Scudo Sports

Daha dün aldım lütfen yardım

Emre123

Aktif Üye
Tepki
1
Bisiklet
Carraro
Merhabalar arkadaslar dun aldım bısıkletımı crs 620 arka rotor yada arka dıskten ses cıkıyor hızlanınca çok kısık az seslı bır ses fakat aklıma takıldı neden ses cıksın arkadaslar yardım edın lutfen

Scudo
Rotorda yani diskte bir yamukluk olabilir bu arada ses düzenli olarak mı yoksa arada mı geliyor?

Ya hızlanmaya baslayınca yada vıtesı 6 7 ye atıncı

1 hafta filan sürün o ses kesilir tahminimce.

Bnde kendı kendıme dedım yağ falan süriyım alakası olmaz dımı :D

Büyük ihtimalle rotorda bir yamukluk var, ses kısık geldiğine göre rotorda ki yamukluk çok az bir bisikletciye baktır derim.

Yalnız sımdıde cevırdım baya bı pedalı normal sankı orta vıtesten gelıyor gıbı sımdıde ben anlayamadım ya

Eğer seni rahatsız etmiyorsa fazla üstüne gitme biraz daha sür bisikleti belki düzelebilir düzelmezse aldığın yere götür bence@Emre123

En başta hayırlı olsun:D.Beğendiğin bisikleti aldığını umarak yanlış karar verdiğini asla düşünme.Hd frenlerde ilk başta bu tür sorunlar çıkmıyor olsada ileride çıkabiliyor.Balata ayarları,yağ oranının azalmasından kaynaklabilir diye düşünüyorum.Bisikleti yeni aldığı için garantiden faydalanabilirsin.Kaliper alyanla sıkılı olan vidaları olsun,disk vidaları,bütün donanıma ait gevşek vida olmamasına dikkat et.Bisikleti acemilik zamanımda ilk aldığımda kaliper vidasının gevşek olmasından dolayı yağ akmış.Sürtme sorunu vardı.Disk vidalarıda öyleydi.İyi kontrol yapılmamış.Gözden kaçabiliyor.Garanti belgesiyle kendi teknik servisinden tam teşekküllü bakımdan geçirebilirsin.Şayet sorun devam ederse garantiden donanım değişiyor diye biliyorum.İçine sinmediyse yenisi al.Çünkü çok yeni:D.

Çok tesekkurler tamamn kontrol ettım arka dan ses gelıyor dısk ten yanı sankı bır yere surturcesıne ama kısık bırazda of ya

Disk frenlerde başta sesler gelir. Kullandıkça balatalar alışır. 2-3 gün daha sür devam ederse bisikletçiye git.

@abdullah0732

Her pedala bastıgımda hafıf surtme sesı gıbı bır ses gelıyor çok az bır ses fakat daha dun aldım bıskletı acaba adamlar benı kazıklamış olabılır mı ( sitede yazanla bısıklette olan ozellıklerın hepsı aynı )

@Emre123
Ama hıc bıryere de sürtmüyor dısk

bende disk frenli bisiklet aldım frenleri düzgün ayarlamadıkları için ses çıkıyor frenleri ayarlasan ses kesilir.

@Mahmut Şeflek

Yalnız frene basınca ses gelmıyor pedalcevırınce ses gelıyor

göbeği tozadan kirden koruyan siyah lastik bir parça var mandalın arkasında yeni bisikletlerde o göbeğe sürter ve genelde ses yapar orayı kontrol edin birde

@özgür altun

Göbek derken orta vıtesi mi diyorsunuz

Geri