Scudo Sports

Dağ bisikletini yol bisikletine çevirmek

Sanane lo

Üye
Tepki
46
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar ben kullandığım mtb min mevcut kadrosunu ve jantını kullanarak yol bisikletine çevirmek istiyorum.. Bunun için sizin değerli bilgilerinize ihtiyacım var...

Kadro : ALLOY HYDROFORMED W 8900 (whistle 1164 - boy 56)
jant Seti : WHISTLE ÇIFT KATLI 32H

ve Jant üzerinde yakın zamanlarda aldığım BONTRAGER SLICK LASTİK 1.25 bulunmakta.

Neden diye soracak olursanız düz yolların bol olduğu bir ülkede ve çöl haricinde bir doğa olmayan bir yerdeyim..;););)

Scudo
Mesela sabit bir maşa ile başlayabilirsiniz. Delta bisiklette 300 küsür tl ye (sanırım) karbon sabit maşa vardı.

Teşekkür ederim bende tam ona bakıyordum ama tr den alma şansım biraz zor..
ve + yorum - Katarda olduğumu ve sadece 1 tane bike shop var desem....

Bu tip donusumler genellikle alt-orta seviye bir bisiklet parasina maloluyor. Mevcut bisikleti satabilirseniz satin, yolda binmeye uygun bir bisiklet alin derim. Yapacaginiz harcamalar, isciligi ve "aaa sunu da degistireyim bari"leri alt alta yazip toplayin. Yurt disindan alinacak parcalar icin nakliyeyi de hesaba katin. Bisikleti elden cikarabileceginiz gercekci bir fiyat dusunup ekleyin. Belki de hic ugrasmaya degmez.

Eger bisikletinizi modifiye etmeye karar verirseniz, lastiklerinizi cok iyi secin. Pek cok 26" yol lastigi aslinda duz yuzeyli ama etli butlu oluyor. Lastigin et kalinligi fazla oldugu icin de konforu, yani performansi dusuk oluyor. Tavsiye edecegim lastik hakkinda detayli bilgi ve siparis linkini asagida gonderiyorum.

(link)

(link)

Astarı yüzünü geçen bir maliyeti olur size, Katarda olduğunuz için değişikliklerden sonra elinizde kalan parçaları da satamayacağınızı düşünürsek, sıfırdan bir tur veya yol bisikleti alsanız hemen hemen aynı masrafa çıkar bu iş. Sabit maşa da kullansanız, full karbon malzemelerle bisikleti hafifletseniz de yol bisikleti gibi olmayacak.

Teşekkür ederim yorumlarınız için peki trek 2.1 yada giant src 2 burada sadece bunlar var üst modeller de var ama elimde olan parayla ancak bunlar.. Öneriniz?

Trek 2.1 Alpha Compact Red / Black Aldım. Konu kapatılabilir..

Merhabalar, elimde bir adet Salcano NG750 bulunmakta ve ben bunu tur bisiletine çevirmek istiyorum yani ince teker takmak istiyorum bu mümkün müdür ?
Uğraşmaya değer mi ?
Yardımcı olursanız sevinirim.

@Fahoho forumda jant üzerindeki rakamlara göre en ince-en kalın takılabilecek lastik hesaplaması bulunan bir topik mevcuttu.dağ bisikleti, katlanır , marketten alınan ne olduğu belirsiz vb. her bisikletle tur yapılabilinir...selamlar

@Fahoho
En düşük 1.5 inç yani 3.8 cm lastik takabilirsiniz. Onun aşağısı hem sorun yaşatır hem de dağ bisikletine yakışmaz

@Fahoho

Ben Bianchi RCX 110 da yeni değiştirttim gayet memnunum, gördüğü faydalar;

1 . Çok daha az yoruyor ve buda sürüş ortalamamı yükseltiyor..
2 . Yokuşları çıkmam çok daha kolaylaştı.
3 . Trafik de dur kalk da eskiye göre çok daha çabuk hızlanıyorum.

Jantına uygun bir model bulman halinde mevcut iç lastiklerini de kullanmaya devam edebilirsin ve iç lastik için masraf yapmana gerek de kalmaz.

@Fahoho
Bendede ng750 var hiç yokuş çıkmıyor

Kondüsyon çok önemli ... :harika:

Madem duz yollar bol o zaman bir yol veya tur bisikleti alsanız da dag bisikletinize bu iskenceyi cektirmeseniz nasil olur.
Altinizdakini amacina uygun hale getirmek yerine zaten o amac icin yaratılmis bir bisiklet almaniz cok daha mantikli ve kolay.
Bisikleti isvicre cakisi gibi kullanmaya calismak beni üzuyor.
Dag bisikletini yol bisikletine cevirmek deyince aklima jip sahibi birisinin; “yav hic araziye ciktigim yok hep asfaltta suruyorum sunun lastiklerini inceltip amortisorlerini de biraz kisaltim de az yaksin” demesi geliyor ve tebessum ediyorum.

@H.T
2012 yılına cevap vermeniz de beni tebessüm ettirdi hocam :D

• Beğen
Tepkiler: appendix
Geri