Scudo Sports

Denizli

Scudo
slm ercü.hafta sonu güzel bir falıyet yapalım.simdilik aklımda cumartesi günübirlik aphodias var.birde denizli de tüm bisikletcilere güzel bi faliyet proje hazırladım.sizlerlede görüşüp çevremizdeki pedalcılarada haber verelim.en kısa zamana ayarlayıp foruma yazacağız

• Beğen
Tepkiler: Nur Çetinkaya
Abi bu güzel projen meraklandırdı beni. Forumda bizimle paylaş, herkes duysun, görelim, bakalım, sevinelim.

Arkadaslar, kütahya'dan bir grup, ufak bir ege turuna çıkmışlar. Buraya ugramayı düsünmüyorlardı ama onlarla konuştum ve belki Denizli'den de geceriz dediler. Ayrıntılı bilgi icin bakabilirsiniz : https://www.bisikletforum.com/showthread.php?p=150128#post150128

Ayrıca onları bizim foruma da davet ettim. Haberiniz olsun. Buraya gelirlerse, tanısır, onlara eslik eder, yardımcı oluruz.

Arkadaslar yarın bir Aphrodisias faaliyeti olabilir. Henüz kesinleşmedi, ama bu aksam buraya bilgi verecegim.

@scofoid26

nihat ben pazar günü yapılıcak olan etkinlikte varım gelmek isterim eğer dusundugnuz bır rota varsa (cok zor olmayan ) cok ıyı olur hem arkadaslarla tanısmı oluruz hemde guzel bır hafta sonu gecırırız

• Beğen
Tepkiler: sniper
slmlar,arkadaşlar 10 gün kadar bisiklete ara vermek zorundayım,en kısa zamanda görüsmek üzere.

@Daywalker

İstanbul'dan 5 kişi İzmir-Antalya arasını farklı bir rota olsun diye içerden yaparken Temmuz 17-18 gibi Denizli'den geçeceğiz. Denk gelirse Denizlili bisikletçilerle tanışmaktan memnun oluruz...
Bu arada Serinhisar'dan sonraki bölümde iki farklı rota olarak:
1) Acıpayam-Çavdır-Korkuteli üzerinden Antalya
2) Yeşilova-Karamanlı-Tefenni-Korkuteli üzerinden Antalya.buralara kadar uzanan Denizlili arkadaşların bilgi ve deneyimlerini (yol durumu, mesafeler, gezilecek yerler, konaklama...) paylaşabilir miyiz?

@Daywalker

iltifat ediyorsun ercü..seneye de kayağa bekliyorum...bu sefer uzun olsun yalnız..inşallah bir gün yine denizli yolarını beraber teperiz..(nihat,m.ali,tayfun la)...

herkese çok slm..
yazın büyük ihtimalle temmuz ortasına doğru gelecem.orada olursan görüşürüz...
bu arada siteye hoş geldin....

• Beğen
Tepkiler: Daywalker
Selamlar Bülent (Bulentery) ağabey. Denizli'den gececeğiniz zaman önceden haber verdiğiniz takdirde elbette ki görüsmeyi çok isterim kendi adıma. Geçerken de sizlere bu civarlarda eşlik ederim. Denizli içinde gezmek istediginiz yerler olursa da birlikte gideriz (pamukkale, laodikeia, kaklık magarası gibi).

Serinhisar'dan sonra Çavdır ve sonra Korkuteli Yaylası üzerinden Antalya'ya giderseniz, yol boyunca tamamen doğal ortamda yolculuk edersiniz. Bu güzergahta ciddi bir yerleşim yeri bulunmasa da Korkuteli Yaylası'nda karşılaşacağınız Yörükler size misafirperver davranacaklar ve sizi çadırlarında ağırlamak isteyeceklerdir. Ayrıca yol üzerinde bulacagınız pek çok dinlenme tesisi ve gözlemeci gibi küçük dükkanlarda pek çok ihtiyacınızı gidermeniz mümkün. Daha önce bu güzergahtan geçtiğim için burayı biliyorum. Aynı zamanda bu güzergah, Denizli'den Antalya'ya giden en kısa yol. Yaklaşık 250 km kadar sürüyor. Alternatif olarak Denizli'den sonra Burdur üzerinden de Antalya'ya ulaşabilirsiniz, ama bu şekilde yol çok daha uzun olacaktır. Ayrıca bu rotada tırmanmanız gereken dağ geçitlerinin sayısı da daha fazla. Karar sizin. Diğer rotalar hakkında fazlaca bir bilgim olmadığından bunu bilen arkadaşlara bırakıyorum. Ama ne yaparsanız yapın, Denizli'den sonra Antalya çıkışında Cankurtaran yolu ve devamında sizi oldukça uzun tırmanışlar bekliyor. Planlarınızı yaparken bunu da bir kenara not etmenizi haddim olmayarak tavsiye ederim.

Pedallarınıza kuvvet diyorum, inşallah görüşmek üzere...

• Beğen
Tepkiler: Nur Çetinkaya
Merhaba İsmail, seni yazın kesin bekliyorum Denizli'ye. Bisikletini artık kargo mu atarsın, otobüs bagajına mı tıkarsın bilmem, bir şekilde getir mutlaka. Tayfun artık Denizli'de değil. Nerede olduğunu bilmiyorum, mezun oldu sanırım. Ama M.Ali hala burada, ara sıra çıkıyoruz beraber.

İnşallah seneye de bir terslik olmazsa gelirim Erzurum'a diye düşünüyorum. Henüz cok erken ama kayak yapmayı da çok özledim be! Cok zevk almıştım, simdi korktuğum için atlayamayıp düştüğüm tümsegi, yan kayarak durmaları falan hatırlıyorum da gülesim geliyor hep. İnşallah tekrar yaparız bunları. Görüşmek üzere, iyi bak kendine...

@bulentery

bülent bey, sizi buralardan geçerken yalnız bırakmayacağımıza emin olabilirsinz. elimizden gelen her türlü teknik, lojistik ve moral motivasyon desteğini sizlere sunarız. rota konusunda ben de ercüment'e katılıyorum.
ama hangi rotayı seçerseni seçin, denizli merkezden sonra sağlam irtifa alacaksınız. denizli'de bir pamukkale, hierapolis, laodikya turu ile hem buranın tadını çıkarmış, hem de bir gün misafirimiz olarak enerji depolamış olursunuz.
haberimiz olsun yeter. görüşmek dileğiyle.

yahu arkadaslar hersey güsel tanısmakta güzel ama su denizlilere hıyar die hitap eden bisikletçi arkadasımız kimdir ?ne içindir? üstüme alınmadım ama bi genelleme var..pink anderson:"insanları biraz hıyar".. ????????????? :mad:

Arkadaşlar, Nihat arkadaşımızın (Scofoid21) sol el orta parmağı, hidrolik frenini ayarlamaya çalışırken, o esnada hızla dönen diske girerek kısmen koptu ve üç dikişle yerine dikilerek bandaj yapıldı. Yaklaşık 10 gün kadar parmağını dinlendirmesi gerekiyor.

Abicim acil şifalar diliyorum, çabuk iyileş, bisiklete çıkacagız, hem yolda karpuz keseceğidik daha. Başından bisiklet kazası eksik olmuyor valla, Alah nazardan saklasın yani...

@duslerinressami

Erkin arkadaşım, merhabalar.

Mehmet ağabey (pink anderson), Denizli'liler için "Denizli'liler biraz hıyar, insanları bisiklete binmekten anlamaz" demiş. Yani aslında bir genelleme yok, sadece karşısına çıkan insanların bisiklete bakış açısından dem vurduğunu düşünüyorum. Ki o uzun zaman önce 8-9 yıl Denizli'de kalmış ve uzun süre buralarda dolaşmış bir kişi olarak pek de olumlu şeyler görmedi diye düşünüyorum. Bu zihniyet, Denizli'de bisiklete binen kişilerin sayısının artması ve halkın bisiklet konusunda biraz olsun bilgilenmesi sayesinde bugunlerde değişmeye başladı ve ben bu değişime yakından şahit olmaktayım. Sırf bisiklete biniyorum diye az küfür yemedim zamanında sebepsiz yere. Yani "hıyar" lafı sadece o bakış açısına sahip kişilere karşı onun bir ithamı bence.

Siz üstünüze alınmayın, kimse de yanlış anlamasın. Benim de Denizli halkına bu konuda söyleyeceklerim var aslında, ama sesimi çıkarmayıp pedala asılmaya devam ediyorum. Gerek Pamukkale Üniversitesi'nde Doğa Sporları Kulübü'nü idare eden biri olarak, gerekse pek çok bireysel outdoor (bisiklet de dahil elbette) etkinliğinde bulunan bir insan olarak, sırf halkın bu olumsuz bakış açısı yüzünden 6 senede bir arpa boyu yolu anca alabildim. Ancak Denizli'de son zamanlarda Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün tanıtım amaçlı düzenlediği ufak yerel yarışlar ve Mavi Bisiklet'in Denizli'ye gelmesi gibi etkinlikler sayesinde ve ileride olacak etkinliklerle bu "hıyar" diye nitelenen bakış açısı değişecek, değişmeye de devam ediyor.

Bu "hıyar" tabiri bence bisiklet açısından ele alındığında pek edepli olmasa da doğru bir tanımlama olmuş. Mesela geçenlerde eski Milli takımdan arkadaşım Ali ile Pamukkale'ye bisikletle gittik. Sürekli giderdik, ama bu yaz ilk defa bir uğradık ve sistem değişmiş artık araç almıyorlar içeri. Biz de alternatif bir yoldan girerken bir bekçi bizi gördü ve adamın sırf bisikletle girdiğimiz için bize bir küfür etmediği kaldı. Yani orası tam bisikletle gezilecek turstik bir bölge ve sen turistler bisikletle gelse içeri almayıp onlara da mı böyle davranacaksın? Bu zihniyete "hıyar" denmez de ne denir? Böyle bir zihniyetin bugün gelişip, restore edilen Pamukkale'ye hakim olması çok üzücü ve düşündürücü bir durum.

Aslında bu konuda daha çok doluyum, çok anlatırım. Bütün bu anlattıklarım göz önüne alınırsa bence Mehmet ağabeye hak vermemek elde değil, diye düşünüyorum.

Salıcakla kalın...

nihat, büyük geçmiş olsun. umarım bir an önce iyileşirsin.
çok can sıkıcı bir durum ama sen bu tür badirelere alışıksın.
ne diyeyim.

"hıyar" mevzuuna gelince, denizli'li olmama rağmen, denizli'li
olmayan bir arkadaşın yaptığı bu yoruma nötr kalmayı tercih ediyorum.
halkın kask-eldiven olayına bile yorumu "artizlik" düzeyinde.
daha taytı denemedim bile :) onu da yapsam herhalde şey diyecekler...
neyse. söylemek bile istemiyorum.

tesekkürler abi,yakın zamana aranızda pedallamaya başlıyacam........
tesekkürler ercüment cim,

oflıcim seninle pedallamayı özledim ,şu sınavı hayırlısıyla atlat da gel bakalım

@scofoid26

Nihat merhaba,

Geçirdiğin talihsiz kazayı şimdi mesajları okurken öğrendim ve çok üzüldüm.Geçmiş olsun umarım en kıza sürede eski sağlığına kavuşursum.Kendine iyi bak...

• Beğen
Tepkiler: sniper
@scofoid26

Nihat'cım geçmiş olsun. Şimdi sizin yazıları gözden geçirirken tesadüfen gördüm ve öğrendim. İnşallah kalıcı bir hasar yoktur. Çok üzüldüm. İnşallah en kısa sürede iyileşir gene aramıza dönersin.
Geçmiş olsun diyorum.

Sevgilerimle.

Geri