Scudo Sports

Dış lastik konusunda ne önerirsiniz?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Abimin(Sedona 711 D)16'', benim(Merida TFS 100 D)18'' bisikleti var(26 MTB).Abimde Schwalbe Jimmy 2.10, bende Merida 2.10 lastikler takılı.Genel olarak asfaltta(biraz delik deşik bozuk) ve parke yolda sürüyoruz.onun dışındada araziye çıktığımızda oluyor.Bisikletlerle bazen kaldırıma çıkıp indiğimizde oluyor.Bisikletin dönmedirenci düşürmek için ve daha rahat gitmek için dış lastikleri değiştirmeyi düşünüyoruz.Parça yükseltmede dış lastikleri birinci sıraya koyduk.Biz bazı modelleri düşündük onları aşağıda yazacam ama farklı modelde önerebilirsiniz.Lastiklerin bizi araziye çıktığımızdada yolda bırakmasını pek istemiyoruz(gerçi çok araziye çıkacağımız zaman eski lastikleri takarız).Ayrıca lastiğin kalınlığı hakkındada bazı sorularım var.Fizikten bildiğim kadarıyla yüzey alanı arttıkça yola tutuş artıyor.Bu yüzden lastiğin kalınlığı hakkında sizden yorum bekliyorum.Kalın lastik almak bana daha iyi gibi geliyor hem yol tutuşu hemde MTB de ince lastik çok komik oluyor gibi.Doğrumu düşünüyorum bilmiyorum.Aşağıdaki sıralama karışık şekilde.Aşağıdaki değerlendirmeler 6 üzerinden resmi sitedekilerdir.

1.Schwalbe Big Apple Tyre - Kevlar Guard
Hız:4
Yol tutuşu:5
Koruma:4
Dayanaklılık:4
Lastik kalınlıkları: (2.00 / 2.15 / 2.35) Wire
(link)
(link)

2.Schwalbe Marathon Plus Reflective Tour Tyre
Hız:3
Yol tutuşu:4
Koruma:6
Dayanaklılık:6
Lastik kalınlıkları: (1.75 / 2.00) Wire
(link)
(link)

3.Schwalbe Marathon Plus Tyre - Smart Guard
Hız:3
Yol tutuşu:4
Koruma:6
Dayanaklılık:6
Lastik kalınlıkları: (1.35 / 1.50 / 1.75) Wire
(link)
(link)

4.Schwalbe Marathon Extreme
Hız:4
Yol tutuşu:6
Koruma:5
Dayanaklılık:4
Lastik kalınlıkları: (2.00 / 2.25) Folding
(link)

Scudo
dün arkadaşıma maraton plus refrektörlü 1.75 aldık. asfaltta test ettim, akıp gidiyor, rahat bir lastik, fiyatı biraz tuzludur :D

• Beğen
Tepkiler: Halitkin
teşekkürler :) herşeyin fiyatı tuzlu :D ama 1.75 gözüme ince geliyor be:Ahhh-1660 :D şöyle 2 nin üzerinde kalınlığı olan bişey daha iyi durur gibi geliyor bisikletlerin üzerinde :D

ben geçenlerde marathon aldım. alırken de sordum hangisini alayım diye.
marathon plus ı çok uzun yollar için önerdi adam (1000km falan turlar yapacaksan vs.) 300-400kmlik yollar için marathon gayet yeterli demişti bende düz marathon aldım. zaten 300-400 km yol yapmıyorum.

lstik güzel, bende de sedona 711D var, 26x1.75 olanını taktırdım. komikliğin aksine bence daha da güzel durdu bisiklette. reflektörüde var lastiğin.

forumda fotolarını da koymuştum ordan bakabilirsin nasıl durduğuna 1.75 lastiğin.

kalın olarak şöyle birşey var.

(link)

bende bununla 1.75 olanının arasında kararsız kaldım. birde benim lastikler 1.50 arkadaşa aldığımız 1.75 lastikler daha ince gibi duruyordu nasıl iş anlamadım :D

haklısınız bizim lastiklerde aynı kalınlıkta ama benimkiler daha büyük duruyor sanırım benim kadro büyük ve kadro açısından dolayı göze öyle geliyor.

Kalınlığın faydası ve zararları hakkında neler söyleyebilirsiniz?Schwalbenin sitesindeki değerlendirmelere bakarsak Marathon Extreme önde duruyor gibi siz ne dersiniz?

Tek bir zararı var o da daha yavaş hızlanırsın.

Sevgili batuhan kardeşim bende schwalbe (kevlar guard) 26/150 kullanıyorum eşimin bisikletindede aynı lastiğin 26/175 i takılı ve gayet güzel çok memnunuz biz genelde asvalt yolda biniyoruz ve çok güzel akıyor.
saygılar
ali baba

batuhan tercihinden sonra deneyimlerini de anlatırsan sevinirim bende 741d yle gelen teker var ama genelde bende asfalt biraz da patika kullanıcağım şimdilik.elin adamı dağı aşırır tekere bişey olmaz biz şehir içinde 3 km yol yaparız tekere hemen cam girer :'(

@ibrahim m yaradilmis

gelecek hafta belki big apple 2.35 alabilirim.Eger alırsam deneyimlerimi paylaşırım :)

Şiddetle Hutchinson Top Slick 2 öneriyorum.

http://www.alibabike.com/3809-5974-thickbox/hutchinson-top-slick-2-700x32-protect39air-sides-reflec.jpg

konuyu takıp edıyorum. benımde salcano 212 hd ıle gelen contınental racekıng 2.2 lastıklerım ıle basım dertte. ıznık turuna cıktık. 180 km yolda 5 defa lastık patladı :s schwalbe almayı dusunuyorum. acıkcası kalınlık olarak cok ınce olmamakla bırlıkte 2 ye de cıkmasını ıstemıyorum. cunku kalın lastık gerceten yoruyor. sızlerın tecrubelerını vede tavsıyelerınız ızlıyorum...

@özcan parlakoğlu

Schwalbe Marathon Plus Tour'dan ne kadar memnun arkadaşınız? Uzun zaman geçmiş üzerinden ve şu anki yorumları nasıl lastik hakkında? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

Geri