Scudo Sports

Decathlon'dan Bisiklet Almak

YavuzAkbay

Aktif Üye
Tepki
43
İsim
Yavuz
Bisiklet
Salcano
Dostlar Decathlondan Rockrider 560 almak istiyorum beden kısmında hangisini seçmem gerek? 2. Sorumsa biraz bekleyip Big 8 Alsam hangi boyu seçmem gerekir ve big 8 nasıldır?

Dosyalar

• Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    23,8 KB · Okunma: 69
Scudo
Biri 29" birisi de 26" Eğer eğimi çok olan bir yerde yaşıyorsan 26 alman daha mantıklı.

@Deniz Yılmaz.
Eğimi fazla olan bir yerde yaşıyorum o zaman 560 almam gerek. Birde hangi beden bana uygundur onu da belirtirseniz minnettar olacağım.

Decathlon'un kendi sitesinde beden rehberi var ordan boyunuza göre bakabilirsiniz. Hatta şöyle yardımcı olayım

DAĞ BİSİKLETİ

Boyunuz :
(cm)
135 - 150150 - 165165 - 173173 - 176176 - 180180 - 184184 - 195
Dağ bisikleti :XSSMM / LLL / XLXL

@Burak Kuruoğlu
Çok teşekkür ediyorum :)

Eğime göre tekerlek çapı tavsiye edildiğini ilk defa görüyorum. İkisininde kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Bir yerde eğim çok diye 26" ya da binecek arkadaş uzun boylu diye 29" alınmaz...

@uguryilmaz144
Kısaca tekerlek çapı neye göre seçilir anlatır mısınız ?

Tamamen kullanım amacına göre.

26" + Avantajları - Dezavantajları

+29'a göre daha hafiftir, bu hafiflik tırmanış, hızlanma ve yavaşlama esnasında avantaj sağlar. Daha çeviktir, manevra kabiliyeti yüksektir.
+29'a göre jant çapı daha küçük olduğu için yanal darbelerde jantın yalpa yapma şansı daha azdır, kısaca jantlar daha dayanıklıdır.

-29'a göre düz,uzun yollarda daha yavaştır.

29" +Avantajları - Dezavantajları

+Eğer boyunuz uzunsa, 29 daha uygun bir geometri sağlıyor.
+Engelleri kolay aşar, küçük çukurları hissettirmez, tabiri caizse zemini düzleştirir.
+29' mtb'nin belki de en büyük avantajı lastiğin yere basan alanının 26'ya göre daha fazla olmasıdır. O yüzden sanılanın aksine 29'le tırmanmak daha yorucu olsa da gevşek zeminde ihtiyaç duyulan tutuşu sağlar. İnişlerde de aynı şekilde daha güvenli ve konforludur.
+Tur ve şehir bisikletlerinin lastiklerini 29 mtb'ye takarak bisikletinizi tur bisikleti olarak da kullanabilirsiniz. Böylece araziye gireceğiniz zaman 29 mtb'niz, uzun yola çıkacağınız zaman 28" tur bisikletiniz olur.
+Lastikleri 26'ya göre daha düşük basınçlarda şişirmenize imkan verir. Bu da daha çok tutuş ve konfor demek...
+Momentum...29mtb'nin tekerleklerinde depolanan açısal hız ve genel kinetik enerji daha fazla olduğu için bisiklet hızını daha iyi korur.

-26'ya göre ağırdır. Dolayısıyla hızlanma ve yavaşlamalarda 26 kadar çevik tepki veremez.
-Ağır arazi koşullarında kullanacaksanız jant seti problem çıkarabilir. (Şehir kullanımdan bahsetmiyorum)
-Özellikle tırmanışlarda tutunma problemi olmayan yüzeylerde 26 daha hafif olduğu için öne geçer. Fakat gevşek zeminlerde bu durum tutuş farkıyla 29'un avantajına dönüşür...

@uguryilmaz144
Gerçekten teşekkür ediyorum :) Bu arada Rockrider 560 Medium modeli kalmamış herhalde önerebileceğiniz güzel bir MTB varmıdır bu fiyatlarda?

Hocam siz bineceksiniz, o yüzden 26 mı 29 mu yoksa 27.5 mu istersiniz bilemem. Ama bütçenize göre beğendiğiniz bisikletlerin linkini eklerseniz yorum yapabilirim...

Ben hem 26 hem de 29 mtb kullanıyorum. 29 benim kullanımım için daha uygun. Sizde durum nasıl olur bilemem :)

Genellikle 26 ve 27.5 tercihler arasında bu yüzden.
Rockrider 540
Carraro Big 927
Salcano Insomnia

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Bence decathlonun bisiklet te dahil olmak üzere çoğu üründe 3-5 sene önceki f/p oranlarının çok uzağında olduğunu düşünüyorum. Bisikletten anlamam. Genel manada yazıyorum.

@Yavuzos

Selam. Ben Btwin Tilt 720 katlanır bisiklet aldım Decathlon'dan. Çok çok memnun olmadığım bir tarafı yok ancak şu anda alıyor olsam kesinlikle başka bir marka alırım; mesela Tern ya da Dahon. Btwin'in dağ bisikletleri nasıldır bilemiyorum ancak bana kalırsa bütçeniz dahilinde diğer markaların muadil modellerini bir araştırmanızı iyi olur.

Dosyalar

• Tilt720.png
    Tilt720.png
    84,6 KB · Okunma: 29
  • Beğen
Tepkiler: Helen
@onur_özkan

Şimdiden hayırlı olsun diyelim alırsa.

Arkadaşlar Carraro Big 927 ve RockRider 540 arasında kaldım sizce hangisi daha iyidir ?

Geri