Nbr , slm, h.g , h.b bunlar da klavye kısatlaması. O zaman hep kısaltarak konuşalım. Seni gördüğüm de, nbr diyelim. Selam yerine slm diyelim.
Yazdığım cümleler hatalı olabilir fakat mümkün olduğunca internetten araştırıp, düzeltmeye çalışıyorum.
Yabancı forumları gezerseniz, hiç bir kısaltma kullanılmadığı gibi noktasından tutun virgülüne kadar düzgünce kullanıyorlar. Buradan anlaşılıyor ki, İngilizce evrensel dil olmayı sonuna kadar hak ediyor.
Söylediğiniz kısaltmalar önemsiz gibi dursada, aslında çok önemlidir. Ben kimseyi suçlamıyorum. Sadece yazarken, biraz daha dikkatli olalım.
Mesut bey Klavye kısaltması dedim sizi gördüğümde nbr diye ağız yada laf kısaltması yapın demedim.Ben SLM,SA,AS Gibi kısaltmaları kullanıyorum fakat arkadaşlarımı görünce SLM diye konuşmuyorum.Normal bir şekilde ''selam'' diyorum.Burada demek istediğim KLAVYEDE ELLERİNİZİ KULLANIYORSUNUZ AĞZINIZI DEĞİL.Ayrıca yabancı forumlarda hiç ''hi'' görmediniz mi? Hello'nun kısaltılmış anlamıdır Hİ...
Konuyu uzatmak istemiyorum. Şunu da açıklığa kavuşturalım. Hi, hello yerine kullanıldığı gibi hi diye de konuşuluyor. Yabancı film-dizide duymuşsunuzdur.
Dil konuşulduğu gibi yazılmalıdır. Bu, dile saygımızı gösterir. SON MESAJIMDIR.
ben de mtb aldım asfalt yolda kullanıyorum ilk başta lastiklerden dolayı sıkıntı yaşadım. gittim yol lastiği aldım ve inanılmaz şekilde çabuk hızlanmaya yorgunluk hissetmemeye başladım. süper-moto dan sonra süper-bisiklet oldu
Çoğu kişiden duydum ama 4300 km oldu aynakol,jant,fren sistemi,lastikler arza vermeye başladı baya maliyetli iyibir lastik 70 lira gerisinin siz düşünün tabiki benim kadar fazla arazide kullanmasanız 10 yıl gider
aleyküm selam bi sıkıntı olucağını sanmam çünkü bende öyle kullanıyorum 1.50 lik slik lastik taktım ve gayette başarılı oluyor
lastiklerin iyise yorulmazsın ve pekte sıkıntı olmaz gibi geliyor bana tabi bu bnm şahsi fikrim:in:
Asfaltta kullanmak için bir çift slick lastik alırsınız. Fakat, yeni bir bisiklet almak istiyorsanız ve bahsettiğiniz arazi koşulları hafif, sıradan arazi koşulları ise mtb almayın, hibrit bisiklet alın.
Evet maalesef Arapça. Bonjour demekle aleyküm selam demek arasında Türkçe açısından bir fark yok. İkisi de aykırı. Merhaba ya da mrb yeterli. ))
Dağ bisikletlerinin lastikleri kalın olur basıncı düşük olur. Yol bisikletlerinin lastiği ince olur basıncı yüksek olur. Dağ bisikletlerinin basıncı düşük olduğu için düz yolda yorar. Nerede daha fazla kullanacaksan onun lastiğine yakın bir lastik edinmen daha doğru olur.
türkiye şartlarında önüne nasıl bir yol çıkacağı belli değil. düz bir yolda giderken bir anda kendini patates tarlası gibi yolda bulabiliyorsun. al bir mtb fazla düşünme bence. diğer bisikletleri kullanırken dikkatinin çoğunu yolların durumunu kontrol için kullanıyorsun oysa trafik sadece yolun yapısıyla bağlantılı değil.