Scudo Sports

Decathlon Van Rysel Edr Road Af 2020 Ülkemizde Satışta

Vergileri dahil 3500$ ve yaklaşık 3250€. Yani aslında bizleri kıskanan malum vilayetlerde yaşayan ecnebilerin pek de gözünde büyüttükleri kadar pahalı değil. Ortalama bir bisiklet parası. Hatta özelliklerine göre çoğu rakibinden ucuz bile. Artık fiyatlara TL olarak bakmayı bıraktım. Bir şeyin fiyatını direkt olarak dolar veya euro üzerinden düşünüyorum. Sonra da bize pahalı gelenin aslında hiç de pahalı olmadığını anımsıyorum. Çok can sıkıcı, maalesef.
Yani sen diyorsun 3500$ ucuz bir fiyat yurt dışında yaşıyan bir insan için. Tamam sen böyle devam et.

Scudo
  • Beğen
Tepkiler: gurkan
Güzel bisiklet , bu modelin 105 'li olanı siyah olduğundan daha güzel bence. (link)

Memleketimizde ne ucuz ki bu ucuz olsun ?

Yurtdışı halen daha mantıklı her yönden.

Bu kadro endurance olarak satılıyor.
Muadili olarak Giant Defy Advanced 1 ile karşılaştırma yaparsak fiyatı normal.
Giant Defy seri dışı aynakol ile geliyor ve jant seti oldukça kötü. Fiyat ise 76.000 TL
Geometrisi TCR ye daha yakın geldi bana. Maksimum 28 mm lastik takılan kadroya bence Endurance demesinler.

• Beğen
Tepkiler: Berkcanozby
Kumpas frenli hiçbir bisiklet endurance olamıyor o zaman
Eski bisiklet olarak düşünürsek elbette olabilir lakin disk fren koyup ben 28 mm den fazla lastik takamam derseniz işin bir esprisi kalmaz düşüncesindeyim. Rakipleri 32 lerden bahsederken disk frenli olup ben de bu rakiplerle kapışan bir endurance bisikletim demek komik geldi bana.

@gunerokn abi yeni pr2 jant seti eski nesile göre daha hafif ve çok daha akıcı 2022 defy bisikletimin üzerinde var bu arada karbon jant setimde var yani farklı jantlarda kullandım :)

Geometrisi TCR ye daha yakın geldi bana. Maksimum 28 mm lastik takılan kadroya bence Endurance demesinler.
Tcr ile karşılaştırdığımızda da fiyat olarak normal gözüküyor. Tcr sanıyorum 74.000 TL güncel fiyatı vardı.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
(link) stokta kalmamış ama fiyatlarda benzer

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
(link) 10 di2 2 x 12 hemde Ridley.

(link) 450 Euro daha ucuz.

(link) Ultegralı bir Giant.

(link) 105 Di2 2x12 bir Orbea.

Muhammed Bey bu fiyat heryere göre pahalı bence. Üstte link attığım bisikletleri gidip alıp gelip bir de vergi iadesi aldığınızı düşünürseniz uçak paraları bedavaya gelir. 105 di2 lu Ridley yada Orbea ya binersiniz. Olay marka algısıda değil ne yazık ki Türkiye de şartlar bu. @Road_Runner tahminime göre eski Serkan Bey'in yaptığı paylaşımda görüldüğü gibi orada bile çok uygun değil alternatifleri çok fazla. Alman kafasıyla hareket etsem 105 olsun aynı para olsun ama tanıdık bildik marka olsun diye düşünürdüm.
Çetin abi senin kadar piyasaya hakim olmadığım için sığ piyasa bilgimle yargıya varmıştım, yanılmışım. Attığın örneklere göre gerçekten pahalıymış farkına vardım. Hatta Amerika Decathlon web sitesinde 105'li versiyonu 3500$ gibi bir fiyattan satılıyor. Diğer alternatifleri daha ucuzken bu bisiklet hiç mantıklı değilmiş.

Yani sen diyorsun 3500$ ucuz bir fiyat yurt dışında yaşıyan bir insan için. Tamam sen böyle devam et.
Öncelikle agresif üslubunuza anlam veremediğim için cevap dahi vermek istemiyorum ama bir şeyler söyleyeyim. Herkesin şartları bir olmadığı için ortalamaya göre konuşursak Alman çalışanın bir aylık maaşından daha az. Aylık giderleri de hesap ettiğimiz zaman taksitle kolay bir şekilde üst düzey bir bisiklet sahibi olabiliyorsun. Ben devam ediyorum böyle, var mı istediğin?

(link) bu varken bilemiyorum abi :)
İki marka arasında kalsam bende Giant tercih ederim. (ettim de zaten)
Fakat sırf fiyatı yüzünden de Van Rysel çok gömülecek bir seviyede değil.
Pr2 jant seti ağırlığı 2,10 kg
Fulcrum racing3 jant seti ağırlığı 1,60 kg

Abi kesinlikle sana katılıyorum aralarında fiyat farkı yok demek istedim , yeni nesil pr2 jantlar 1940 gram 340 gram azımsanacak bir şey değil ama jant çokda kötü değil sevgiler

:)

UCI ne kadar kalınlıkta lastiğe izin veriyor? Ya da 28mm üstü lastikler UCI geometrisini bozuyor mu?

Yaaa, işte böyle olur.
Bisikletler ama çok pahalı, almayalım da düşsün dersiniz.
Sonra başka markaların daha düşük komponentli ürünlerini örnek gösterip, gördün mü bu iyiymiş, aslında pahalı da değilmiş canim, bunun gideri var diye diye alırsınız.
Ya da dersiniz ki her şey pahalanacak, şimdi pahalı bile olsa ileride ucuz kalacak diyerek alırsınız. Piyasada "görünmeyen el ilkesi" mantığıyla ama öyle ama böyle arz talep bir şekilde dengeye gelir. Sonra da ilk baştan pahalı dediğiniz fiyatlara mum olursunuz.
Asıl sorun ise cebinizdeki paraları görünen bir elin göstere göstere götürdüğünün farkında olmamanızdır.:acpsnr:

Son düzenleme:
Merhabalar, VanRysel 105 EDR CF alan oldumu acaba? Şuan 62bin TL. Bir ay sonra kimbilir ne olacak?
Deneyimlerinizi paylaşmanız mümkünmü?

Merhabalar, VanRysel 105 EDR CF alan oldumu acaba? Şuan 62bin TL. Bir ay sonra kimbilir ne olacak?
Deneyimlerinizi paylaşmanız mümkünmü?
2 yıl kadar önce 19k dan almıştım. Değerlendirmemi fiyat/performans olarak ne yazık ki yapamayacağım çünkü 1 yıldır bisiklet fiyatlarını takip etmiyorum. Lakin aldığım vakit için o fiyat gerçekten fiyat/performans olarak çok iyidi ki 2 ay sonra 27k ya çıkmıştı fiyatı.
Deneyim olarak bir kaç ayarlama ile endurance ya da agresif sürüşe adepte olabilecek biraz "oynak" bir bisiklet diyebilirim :). Karbon örümü ile ilgili bir değerlendirmem boş olabilir ama benim için oldukça sert bir yapıda olduğunu söyleyebilirim. (270w ftp). Daha kuvvetli bacaklarda ne sonuç verir bilemiyorum.
Jant seti akmaz, kokmaz denecek bir set. (Hala aynı set mi kontrol etmedim). Tubeless ready olması avantajdı ki ben de aldıktan sonra tubeless e geçirdim. Varsayılan olarak tubeless gelmediği için band filan uğraşmak gerekti. Yeni versiyonda belki tubeless geliyordur, bilmiyorum.
Sele kişisel bir konu eski selem ile geleni değiştirdim.
Ne yazarsam yazayım bence konu fiyat ve muadil karşılaştırmasına tabi olur. O yüzden tipi ve fiyatı ile gönlünüzü çaldıysa, fiyat, donanım ya da görsel olarak rakibi yoksa alın derim.
1 yıl aktif kullandım ve 5k yı devirdim, konforu ya da performansı konusunda bir şikayetim hiç olmadı.

kadro kaba duruyor. ultegra donanımlı salkano veya bisan daha iyi görünüyor.
Bisan Reload Disk Ultegra - 54 Cm Kadro 28 Jant Karbon Yol Bisikleti Mavi Beyaz

Geri