Scudo Sports

Cube Crooss pro şehir/cross alıyorum... ve kadro seçimi

r.ezk

Forum Bağımlısı
Tepki
415
Bisiklet
Cube
Arkadaşlar yol bisikletimin yanına her şartda havaya zemine bakmaksızın kullanabileceğim kardeş arıyorum
Bütçe 3500 civarı, linkteki bisiklete karar kıldım gibi, başka tavsiyeler varsa açığım.. Daha iyi bir seçenek olmazsa bunu

186 boy için 54 kadro sizce uygun olurmu konforlu Ve keyifli bir şehir bisikleti olurmu?

Özellikler:

FRAME Aluminium Superlite Trekking Cross Taper
FORK SR Suntour NCX E-RL Air Tapered
HEADSET CUBE Z-t ECO, top zero-stack 1 1/8" (OD 44mm), bottom integrated 1 1/2"
STEM CUBE Performance, 31.8mm
HANDLEBAR CUBE Rise Trail Bar, 660mm
GRIPS CUBE Natural Fit Race
REAR DERAILLEUR Shimano XT RD-T780, 10-Speed
FRONT DERAILLEUR Shimano XT FD-T780, Top Swing, 31.8mm
SHIFTERS Shimano SLX SL-M670-I, Direct Attach
BRAKE SYSTEM Shimano Deore A-M615, Hydr. Disc (180/160)
CRANKSET Shimano XT FC-T781, Hollowtech II, 48x36x26T, Integrated BB, 175mm, Chainguard
CASSETTE Shimano CS-HG62, 11-34
CHAIN Shimano CN-HG54
RIMS CUBE ZX24
FRONT HUB Shimano Deore HB-M615
REAR HUB Shimano Deore FH-M615
TIRES Schwalbe Smart Sam Kevlar Performance 44x622
PEDALS CUBE Aluminium MTB
SADDLE Selle Royal Viper
SEAT POST CUBE Performance Post, 27.2mm
SEATCLAMP RFR Varioclose 31.8mm
WEIGHT 12,35 kg
ART. NO 636000image.jpg image.jpg image.jpgimage.jpg image.jpg

Scudo
Cube cross pro ikinci elini bulabilirseniz alın daha uygun olabilir fiyat olarak

Türkiye'de "şehir ve tur" kategorisi altında satılsalar da aslında bunun gibi trekking bisikletleri şehir ve turdan çok bozuk patikalar ve çok engebeli olmayan arazi için tasarlanıyorlar. Yani kullanım amacı olarak XC ile cyclocross arasındalar; sert arazilere girmeyecekseniz, sürerken tekerlekleri havalandırmayı düşünmüyorsanız yol bisikletinin yanında ikinci bisiklet olarak en iyi tercih olabilir.

(link)
Buradan anladığım kadarıyla 58 kadro boyu sizin için daha uygun, o yüzden almadan önce mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Kullanmadığım bisikletler için daha iyi veya kötü olduklarını söylemem mümkün değil ama alternatif modeller olarak Specialized Crosstrail ve Merida Crossway serilerine bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
186 boy/ iç bacak boyum 84 için
(link)

Linke göre iç bacak boyunda 55 çıkıyor, baktığımbisikletin ölçüleri 54-58 olarak gidiyor..
Biraz performansa yönelik 54 kurtarır Diye düşünüyorum,

Kullandığım merida t2 de 56 kadroydu

For trekking bikes: Multiply your inside leg by a factor of 0.66. The value that you get is the theoretical frame height in centimeters. Multiply by 0.259 to get the frame height in inches. With suspension seat posts deduct about 5 cm (or 2 inches) from the theoretical size. If your value is between two offered heights, apply the following rule of thumb: Choose the smaller frame size for sporty driving style. A larger frame results in a more comfortable seating position.

Cube nin sitesinde şu yazıya göre de 54 iyi gibi ama kararsız kaldım

Bu üründe bulunan active 44x622 lastiğin 37x622 lastiğe göre farkı nedir , 44 37 veya olsaydı 35 gibi ilk sayıların ve 622 gibi ikinci sayıların manası nedir acaba açıkcası baya aradım ama net bir bilgiye ulaşamadım.( Eski bir konuyu canlandırmak durumunda kaldım :) ) Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

@jaks39

Kalınlık ile lastik çapını ifade eden değerler bunlar.

@zgnclskn Özgün bey merhaba , 700x35 lastik 28" bisikletlerde kullanılıyor 44x622 de gördüğüm kadarıyla 28" bisikletlerde kullanılıyor dolayısı ile ölçüler farklı başka bişey olması lazım yoksa ikisi de 28 inch olan bir bisiklette mantık olarak lastik çapı aynı olması gerekmez mi.Bu terimler tam olarak milimetre mi, 44 lastiğin yola değen kısmı ise milimetre cinsinden mi daha açıklayıcı olarak anlatabilecek bir arkadaş varsa bizde bilgisinden faydalanalım. örnek ; MICHELIN 700X35C 37X622 şimdi buradaki 4 ayrı sayı bu lastikte nelerin ifadesi :)

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi diye bir başlık buldum az önce, göz atmadıysanız tavsiye ederim. 700 ile 622 aynı şeyi ifade ediyor, biri jantın lastiksiz ölçüsü, diğeri lastik takılı ölçüsü mm olarak.

Geri