DH 262 Nasıl Bi Model?

gprs78

Üye
Tepki
2
Geçen pazar bu bisikleti 2 saatlik bir araştırma sonunda güncel olmayan bisiklet bilgimle satın aldım..Bu model hakkında bilgisi olan arkadasların yorum ve önerilerini bekliyo rum.

Scudo

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Tepki
789
Bisiklet
Sedona
valla bisiikletin modeli biraz acayıp yaa telefon modeli söylermiş gibi DH 262..kameralı mı? :D

gprs78

Üye
Tepki
2
(link)

Koç gibide bisiklet :boese157:
Cep telefonu deil

Admin

Yönetim Kurulu
Tepki
2.898
öncelikle hayırlı olsun ..güle güle kullan..

Elbette bisiklet alırken öncelikle nerede kullanacağınıza karar vermelisiniz.(şehir-doğa veya asfalt yolda).ve buna bağlı olarak dağ bisikleti, tur bisikleti veya yarış bisikletlerinden birini seçmelisiniz..

Benim de dikkatimi çoğu zaman çeken ilk şey bisiklete yeni başlayan dostlarımızın bu değerlendirmeyi yapmadan sadece görünümüne göre bisiklet seçimi yaptıklarıdır(mesela sahilde asfalt yolda bisiklete binmeyi düşünen birinin çift amotisörlü bir downhill alması)

gelelim sizin seçiminize.umarım sizde bu bisikleti almadan önce yukarıda değindiğimiz hususlara göre hareket etmişsinizdir..aldığınız bisiklet 21 vites ,çift amotisörlü,alüminyum kadro da değil .şayet iniş koşullarında arazide binmeyi düşünmüyorsanız asfaltta ve eğimli yollarda sizin için oldukça eziyetli ve keyifsiz bir sürüş tadı olabilir.
bu durumda hemen hemen aynı fiyata aynı markanın ng600 ünü alabilirdiniz..((link))

tabi ki illede iniş yapıcam kırda bayırda dolaşıcam diyorsanız ve seçiminiz de bu yönde oldu ise durum o kadar da kötü değil...

iyi forumlar..

gprs78

Üye
Tepki
2
kılıçreis yorumun için çok tşk ederim zaten bende iki model üzerinde yoğunlaştım.. İlk önce NG 600 alıcaktım fakat dh 262 nin ön amortisörü beni baştan çıkarttı ne yalan söyliyeyim ayrıca tr yollarının da dağ bayırdan farkı yok.. Çift amortisörlü aliminyum kadrolar çok pahalıydı bende bu modeli almanın en mantıklı yol olcağını düşündüm ng 600 almadığımada pişman deilim :)... Kadro dışında diğer parçalar kalite yani kötü bişey yok 330 milyonluk bi bisiklet için tabi.. NG600 ü 270 ytl ye alıyordum. Ama herkese ng600 ü tavsiye ederim.. Ama ben Extreme seviyorum :) pazar günü bisikleti aldım haşim işcan geçidinden b.çekmeceye kadar sürerek geldim 50km.-salı günü de 70 km yaptım şimdiden 120 km oldu 4 günde ... Kalkışı çok ii bisikletin, fren sistemi iyi, diresiyon da amortisörden dolayı fazla dönmüyor, pedal çevirirken rahatça yön değiştirelebiliyor(makaslar falan sorunsuz :)).

A

admin47

Misafir
arkadaşklar benimde bisiklette DH 262 hemde çok memnunum arkadaşlar bu bisiklete göre disk bulan var sa bans bir e-mail atabilir mi? e-mail:mardinli_reso@mynet.com...::::...

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
admin47 bu bisiklete göre diskten kastınız tam olarak nedir? :)
Eğer disk frenden bahsediyorsanız hemen biraz bilgi verelim :)
Disk frenin bir bisiklete takılması için öncelikli koşul ön amortisörün ve kadronun sol tarafında, göbeklerin bulunduğu yere yakın biçimde konumlandırılmış disk fren kulakçıkları bulunmalıdır.
Daha sonra disk fren sisteminin rotorlarının (diskler) takılması için, disk fren uyumlu tekerlek göbeklerine ihtiyaç vardır. Tekerlek göbeklerinde de 6 vida diye bilinen IS2000 ve Center Lock olarak bilinen ve Shimano tarafından piyasaya sürülmüş, üreticiler tarafından benimsenmiş 2 ayrı disk uyumu standardı vardır. Bisikletiniz de daha önceden disk fren yoksa, büyük ihtimalle göbekleriniz de disk fren uyumlu olmayacaktır. Ancak disk frene geçişte değiştirilebilir tabi ki.
Önemli olan kadro ve amortisörün disk frene uyumlu olmasıdır. Eğer bu uyum söz konusu değilse, arka disk fren için satılan adaptörler ile bu sorun aşılabilir. Ancak amortisör için öyle görünüyor ki amortisörü değiştirmekten başka çare yok.
Kısaca eğer bisikletinizin ön amortisörü ve kadrosu disk fren uyumlu ise, doğru tekerlek göbeklerini seçerek (Shimano frenler için Center Lock, diğer çoğu üretici için IS 2000 [6 vida] uyumlu) disk frene geçebilirsiniz.

A

admin47

Misafir
benim bisikletin disk fren yeri yok ve ben amartsörlerimi değiştirmek istemiyorum ne yapa bilirim? yardımmmm!!!!!!!!!!!1