çakıl, mıcır vb. gibi sert cisimlerde bu kadar çabuk kendini koyvermesi de ilginç tabi.
Aynı durum Continental Gatorskin'de henüz 1000 km yapmadan yanakta benim de başıma geldi. Sizinki kadar derin bir yarık değil, hâlâ sorunsuz kullanıyorum. Sürüş öncesi kontrol ediyor, öyle çıkıyorum. Hatta geçen gün aradım yerini, bulamadım. :) Ama inişlerde, yüksek süratte tedirgin olmuyorum değil. Tanesi bin lira, mecbur idare edeceğim.

Continentallerin Amazon yorumlarında benzer şikayetler bir hayli fazla. Sipariş verirken düşündürüyor.

Continentallerin Amazon yorumlarında benzer şikayetler bir hayli fazla. Sipariş verirken düşündürüyor.
Continental özellikle GP serilerinde yan taraftan aşınma çok yaygın bi sorun. Genel olarak eskiden beri baya bi şikayet var. Özellikle disk olmayan modellerde fren pabucunun düzgün ayarlanmamasıyla çok yan taraftan yarılan lastik oluyor.

Soruna gelince açıkça bundan daha kötü bi şekilde olan Michelin lastik kullandım. Yani daha 500-600. kmsinde lastik baya kötü yan taraftan kesildi. Oradan balon yapmaya başlamıştı hatta. Balon yapmayacak şekilde araya katman, yama vs. ekleyerek düzelttim. Maks 2bin kmlerde, bi günde 3 patlakla beni uğurlayıncaya kadar öyle kullandım. Sonra da çöpe attım. Yani zaten bi noktada size artık "benden bu kadar üstad" sinyali verir. Şanslı gününüzdeyseniz evden çok uzaklaşmamışken gerçekleşir bu durum.

Son düzenleme:
geçmiş olsun yol bisikletlerinde sürekli karşılaşılan problem. Bugünde benim arka lastik benzer şekilde hasar aldı. Bende daha önceden uyguladığım yöntem olarak kesikten daha geniş alana baliyi yayıyorum. Yüksek bar basmıyorum. Sizin lastikte problem yok bence. sadece cizik görünüyor. yarık alt katmana inmişse sizde uygulayabilirsiniz.306202 dosyayı görüntüle
Bali ile uğraşana kadar tubeless lastikler için yamalar var onlardan alıp iç taraftan uygularsan bali den kat kat daha dayanıklı ve güveli olur.

Bali ile uğraşana kadar tubeless lastikler için yamalar var onlardan alıp iç taraftan uygularsan bali den kat kat daha dayanıklı ve güveli olur.
lastiğin içinde problem yok . Dıştan lastiğe nerdeyse teğet olarak çivi 90 derece ile lastiği kenardan deldi ve yandan çıktı. lastiğin içine baktığında iplikleri ve katmanı ne bir şekilde görebiliyorsun delik çapı 5 mm civarı . Yukarıda bahsedildiği gibi bu zamana dayanamaz ve çürümeye başlar. Bu yüzden birinci katı dün attım. baliyi içine çekti. Bugünde ikinci katı çektim bu hali aldı 90 PSİ hava var içinde. Tabi bunu gözlem altında tutmak lazım. Ancak daha öncede continental 4 season lastikte yandan lifler koptuğunda bile bu şekilde kullandım. Bende dış katmanın basınçla ilgisi olmadığını düşünüyorum. Basınça dayanmak zorunda olan katmanın bu şekilde korunabileceğini sanıyorum.

IMG_20230625_140125.jpg

Geri