Scudo Sports

Cyclocross tan yarışçı kuzenine benzeme tripleri

SerdarCYCoo2Bursa

Jiroskopik Kararlılık
Tepki
3.924
İsim
Serdar
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese keyifli forumlar, keyifli sürüşler.. 😃👍

Gün içinde iş yerime gidip gelirken kullanabileceğim, zaman zaman uzun turlara çıkabileceğim, güzergahlarım üzerinde paralı olmayan (bozuk asfalt / asfaltımsı) yollarda kullanabileceğim, yağışlı ıslak yollarda da gönül rahatlığı ile (bakımları yapılmış yarış bisikletine nazaran bakımları yapılmış cyclocross) kullanabileceğim bir bisiklet olarak gravel dan daha cazip gelen bisikletimi, takribi 1 sene zaman tanıdığım şekilde, her şey yolunda giderse yol yarış bisikletine çevirmeyi planlıyorum.. Bu süreçte yaptıklarım arasında,
-Karbon furş takımı,
-Karbon gidon boğazı,
-Karbon aero gidon,
-Karbon sele,
-Karbon aero sele borusu,
-Karbon x2 su kafesi(sipariş verdim)
-kilitli mavi pedal seti, (sipariş verdim)
-koozer göbek seti(sipariş verdim)
Bulunuyor..

Yapacaklarım arasında da,
-700 28c, 30/35mm profilli karbon jant seti,
-Schwalbe (olabildiğince) hafif iç lastik,
-conti zırhlı, (olabildiğince) hafif dış lastik,
-Sram red vites ve krank kol seti,
Yapmayı planlıyorum.. Karbon kadro da düşünmüyorum diyemem ancak karbon olması ile kazandıklarımı, yukarıda yapmaya çalışacaklarım karşılaştırınca, çok da ekstra getirisi olmayabilir..

Tüm bunların yanında,
-1200 lm ön aydınlatma,
-120 lm arka aydınlatma,
-120 lm kask arkası için aydınlatma,
-Van rysel siyah kask,
-600 l, 750 l x2 suluk,
-3 mm gidon bandı,
-Dokunmatik ekranlara duyarlı eldivenler,
-Sram x10/x11 vites için vites fren kauçukları,
-Dchtlon km sayacı,
-kipeo özel 2 adet forma,
Mevzularını da hallettim..

Bu süreçte uyarı ve önerilerinizi söylemekten çekinmezseniz çok memnun olurum.. Herkese keyifli sürüşler..
DSC_0056.JPG
DSC_0059.JPG
DSC_0060.JPG

Hafta sonu temizliği ve aero gidon / gidon bandı montajı..

Scudo
Anladığım kadarı ile görselde mevcut salcano gravel bisikleti yol bisikletine çevirmek istiyorsunuz. Bunca yatırımı bu kadroya yapmaktansa parçalara vereceğiniz paraya daha iyi bir yol bisikleti alabilirsiniz. Yok ben yine de kendim yükseltme yapacağım derseniz kendi düşüncem en azından bu kadroya yatırımı yapmayın. Daha hafif ve kendini kanıtlamış marka kadro alarak yapmanız sizin açınızdan daha iyi olur.

Salcano, Mosso, Carraro gibi markaların Gravel ve cyclocross kadroları ortalama bir endurance kadrodan 300-500 gr daha ağır oluyor.

Bu sebeple bu kadroların yol bisikletine çevirmenizden tam bir verim alamazsınız. Mesela Mosso Monza kadrosu 2.2 kg civarı gelirken Cavalier kadrosu 1.8 kg geliyor.

@Acedia haklı. Yeni bir kadroya yatırım yapmak daha mantıklı.

Haklısınız, ancak 300 gr kadrodan yapılacak kăr, ne kadar fayda sağlayacak? Zaten ağırlık hariç tutulursa kadronun aero olmadıkça karbon olması çok ufak etkiler bırakır.. Ama şunu kabul ediyorum, yürür ve döner aksamın tümünü yükselttikten sonra çıkan eski parçalar ve kadroyu sadece aero karbon kadro için satmak o zaman mantıklı olur.. Hali hazırda cyclocross üzerine eklenen bu parçalar ile hala yarış bisikleti olamaz.. Değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim.. 👍

Salcano CYC02 modelini 2014 senesinde satın alıp 1 yıl kullanmıştım. Özensiz montaj işçiliği ve varlığıyla yokluğu bir BB5 mekanik disk frenleri yüzünden çok sıkıntı çektim. Sonunda satıp bir Cannondale CAAD10 aldım, aradaki akıcılık farkını tarif etmem mümkün değil.

Üzerine masraf edilirse olduğundan daha iyi hale gelebilir, ancak beklenti tam bir yol bisikletine dönüşmesi ise yapılan masrafa değmeyecektir.

Kadronun 300gr hafiflemesi eğer yarışma hedefi yoksa çoğu kullanıcı için bir zorunluluk değil, ama hafif ve akıcı bir bisikletin verdiği keyif için ödeniyor o çuval dolusu paralar.

Salcano CYC02 modelini 2014 senesinde satın alıp 1 yıl kullanmıştım. Özensiz montaj işçiliği ve varlığıyla yokluğu bir BB5 mekanik disk frenleri yüzünden çok sıkıntı çektim. Sonunda satıp bir Cannondale CAAD10 aldım, aradaki akıcılık farkını tarif etmem mümkün değil.

Üzerine masraf edilirse olduğundan daha iyi hale gelebilir, ancak beklenti tam bir yol bisikletine dönüşmesi ise yapılan masrafa değmeyecektir.

Kadronun 300gr hafiflemesi eğer yarışma hedefi yoksa çoğu kullanıcı için bir zorunluluk değil, ama hafif ve akıcı bir bisikletin verdiği keyif için ödeniyor o çuval dolusu paralar.

Öncelikle aktif kullanmış biri olarak fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.. Ben yarış bisikletinden ziyade bunu satmış olsam bile yine bir cyclocross alırım.. Vücut yapım ve kilom, bunun yanında sürdüğüm güzergahlardaki yolların çok huzurlu olmayışından aynı tip bisiklete devam edeceğim.. Bisiklet üzerinde kadro dışındaki her şeyin değişmesi, kadronun salcano kalmasının etkisinden daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum.. Çok prof ama basit yaklaşan arkadaşlarımız oldu yukarıdaki gibi, keza siz de öyle, ben ancak yarış bisikleti istemiyorum.. Ancak cyclocross u yaklaştırabildiğim kadar yarış bisikletine yaklaştırma amacındayım.. Yoksa iş çok basit.. Kadroyu değiştirelim, hayatımız değişir..

-Karbon furş takımı,

-Karbon sele,

Ya ben bunları yanlış anlıyorum, ya da siz bir yandan ne pahasına olursa olsun hafiflesin derken bir taraftan da ağırlığın hiç önemi yokmuş gibi yarım kiloluk ışık, 750ml suluk, zırhlı lastik falan almayı düşünüyorsunuz...

Ya ben bunları yanlış anlıyorum, ya da siz bir yandan ne pahasına olursa olsun hafiflesin derken bir taraftan da ağırlığın hiç önemi yokmuş gibi yarım kiloluk ışık, 750ml suluk, zırhlı lastik falan almayı düşünüyorsunuz...

Siz her sürüşünüzde benim yazdığım şeyleri bisikletiniz de taşıyor musunuz? Mesela 1,2 km mesafedeki markete bisikletinizle giderken ya da kargo vardır, kargo almaya giderken, çadır, kamp sandalyesi, 2 tam dolu suluk.. Bunun gibi şeyleri koyup da mı gidersiniz? Ben de bunu anlamak istiyorum, hani yarışa falan girerken de.. Gündüz koşulan bir yarış olsa.. Yine de yarım kiloluk ön aydınlatma alır msnz? Yani sizin düşünme şekliniz göre bu soruların cevabı evet, kesinlikle.. Oluyor
Başlıkta anlatılanı anlamaya çalışırken zihnen yorulan bir ben miyim acaba...
Çok da abartmaya gerek yok be hacım 😅 biraz espritüel biraz mizahi düşün.. İki bisiklet türü aslında yakın ama bir o kadar da uzak.. Bunu bilmediğinize inanmam.. Şimdi bunu bildiğiniz halde konu hakkında öneri ya da uyarı yapmak yerine provake veya dalga geçme niyetinizi belli etmeyin bari.. Böylece yorulmazsınız 😅👍

İlk kelimeden sonra virgül koyunca taşlar yerine oturdu bende.@can_celik 😀
@Murat B. Ben de karbon aero sele borusunu o kadroya nasıl sokacak onu çok merak ettim.

Ürün bu
images.jpeg
Kadro 27.2 mm, aldığım ürünün de çapı 27.2 mm Sokuluyor, sokunca resim atacağım😁 👍

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Siz her sürüşünüzde benim yazdığım şeyleri bisikletiniz de taşıyor musunuz? Mesela 1,2 km mesafedeki markete bisikletinizle giderken ya da kargo vardır, kargo almaya giderken, çadır, kamp sandalyesi, 2 tam dolu suluk.. Bunun gibi şeyleri koyup da mı gidersiniz? Ben de bunu anlamak istiyorum, hani yarışa falan girerken de.. Gündüz koşulan bir yarış olsa.. Yine de yarım kiloluk ön aydınlatma alır msnz? Yani sizin düşünme şekliniz göre bu soruların cevabı evet, kesinlikle.. Oluyor
Çadır ve kamp sandalyesi nereden çıktı?
Gereksiz yere ağırlık yapacak aksesuarları elbette yanıma almıyorum; öte yandan, 50 gram hafiflesin diye günlük kıyafet ile bisiklet sürmeyi imkansız hale getirecek olan karbon sele de kullanmıyorum.

Çadır ve kamp sandalyesi nereden çıktı?
Gereksiz yere ağırlık yapacak aksesuarları elbette yanıma almıyorum; öte yandan, 50 gram hafiflesin diye günlük kıyafet ile bisiklet sürmeyi imkansız hale getirecek olan karbon sele de kullanmıyorum.

Tamam, anlaştık o halde..

Ben olsam bu bisiklete hiçbir masraf yapmam. Bu haliyle, en bakımlı ve verimli şekilde kullanır, hayallerimi, ihtiyaçlarını karşılamıyorsa, bunu satıp isteklerime daha uygun bisiklet alırım .

Siz plan yapmışsınız, karar vermişsiniz. Bisiklet sizin, para ve zaman sizin, hayat sizin

Guzel bir Moon yada Fenix ışık tavsiye ederim. Bu sizi 1 aya kalmaz yolda bırakır Eastpower yada muadili birsey ise.
Onun disinda zaten herseyi yapmissiniz kafaniza göre. Insallah sizi tatmin eder. "Ben olsam" kismina girmeye gerek yok bence olan olmuş 🙃

Misal,
Bisiklet üzerinde kadro dışındaki her şeyin değişmesi, kadronun salcano kalmasının etkisinden daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum..
"Kadro dışında her şeyi değiştiriyorum. Bu kadroyla bile büyük fark yaratacak benim için" gibi bir cümle kurardım mesela ben bunu demek için. Gereksiz dolambaçlı cümlelerdi gördüğüm şey. Kaale alırsın almazsın sana kalmış.

Belli ki kadroya aşık olunmuş ve göz başka bir şey görmüyor, gönül ferman dinlemiyor.

Değecek ya da değmeyecek bu sizin takdiriniz, karar verimiş, ee hesap kitap da yapılmış...

Yolunuz açık olsun der ve iş neticeye varınca umarım içinize sinen bir çalışma olmuş olur.

Proje tamamlanınca ''siz bir de Salko'ya benim gözümle bakın bakalım'' demenizi bekliyorum :)

Misal,

"Kadro dışında her şeyi değiştiriyorum. Bu kadroyla bile büyük fark yaratacak benim için" gibi bir cümle kurardım mesela ben bunu demek için. Gereksiz dolambaçlı cümlelerdi gördüğüm şey. Kaale alırsın almazsın sana kalmış.

Hayatımda okuduğum en edebi, tüm söz sanatlarını aynı cümlede kullanabilmiş, noktası, virgülü, vurgusu, büyük ünlü uyumu küçük ünlü uyumu, belki biraz da aruz.. 😍Hatta ezgi ve güfte yapılsa, yıllarca akıllarda kalacak, dillerden düşmeyecek dehşet ül vahşet bir girizgah.. 😍Bir kaside..biraz tazminat biraz servet ül fünun
🤩 Hayran kalmamak elde değil.. Gerçekten gözlerim doldu bu kısacık ama tüm edebiyat literatürünü kıskandıran şairane cümlelerinizi okuyunca.. 😍
Ben olsam bu bisiklete hiçbir masraf yapmam. Bu haliyle, en bakımlı ve verimli şekilde kullanır, hayallerimi, ihtiyaçlarını karşılamıyorsa, bunu satıp isteklerime daha uygun bisiklet alırım .

Siz plan yapmışsınız, karar vermişsiniz. Bisiklet sizin, para ve zaman sizin, hayat sizin

Tavsiyenize çok teşekkür ederim.. Haklı olarak piyasa ya da market ürünü olarak salcano için söylediklerinizin doğrultusunda bir kadro alacağım bütçemi ayarlayabilirsem..
Belli ki kadroya aşık olunmuş ve göz başka bir şey görmüyor, gönül ferman dinlemiyor.

Değecek ya da değmeyecek bu sizin takdiriniz, karar verimiş, ee hesap kitap da yapılmış...

Yolunuz açık olsun der ve iş neticeye varınca umarım içinize sinen bir çalışma olmuş olur.

Proje tamamlanınca ''siz bir de Salko'ya benim gözümle bakın bakalım'' demenizi bekliyorum :)

Kadroya aşık olduğum falan yok.. Onu da nereden çıkardınız.. Benim anlatamadığım ve belki de sizin gibi bir kaç arkadaşımız için dalga konusu olan salcano üzerine eklediğim güncellemeler, - söz konusu kadronun market y da piyasanın şahini doğanı yakıştırmasını yapsak sırıtmaz heralde- değil basit bir şekilde "iyi hoş kardeşim de bu kadroya değmez" söylemleri.. Elbette ben de biliyorum bu kadroya değmeyeceğini ancak şu anda benim isteğime göre örn disk fren alt yapılı, belki uci si de olan, aero ve karbon bir kadro ve biraz da 55/56 ölçülerinde, nereden bakılsa 7-8 bin TL.. Şimdi bisikletim üzerindeki ömrünü tamamlamaya yakın zinciri, sram apexi, bb05 freni, mekanik iletişim tellerini sizin de önerebileceğiniz kadroya takmak benim bütçemi hem aşar hem de yine verim alamam.. Bu sefer de aynı durum bu sefer yer değiştirecek.. Kadro iyi iken kpmpenentler çöp olacak.. Sonuç olarak ben kadroya tapmıyorum.. Kdro benim için salcano dan önce 6061 aliminyumlu bir kadro.. He, belki sonra markası.. Neticede bu tarz bisiklet ne yarış bisikleti ne de patika bisikleti olur.. Bu daha beter bir durum.. Apaçiliğimi atana kadar bütçemi ayarlayıp diğer kompenentleri de tamamlayabilirsem işte o zaman kadroya muhtacım diye ağlayarak bir başka konu da açacağım, emin olun.. 😄

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mali tosun
@SerdarCYCoo2Bursa biraz uzerinize gelindi, belli ki gerginsiniz ve bundan dolayı da beni de yanlış anladınız.

Kaç zamandır forumdayim ve onlarca da mesajım var, o mesajların içinde tek bir kişiyle dalga geçmişliğim yoktur.

Sizle de dalga geçmedim, yukardaki mesajimi tekrar okuyunuz. Yalnızca bu işte yolunuzun açık olmasını ve başarılı olmanızı diledim.

Bu konularda hassasimdir, aciklama gereği duydum.

Geri