Scudo Sports

Cube agree gtc 2015 bisiklet hakkında yorumlarınız?

Scudo
Allah herkese nasip etsin başka ne denebilir ki :)

Renklerine falan hayran kalmıştım ben.

Kimse de olmayınca pek yorum da yapan olmamış herhalde :)

Erdoğanların sitesinde kadro hakkında şöyle bir bilgi mevcut: "GTC karbon kadrolar güvenli ve konforlu olarak tasarlanmıştır. Yüksek stres altındaki kadro alnı, sele borusu ve orta göbekte yüksek modüler karbon fiber kullanılır. Bu sayede kadrolar daha konforlu ve esnektir. Bunun sonucunda esneyebilme kapasitesine sahip kadrolar ortaya çıkmaktadır. Bizim bu özel tasarlanan kadrolarımızda ağırlığı düşürebilmek amaçlı iç ve dış yüzeyde modüler formda tasarlanır. Bütün GTC kadrolar DIN-Plus Testten geçmektedir."

esneyebilme kapasitesine sahip kadrolar ortaya çıkmaktadır demiş. hangi kişi bisikletinin esnemesini ister, özellikle ortagöbek ve alın borusunda:)

yanlış çeviri falan mı var acaba? bir özellik gibi bahsetmişler. ya da endurance tipi bir kadro mu bu? öyle olmuş olsa bile bu denli esniyor işte diye reklam yapmak mantıklı gelmedi bana:)

Bu bisiklete sahip forumda 2 kişi var bunlardan biri benim. Öncelikle bisikleti fiyat/peformans ürünü olarak adlandırıyorum ultegra 6800 set ile birlikte sınıfının en başarılı hafif, akıcı sağlam Alman malı karbon bisiklet.

Arka aktarıcı 11-32 koymuşlar bu tırmanış odaklı sürücüler için avantaj sağlıyor.
Gidon sargısı şaşırtıcı derecede konforlu, rahat.
Kadro oldukça rijit geldi bana.

@Hasan Tunalı

Ağustos sonu 2016 modelleri tanıtılacak, aceleniz yoksa bekleyin derim.

Yeni modeller için aşağıdaki adresten destek alabilirsiniz.
(link)

evet malesef çeviri hatası diyebiliriz. Aslında esnek kadrolar aranmakta fakat bu esnemeler Bottom Bracket gibi yük altında güç üreten yerlerden çok seatpost sele borusu gibi konfor gerektiren yerlerde aranmakta. aslında Cube websayfasında kastedilen o. demiş zaten "konfor" bozuk yollarda dikey kuvvetlerin etkisini minimize etmek. tersine gidon ve gidon boynu gibi yerlerde stifness yani sertlik aranmakta. özellikle ayağa kalkıp son anlarda atılan sprintlerde kimse bisikletin altında esnemesini istemez.

agree carbon liflerini farklı yerlerde farklı yönlerde kullanarak esneklik veya sertlik oranını değiştirebilmekte. bu bisikliklette ifade edilmeye çalışılan bu.

Bir cube kullanıcısı olarak konuya umarım açıklık getirebildim :)

adamlar bu işi biliyorlar. bisikletletler harika, web siteleri daha bir harika. ne güzel fotolar koymuşlar öyle. insanın içi gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Tunalı
cube agree gtc nin 2014 modeline sahibim,
2015 modelinde aynı kadro üzerine maşada beyaz renk ağırlıklı ve 105 yerine ultegra kullanılmış ve çok daha güzel olmuş...
deneyimim henüz 1500 km civarı, ancak çok memnunum..

viraj dönüşleri, sprint hızlanmalar ve hafif eğim hızlanmalarında kas gücünün yola iletiminde bisikletin gitme hevesiyle atak tepkilerine hala şaşırdığım zamanlar oluyor, aynı zamanda da carbon konforu;
burda cube alman mühendisliği ortaya çıkıyor sanırım:)
anlatabildim mi bilemiyorum ama
fazla söze gerek yok, alın ve binin derim :)

@Ali Demir

Abi herhalde Google Translate kullanılmış endurance kadro muhtemelen.

@Furkan TK bilgiler ve video için teşekkürler bende hem hafif hemde tırmanışlarda daha rahat bir bisiklet arıyorum. Nedense yokuş aşağı gitmekten çok tırmanmak daha zevkli geliyor. Eski bisikletim 15 kilo olduğu için tırmanışlar zor oluyor.

@r.ezk

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler
bende alman malı olduğu için hiç düşünmeden alacağım araştırmalarımda hiç kötü yoruma rastlamadım hem alman teknolojisi hemde kendi ülkesinde üretilmesi avantaj

ileri bisiklet kredi kartına taksit yaparsa kesin alıyorum.

@Erdal YILMAZ

Teşekkürler Erdal bey yeni modellerin hem daha donanımlı hemde daha uygun fiyata satılmaya başlandığını okumuştum. Eğer yeni modeller 2014 e göre çok daha iyiyse beklemeye değer

• Beğen
Tepkiler: r.ezk
Ne yazıkki 2015 modeller kalmamış. :)Hiçbir bayide yok.

Accellbisiklet İstanbul ana bayilerinden bir tanesidir. Burasıyla görüştünüz mü?

Şube : Bağdat Cad. No:22/3 Fenerbahçe
Stadı Yanı Kızıltoprak/İST
Tel : 216 418 03 04

@Erdal YILMAZ
Evet Erdal bey mağazayı ziyaret ettim kalan modeller hep 53 kadro o Yüzden alamadım.
Bugün Antalya dan aldım bisikleti kargoyla gönderecekler.

• Beğen
Tepkiler: Erdoğdu MUTLU
@Hasan Tunalı

Çok güzel, Hayırlı olsun, fotoğrafları bekliyoruz".

@Ali Demir

CUBE Agree GTC kadrolar hakkında CUBE resmi sitesindeki açıklama esneme değil rijidlikten bahsediliyor. Maximum stiffness yani maksimum rijidliği ve mümkün olan en iyi kuvvet/ağırlık oranını yakalamaya çalışıyoruz diyor.
The Agree GTC frame is manufactured using the innovative Twin Mold process and shows our long experience in carbon frame construction. This process allows us to perfectly use the specific properties of the carbon fibres in a bike frame. Technologies like the oversized tubes on the main frame and the chain stays help us aim for maximum stiffness and the best possible strength to weight ratio. There's no compromise in comfort either, thanks to the thin seat stays and flattened top tube. Our dynamic RFR geometry puts the rider in an efficient riding position while creating very nimble handling.

Geri