Scudo Sports

Dağ bisikletine ince teker gider mi?

Tepki
7
İsim
pedalses
Bisiklet
Ghost
bianchi speed 4000 e 1.75 yol lastigi uygun olur mu :rolleyes:

Scudo
Sattığım bisiklete 1.50 almıştım baya bir performansı artmıştı. Tavsiye edebilirim. Fakat şöyle söyleyeyim daha önceki 2 ise 1.50 takınca performans artıyor fakat biraz konfor düşüyor yani yolun bozukluğunu 2 ye göre biraz daha hissettiriyor sürpriz olmasın. Ancak ben artan performansın yanında pek önemsemedim. Keza şu andaki bisikletimde süspansiyon bile yok düz maşa.

ben mtb ye 1.15 taktım bana kalın geliyor.

1.50 idealdir yanlız yolda bir çakıl taşının üzerinden gecseniz hissediyorsunuz ama değer performansa

Xc 150 nin daha alır akmaz ilk iş 1.50 zırhlı taktırdım hızı ve akışı çok iyi tavsiye ederim. . .

• Beğen
Tepkiler: Emirhan A.
Ucuz olsun ve desenleri iyi olsun istersen rubena flash 1.50'yi önerebilirim ama iç lastiklerinide buna göre takmalısın yoksa turlarda millet giderken sen yama yaparsın :))

Gider gitmesine de, uzun yola pek vurulmaz heralde.

@sefa55

bendede rubena Flash var 1.50 iç lastikleri orjinal 1.90 olması lazım içine sıkıştırırken biraz zorlandım ama 300 km yaptım henüz patlamadı şansıma

mtb'de 2.10 kullandıktan sonra 1.50 ince lastik kullanmaya başlayınca en ufak bir taşın üstünden geçseniz içinizde hissediyorsunuz resmen hız olarak gayet iyi bir yerden iyi bir yandan kötü oluyor sizin için hangisi önemliyse onu tercih edersiniz konformu, hızmı buna siz karar vereceksiniz.. Şuan 1.75 marathon schwalbe aldım ortasını buldum :)

Ben 1.50 vittoria takmıştım. Ortalama %50 performans artışı oldu. Konfordan ödün vereceksiniz lakin değer.

schwalbe-marathon-26x1-75-green-guard bunu kullandım bana mısın demedi.. ne kadar merdiven arazi varsa bunla indim milletin lastiği patladı bu dayandı.. profil resmimde gözüküyor hatta.. hiç beklemediğim performansı aldım.. 2000 km yide geçmesine rağmen hala dişleri yeni gibiydi.. yinede arazi lastiğinden hız performansı konusunda çok fark yaratmadı sadece ani hızlanmalarda 5-10 km arası fark yaptı.. o yüzden daha fazla güvenlik daha kontrollü sürüş için arazi benim tercihim derim.. üstelik ağırlık konusunda da bu şehir lastiklerin bazıları hemen hemen arazilerle aynı ağırlıkta ki kimileri daha fazla hatta =)

Şahsen konuşayım, bende marathon 1.75 vardı dağ lastiği, 4 ay asfaltta kullanacağım için lastik beni yordu ve yol lastiğine geçtim.

Kullandığım yol lastiği, önceki kalın lastiğe göre çok daha iyi. Çünkü kalın dağ lastiği yola yapışıyordu ve daha çok pedala basmamı gerektiyordu.

İnce lastiğin tek kötü yanı, yağmurlu/ıslak yolda kullandığınızda ani fren yada aniden gidonu kırdığınızda kendinizi yerde bulmanız büyük ihtimal.

Bende yeni geçtim SEDONA nın üzerindeki kendi CST Cheyenne 26 x 2.10 Lastiklerden MAXXIS Overdrive excel 26 x 2.00 a
pek fazla incelmiş sayılmamasına rağmen inanılmaz hız artışı oldu.

İstanbul yollarında dağ lastiği daha dayanıklı olur alışayım diyordum ama hafif sert sürüş haricinde hiç başka negatif yönü yok bence.

Ayrıca arada bir düz temiz asfalta rastladığımızda bile dişli lastikler zrrrrrr diye ses yapıyordu ama maxxis yağ gibi gidiyor maaşallah..insan dinleniyor daha bir keyif alıyor

@Tansu Tokoğlu

patlasa orjinal lastik te patlar iç lastikle bir ilgisi yok patlamanın 2.10 lastikler çok yorar adamı bisiklet sürmek keyif değil eziyet olur patlamasını istiyorsanız bununla ilgili sprey gibi şeyler de var lastiğe çivi girip çıksa anında deliği kapatıyor ben lastiğin arada patlamasindan yanayım yoksa bisikletin keyfi nasıl çıkar her şeyin keyfi ayrı 2 aydır yeni patladı gül dikeni gibi birşey girmiş söküp yaptım uğraşmayı seviyorum böyle şeylerle

Geri