Scudo Sports

Dinamo ile telefon şarz edebilir miyim?

@Şerif Feridun
Alternatif Akım’ın avantajları Elektriğin bir noktadan diğer noktaya taşınmasında (iletiminde) ve dağıtımında AC kullanılır çünkü trafolar endüktif eleman olduklarından DC ile çalışmazlar. İletimde kayıpları azaltmak için AC kullanılır.((link))
Ayrıca Son gelişmelerle dc 1/3daha az kayıp sağladığı bir yerde yazıyor.
Elektrik enerjisini yüksek güçlerde uzak mesafelere taşıyabilmek, doğru akım sistemleri ile mümkün olmamaktadır. HVDC (High Voltage DC) iletim sistemleri buna istisnadır. HVDC sistemleri ile yüksek gerilim DC iletimi yapılabilmesine rağmen alternatif akım sistemi kadar yaygın değildir ve özel yerlerde kullanılır. AC sistemden daha pahalı olmasına rağmen 800-1000km’lik mesafelerde iki sistemin aynı maliyette olduğu görülmektedir. Dolayısıyla çok uzak mesafeler için HVDC daha ekonomik olarak kabul edilebilir. Örnek olarak 900 km, 400 kV’luk Pasifik hattı, 1.360 km, 600 kV’luk Cabora-Bassa hattı örnek verilebilir. HVDC iletim sistemlerinin genellikle ülkeler arası deniz geçişleri veya ülke sınırları çok geniş olan ülkelerde kullanıldığı görülmektedir.

Sorum o ki yanlış deyip bırakmışsınız,neleri yanlış yazdığımı açıklarsanız forumdaşlara daha çok yardımı dokunur

Scudo
Bunlar cok teknik konular ve makine yapılarıyla alakalı. Forumda anlatılabilecek kadar kısa degil malesef. Bir meskej erbabı olarak yanlış dedim siz de arastirmışsınız, amaç hasıl olmus.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Geri