Scudo Sports

Cumhurbaşkanlığı Turu'nun yeni maskotu

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Tepki
8.189
Bisiklet
Cannondale
Arkadaşlar,
Cumhurbaşkanlığı Turu'nun büyüdüğü
güçlendiği her gün gözle görülüyor.
Bunun bir adım daha atıldı, son derece beğendiğim
fikri bir alt yapısı ve mükemmel el emeği ile işte sevgili Aydan Çelik'in
kaleminden yeni maskotumuz.
(link)
(link)
(link)
(link)
Çok sevinçliyim. :)

Scudo
Güzel ve anlamlı olmuş, Aydan Çelik`in bisikletle ilgili yazılarını ve tasarımlarını çok beğeniyorum. Kendisi de bisiklet dostu bir insan. Bir çok projede adını görmek isterim.
Pardus fikir olarak bence en anlamlısı olmuş.

Diğer Pardus'un (işletim sistemi olandan bahsediyorum) akıbetine uğramasın da...

• Beğen
Tepkiler: Joyrider
Nesli tükenmese(!) bari…

MediaPad 7 Youth cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu büyüklükte uluslararası bisiklet yarışı organize edebilen çok az ülke var dünyada. Evet bir Tour de France değil ama TUR be kardeşim:)
Geçen sene tesadüfen denk gelmiş ve çok beğenmiştim. Adamlar meğersem roket gibi gidiyorlarmış. Bu sene Alanya-Kemer etabını seyretmek için en güzel yerden yerimi kaptım bile.
Kim kazanır o ölçüde bilgim yok ama Anadolu Parsının ve Türk turizminin kazanacağı kesin.

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Fransa turunda türlü kıyafetlerle bisiklet peşinden koşanlara özenip, Yeniçeri kıyafetim ve kılıcımla koşturucam peşlerinden. Bizim emniyet anlamaz bu işin kültüründen, gözaltı falan olursa yardımcı olun. :p

Çok güzel ve anlamlı olmuş. Fikir sahiplerini ve emeği geçen herkesi tebrik ederim. İnşallah zamanla Tur da daha büyük ve önemli hale gelir.

@Cem Kılıçarslan

Valla yeniçeri kıyafetini kılıcını bırakın normal elbiselerle koşturan arkadaşlarımı bile göz altına alıp bir gece nezarette tutmuşlar zamanında onların ağzından dinledim. Sizi yeniçeri kıyafeti kılıcıyla kasten adam öldürmeye teşebbüsten yargılarlar valla bu ülkede :)

Güzel ve açıklayıcı olmuş sonra spikerin anlattığı gibi pempe mayo bilmem sarı mayoyu aldı.... ne oluyor yada mayo ne alaka? gibisinden kimsenin aklında soru işareti kalmaz.

Gayet güzel gözüküyor, ellerine sağlık Aydan Bey'in.
Hem bisiklet, hem de tasarım kültürünün gelişmesi gerekiyor ülkemizde.

@Ertunç ÖNER

Aydan Bey olacak.
Aydan Çelik'in
Optimist yayınlarından çıkan
Bi tur versene kitabı,
harika bisiklet hikayeleri ve
bisiklet tasarımları ile dopdolu.

Ayrıca Aydan Abi'nin tasarımları
Tosbaa adındaki mağazada satılıyor.
Tosbaa İstiklal caddesine girince sağdaki ikinci sokaktan
inerken sağ köşede.

maskot fikri tur. için başarılı fakat çizimler çok çocuksu geldi. ( çizerle alakalı değil bu durum tamamen gelen brief böyle olabilir ) belki yurt dışında çocukların ilgisini çeker ama büyük yaştaki yurt dışından takip eden bisiklet severlerin pek ilgisini çekeceğini düşünmüyorum. yani parsımız bize çok güzel görünüyor ama dışardan bakınca çocuk şenliği havası yok değil.

(link) şu sayfadaki kapkara arkaplan ve görsellerin boğukluğu bir tasarımcı olarak arayüz ve identity konusunda büyük açıkları olduğunu gözlemliyorum inşallah seneye daha profesyonel tasarım ve yönetim ekibiyle yola çıkıp bütçesinin hakkını verir.

Geri