deoreyle xt arasındaki farklar

powered

Üye
Tepki
17
şu anda corratec motion kullanmaktayım.ve vites sistemlerini xt yapmayı düşünüyorum.en başta arka vitesle ön vitesi xt yapma düşüncesindeyim.daha sonrada aynakolu truvativ yada xt yapacağım.ilk yapacağım iş olan ön ve arka vitesin xt olması deoreye göre büyük farklılıklar yapar mı ?? yoksa gereksiz mi olur ? ne gibi farklılıklar vardır xt ile deore arasında ???

Scudo

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.441
Bir hayli fark var aralarında, en önce hafiflik, vites makaraları rulmanlı sistem ve burçlar özel kaplama olduğundan kolay ve akıcı vites geçişleri, zor şartlarda (yağmur, çamur, kar, yarış vs) daha az hatasız kullanım, ve tabii ki kullanım keyfi. Önerim komple Xt sisteme geçmeniz, en önemli yükseltmeler: Aynakol, arka vites, ruble, ön vites (en az farklılık yapacak parça), ayrıca vites kollarını da değiştirmek iyi olur. Genel olarak Xt vites sistemine geçmek bisiklet performansını bir hayli arttıracaktır, ayrıca bisiklete genel bir yükseltme de (hafif lastikler, cantlar, iyi ve rijit bir kadro vs) bunları bir hayli pekiştirecektir...

sgtalper

Forum Demirbaşı
Tepki
467
Bisiklet
Scott
sevgili hakan xt lx arka attırıcı arasında cok büyük performans farkı olurmu

Ercan Bayram

Forum Bağımlısı
Tepki
1.516
@sgtalper

valla ben hakan değilim ama :p

ben XT kısa bacak kullanıyorum :cool:
ve vites geçişleri daha kararlı ve daha seri...

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Tepki
4.699
Bisiklet
Specialized
Ercan sen hiç LX kullandın mı uzun vadede aradaki farkı ayırt edebilecek kadar...

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram

Ercan Bayram

Forum Bağımlısı
Tepki
1.516
@H.Çağrı

Çağrı ben Hakan değilim yazdım...
cevap ondan bekleniyor benden değil sadece belirtmek istedim

uzun vadede deore ile Xt yi kıyaslayabilirim :cool:
LX 1 kez kullandım o da eski modeldi... birşey diyemem o sebeple zaten lx ile kıyasından ziyade kısa bacak uzun bacak olarak bahsetmek istedim sanırım anlatımdan dolayı yanlış anlaşıldı... (kusura bakmayın arkadaşlar)

gerçi birkaç arkadaşın yönlendirmesi ile XT yi seçtim ve Lx almama gerek kalmadı o sebeple...

Bende Lx düşünüyordum xt kısa bacak taki yay ın daha sert ve daha kararlı geçişlerinden bahsedildi ve hiç düşünmeden aldım...

sistemden memnunum ama ilerde Sram e geçmeyi düşünüyorum...

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.441
@sgtalper

Soruyu geç gördüğüm için kusura bakmayın,

Lx arka attırıcı ile Xt arka attırıcı bir hayli farklı, LX ve altı modellerde makaralar normal temaslı pivotlu sistemdir, XT ve yukarısında ise rulmanlı sistemdir, ayrıca XT nin eklem mekanizmaları daha iyidir, hafiflikte cabası. Eğer çok zor şartlarda kullanmayacaksanız farkı fazla hissetmessiniz, ancak araziye giriyorsanız ve kışın da kullanıyorsanız XT kesinlikle daha önerilir bir arka vitesdir.

Orkun Oskay

Aktif Üye
Tepki
165
Arkadaşlar

Deore ve üstü performans sınıfına giriyor. Deore üzerindeki donanımlar arasındaki farklar tasarım ve ağırlık farklılığı. Evet xt üzeri arka değiştirici rulman sistem kullanıyor. Ama bu sistemler arasındaki asıl farklar zorlandığı zaman ortaya çıkıyor. Günlük koşullar içerisinde bu farkları anlamak çok ta kolay değil.

Tabiki işin başında da bütçe geliyor. Her zaman üst donanımlar performansı yüksek parçalar.

Ayrıca Truvativ tasarım ve hafiflik bakımından Lx in benzeri. Fiyat performans olarakta gayet iyi. Ama şöle bir durum daha var her zaman aynı donanımlar birbiriylen mükemmel uyumluluk içinde çalışıyor. Yani eğer deore alacaksan full deore yap. Xt alacaksan da full xt yapmanı tavsiye ederim.

Truvativ ayna kolu mağazamızda görebilirsiniz.

Soru ve bilgi için :
0216 337 96 60
(link)
velespit@velespit.com

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
@Orkun Oskay

Bu biraz geniş bir tanım oldu sanırım :). Malum Truvativ Stylo, Truvatic Stylo Team, Truvatic Firex ve hatta Truvativ Stylo Carbon ve benzeri bir kaç model daha var ;). Detaylı model verirseniz LX'in benzeri olarak, daha faydalı olur düşüncesindeyim.

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Tepki
4.699
Bisiklet
Specialized
Truvativ Firex Deore karşınıa denk gelen bir aynakol, stylo team ise lx ile xt arasında kalıyo, bu sene piyasaya çıkan Noir modeli ise xtr ın rakibi oluyor...