Scudo Sports

Decathlon geonaute nabız bandı yanlış ölçüm yapıyor

Mustafa Alatay

Aktif Üye
Tepki
37
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar merhaba
2. el olarak satın aldığım geonaute marka Decathlon nabız bandını bisiklet bilgisayarına bağlayıp denedim sürekli hatalı ölçüm yapıyor, taktıktan sonra sabit 70 nabız gösteriyor, elektrot kısmını ıslattım olmadı, takıldığı kemerde sorun vardır dedim kemer değiştirdim yine aynı, Decathlon coach uygulamasını indirip ordan denedim yine aynı sorun.
Pilden olabileceğini düşünüp pili de değiştirdim maalesef sonuç değişmedi.
Aldığım arkadaş sağlam kullanıyordu, herhangi bir sorunu yoktu, acaba ben mi bir yerde hata yapıyorum, bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim.
Cihazın problemi ne olabilir.

Scudo
Ben de aynı cihazı kullanıyorum. Kemeri baya bir sıkı yapmakta fayda var. Tabii ki nefes almanızı engelleyecek bir durum oluşturmayın ancak hareket ederseniz cihazın vucudunuza hala değecek şekilde kalması için baya bir sıkmak lazım kemeri. Ayrıca göğüs bölgenizin hemen altında olmasına da dikkat edin.

Hocam kemeri yeterince sıkı yaptım, hatta uzun bir süre sensör kısımlarını ellerimle bastırdım, kemeri 1-2 parmak üste ve alta doğru kaydırarak denedim ama maalesef aynı, cihaz kapalı kutu pili çıkarıp takmaktan başka yapılabilecek bir müdahale var mıdır acaba

Pil yuvasından içeri ter sızmış ve cihazı bozmuş olabilir. Sizden önceki sahibi titiz kullanmıştır ve başına gelmemiştir belki.
Her faaliyet sonrası su içinde kalıyor cihaz haliyle. İçeri sızması tehlikeli.
Ben bir adet decathlon nabız bandının o şekilde bozulmasını yaşayıp değiştirmek zorunda kaldım.
Artık her pil değişimi sonrası pil kapağının üzerini koli bandıyla komple bantlıyorum.
Pil yokken cihazın içini WD40 ile yıkamanızı ve birkaç gün petek gibi bir ısı kaynağı yakınında veya güneşe karşı kurutun derim. Yine çalışmazsa garantisi varsa değişim yolunu arayın.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Alatay
@Mustafa Alatay ben en düşük model olan saat+nabız bandını almıştım. Bir iki deneme yaptım . Sorun çıkmadı. Daha da kullanmadım. Sizinki galiba ant + uyumlu ve sadece band olarak satilan ust model . Geriye kalan seçenekler başka bir telefon ve/veya baska bir kisi ile denenmesi. Mümkünse satın aldığınız kişinin.

• Beğen
Ben de 110 lira olan saat+nabız bandını aldım. İlk denemede yokuş aşağı laylaylom salarken bisikleti, nabzımın 220'yi gösterdiğini görünce kullanma hevesim kalmadı. Saat olarak kullanıyorum şimdi.

• Beğen
@Mustafa Alatay o cihazın belli bir ömrü var sanırım. ben de 1 sene kullandım aynı şekilde saçma rakamlar göstermeye başladı. garantiye gönderdim para iadesi yaptılar yenisini vermek yerine. o sürede zam geldiği için ben de 50 tl üste verip aynısını almıştım.
gene 50 lira zam gelmiş demek ki benimkinin de tekrar bozulma vakti geliyor :)

• Beğen
Pil yuvasından içeri ter sızmış ve cihazı bozmuş olabilir. Sizden önceki sahibi titiz kullanmıştır ve başına gelmemiştir belki.
Her faaliyet sonrası su içinde kalıyor cihaz haliyle. İçeri sızması tehlikeli.
Ben bir adet decathlon nabız bandının o şekilde bozulmasını yaşayıp değiştirmek zorunda kaldım.
Artık her pil değişimi sonrası pil kapağının üzerini koli bandıyla komple bantlıyorum.
Pil yokken cihazın içini WD40 ile yıkamanızı ve birkaç gün petek gibi bir ısı kaynağı yakınında veya güneşe karşı kurutun derim. Yine çalışmazsa garantisi varsa değişim yolunu arayın.

Hocam dediğiniz gibi pili çıkarıp cihazın içini bir güzel açtım, elimde balata spreyi vardı birkaç defa güzelce temizledim kuruttum.
Pazar günü yaklaşık 2-3 saat kadar test ettim gayet güzel çalışıyor, şimdi güzelce silikonlayıp kapatacağım, bu şekilde sorunum çözülmüş oldu.
İlgilenen, fikir veren tüm dostlara teşekkür ederim.

@Mustafa Alatay bir kez daha başınıza gelirse bir kase pirinç içinde bekletirseniz prinçlerin su çekme özelliği var bi bilginiz olsun. Bilenlere değil bilmeyenlere diyorum çok telefon kurtardım böyle 🤣

@Mustafa Alatay bir kez daha başınıza gelirse bir kase pirinç içinde bekletirseniz prinçlerin su çekme özelliği var bi bilginiz olsun. Bilenlere değil bilmeyenlere diyorum çok telefon kurtardım böyle 🤣
Ter ile su aynı değil, kurusa bile terin tuzu kısmen iletken olduğu için kısa devreye neden oluyor. Temizledikten sonra kurutmayı tavsiye ederim.

@Mustafa Alatay düzeldiğine sevindim 👍

Tekrar edeyim, nabız bantlarının pil yuvalarına güven olmuyor. Siz siz olur pil kapaklarını bant çekerek sızdırmaz hale getirin. Pil kapağı içinde lastik conta vs olsa dahi ter çok hayın bir sıvı ;)

Ter ile su aynı değil, kurusa bile terin tuzu kısmen iletken olduğu için kısa devreye neden oluyor. Temizledikten sonra kurutmayı tavsiye ederim.

@Mustafa Alatay düzeldiğine sevindim 👍

Tekrar edeyim, nabız bantlarının pil yuvalarına güven olmuyor. Siz siz olur pil kapaklarını bant çekerek sızdırmaz hale getirin. Pil kapağı içinde lastik conta vs olsa dahi ter çok hayın bir sıvı ;)
Şu an kalktım, bantlamaya gidiyorum 🤨

Stabil olmayan, güvenilmez ve hatalara açık bir alet. Nabzımı 172 olarak gösterdi ki, bu yaşta benim çoktan yol kenarında bir yere serilmiş olmam ve helvamın kavrulmuş olması gerekirdi 🙁
Fazla kafa yormadan atın gitsin, doğru dürüst bir şey alın.

Geri