Scudo Sports

Dağ Bisikleti

Mtb bisiklet Türkiye şartların da iyi bir bisiklet seçimi olacaktır. Bence hiç bir sorun olmaz . Ben 2.2 kullanıyorum ve dağlara ve ya uzun yollara çıkıyorum. Yorucu olur yol bisikletine göre ama dağ bisikletinin yorucu olaması 50 km'den sonra yapılan mesafelerde belli edecektir diye düşünüyorum. Daha kısa mesafeler için bence kötü değil.
ben bu zamana kadar günlük turlarda en fazla 114 km yaptım. uzun yol beni korkutmuyor hiç. Kondisyon olur diye düşünüyorum hem :D

• Beğen
Tepkiler: Dolunay Batar
Scudo
Selamlar,

Mtb ve hibrit konusunda kafama takılan bir durum var. 28 teker bir hibrit bisiklet ve 29 teker mtb, ağırlıkları aynı.

Teknik özellikleride hemen hemen eşit.

Daha çok şehir içinde kullanılacaksa, hangisi olduğu çok önemli mi?

Ağırlık ve parça olarak hemen hemen birbirine denk olan bu 2 tip bisikletten, MTB daha yorucu olur, şehir orta mına uygun değildir denebilir mi?

Amatör bir binicinin bu sorusuna cevap verebilir misiniz ?

Şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada ilave bir bilgi olarak, haftada 2 veya 3 gün çıkıyorum bisikletimle ve ortalama 20-30 km. Şehir içinde yol yapıyorum. Asfalt, parke, toprak zemin, hafif kasisli yollar, kısacası karışık bir parkurda biniyorum. Ama kesinlikle dağ ortamı değil, belirtmek isterim.

29" mtb'nin üzerinde gelen lastikleri 2"ten kalın ve dişli olacaktır. Kalık lastik düşük basınç demektir.
Kalın ve düşük basınçlı bir lastik yere çok fazla temas edeceğinden yüksek sürtünme ve yüksek dönüş direnci getirir.
Ayrıca dişler de yere her temasında yay gibi esner, pedala verdiğiniz enerjinin birazını emer.
Jant genişliklerine bağlı olarak 29" dağ bisikletine hibrit ile aynı lastiği takabilirsiniz. Bu durumda tek fark sürüş pozisyonunuzda olur.
Bu da bisikletten bisiklete çok değiştiğinden bir şey söylemek zor.
Bir de amortisör meselesi var isteyip istemediğinize karar vermeniz gereken.
20-30 km'de kullanacaksanız deneyip en çok hoşunuza gideni almanız en güzeli olur.

@ilker çelikcan

İlker bey öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim. Hibrit bisiklette de beni ürküten açıkçası ince lastikler. Malum şehir ortamında her an karşımıza bir mazgal veya derin delikli oluklar çıkabiliyor. Her yer dümdüz, asfalt veya beton olsa bir derece. Mtb de geniş lastikler daha güvenli geliyor kullanırken bana.

Ama dediğiniz gibi en güzel yöntem her ikisini de kullanarak karar vermek.

Bilgilendirmeniz için tekrar teşekkür eder, ilave bilgilendirmelere açık olduğumu da belirtmek isterim.

Hepinize güzel bir hafta dilerim şimdiden..

Geri