Scudo Sports

Cubeler hakkında fikrim yok lütfen yardım eder misiniz?

Tepki
22
İsim
Harun

Bu bisiklet hakkında fikilerinizi öğrenebilirsem çok sevinirim türkiye şartlarında yeterlimi

Boyum 1.90 kilo 110 bu fiziksel şartlara dayanırmı amacım 95 kiloya düştükten sonra bu bisikletle uzun turlara çıkmak

Scudo
Cube ün beraberinde gelen kullanım klavuzunda çocuk bisikletleri hariç 115+25 kg ibaresi vardır. Kilon açısından bir sıkıntı olmaz. Sadece uygun kadro boyunu seç.

Konu güncel lütfen başka fikirleri olan yok mu

Kilo anlamında sorun olmaz. Eğer düzenli kullanırsanız güzel kilo verdiriyor bisiklet bir an önce almanızı tavsiye ederim

Selam; 192 boyum xl 21 inç cube mtb kullanıyorum disiplini değişsede %99 xl seçmelisin.Cube mühendislik sağlamlık rijitlik ve açı olarak çok tatmin edicidir severek biniyorum.

Yakın zamanda Cube aldım.Boyum 1,86 kilom 109kg forumu uzun zamandır takip ettiğimden direk yol bisikletiyle başlamadım.Fakat boy ve iç bacak uzunluğunuzu ölçerek bisikletinizin kadro seçimini yapabilirsiniz.Forumda hangi tip bisiklete hangi kadro boyları olması gerektiği bilgilerini araştırabilirsiniz.

@cenkpasha

Bir konuyu düzelteyim. Salcano, Sedona ne kadar %100 Türk ise, Cube de o kadar Almandır.

Neredeyse diğer tüm firmalar gibi (bir kaç itisna hariç) kadrosunu uzakdoğuda (Tayvan) üretir. Montaj ve araştırma geliştirmesini, testlerini Almanydaki merkezlerinde yapar. (Bazı karbon modeller üreticisine bağlı olarak Japonya da olabilir, Cube japon karbon üreticileri kullanıyor mu bilmiyorum)

Çok güzel ve kaliteli bir markadır.

@Mert E. haklı olduğunuz noktalar olmakla birlikte Cube'de kadrolar %100 Alman'dır. Bazı modellerde frenler de Magura'dır. ( Örn: Cube Delhi 2015 )

Cube almanların en büyük bisiklet üreticisi ve lider markalarından biri,
Radon stevens canyon merida(üretim taiwan) diğer alman markaları sayılabilir..

Cube sl touring takipteyim buyuk ihtimal bu bisikleti almayi dusunuyorum740300_zoom.jpg

@cenkpasha
Mert E.' nin dedigi gibi, %100 Alman degildir Cube, diger (Canyon, Focus...) Alman markalari gibi. Almanya' da tasarlanir, Tayvan' da uretilir, Almanya' da montaji yapilir. Buyuk markalarin cogu icin gecerlidir bu. Hatta ureticiler "Made in" gibi bir ibareyi degil de "Engineered in" gibi yuvarlak tanimlar kullanmayi tercih ederler urun mensei konusunda. Cok egzotik modeller haricinde Avrupa ve Amerika' da pek bisiklet uretilmiyor zaten artik. Acikcasi kendini kanitlamis ve fiyat etiketi 4.000 euro olan bir kadronun uzerinde bile "Made in Taiwan" yaziyorsa cekinecek bir konu yok bence.

Fakat Salcono Kron gibi sozde yerli markalarin dekalleri ve renk sablonlari disinda Turkiye' de tasarlanan hicbir kisimlari yok. Hepsi ureticinin katalogundan secilmis ve uzerine etiket basilmis standart modeller. Hatta bana kalirsa cok ucuz seyler. Yani bu acidan Cube bizim yerli markalarimiza kiyasla kendi ulkesi icin cok daha yerli bir marka, muhendisligi Almanlar tarafindan yapilan bir marka.

@Soner H. Arslan

Haklısınız aslında, Salcano vb. firmalardan kendi tasarım ve kadro teknolojisine sahip olması gibi konularda ayrışıyor tabii ki Cube.

Eski konulardan birinde güzel bir tabir vardı; "Merida kadro üreticisi, Cube bisiklet üreticisi, Salcano bisiklet markasıdır" gibi. Markalar tam böyle olmayabilir, ama ana fikir buydu; bence konuyu güzel tanımlıyor.

Şahsi fikrim: Bir Alman; mekanik ne üretiyorsa, ne montajlıyorsa al.

Ben de geçen hafta cube ltd race 29 inch mtb bisiklet aldım. Boyum 1.78 ve 93 kiloyum. Bayinin elinde kalan son 17 kadro 2015 bisikleti %20 gibi uygun bir fiyatla aldım. Bu aralar hava koşullarından ötürü henüz binemedim. Yalnızca toplattığım gün eve kadar 2-3 km kadar kullanabildim. Öncelikle 29 inch bir bisiklete ilk defa biniyorum ve arabadan inip jeepe binmiş gibi oluyorsunuz. Bisiklet gerçekten verdiğiniz parayı hakediyor. Henüz sadece bir kere binmeme rağmen gerçekten özel ve sürüşü keyifli bir bisiklet. Tavsiye ederim.

Şehir/Tur bisikleti yerine mtb almamın sebebi ise zaten 29 inch olduğundan dolayı dişsiz asfalt lastiği taktığınızda direk şehir/tur bisikleti oluyor. Şehir/tur bisikletine göre avantajı ise; daha yüksek bir donanıma sahip olması. Zira ilk etapta şehir/tur bisikleti araştırması yaptım ve marka olarak cube' de karar kıldıktan sonra cube' nin şehir/tur bisikletlerine baktığımda, aynı/yakın fiyatlardaki mtblerden özellikle maşa ve diğer donanımlarda daha zayıf kaldıklarını gördüm. Ayrıca kadro rengi ve görsel tasarımlar şehir/tur bisikletlerinde mtbler kadar güzel değil. Bisiklet firmalarının esas yatırımları mtblere yaptığını da buradan anlayabiliriz. Ayrıca bisikletin mtb lastiklerini tekrardan takarak arazi/kar gibi koşullarda da binebilmek 29 mtb bisikletlerin avantajı diye düşünüyorum.

http://2015.cube.eu/media_ftp/BIKE_Bilder_2015/613002/613002_zoom.jpg

Bu da benden,henüz test edemedim bile :)
29er Ltd pro 2015 xl kadro

http://www.alessibici.com/site/wp-content/uploads/2011/06/ltd-pro.jpg

• Beğen
Tepkiler: S.Emre DURMAZ
@S.Emre DURMAZ cube tur sehir bisikleti alacak olsaydiniz hangisi kafaniza yatmisdi

@Tatar
bunu da kuzene alacaktık ltd raceyi bana aldık bir alt modeli sanırım ama çok bir farkı yok :) hayırlı olsun :)

• Beğen
Tepkiler: Tatar
Geri