Bnde bahsettiğim lastik buyduZamanında CST'nin Correre CLXX EPS modelini kullanıştım. Gayet güzel, akıcı bir lastikti. Yanlış hatırlamıyorsam 8000km civarında kullandım ve 2 kere patladı.
(link)Bu cst nin neden internet sitesi yok ben bulamadım.
Ne yaptınız hocam. Bende olduğum bölgeden dolayı çok fazla deve çökerten batıyor hergün patlıyor neredeyse. CST Platinum Protector almayı düşünüyorum içine de FormulaX HD Jel basacağım çünkü bisikleti alalı 2 gün oldu 2 kez patladı lastik. Sayın forum üyeleri ne düşünüyorsunuz acaba?Konuyu hortlatmak gibi olacak fakat 2021 yılında CST lastikler için saygıdeğer forum üyelerinin görüşleri nedir acaba? 2019 yılında arka lastiğimi CST1920 Platinum Protector ile değiştirmiştim, Kronun orjinal lastiği olan 700x38den 700x35 e geçmiştim. Bisikleti yazları kullanan biriyim ıslak zeminde çok kullanmıyorum. CST yi takınca iyi yada kötü pek bir fark göremedim kullanımda, zaten 2 yıldır pek süremiyorum bisiklet.
Şimdi tekrar bisiklete binmeye başlıyorum ve ön lastik 5 yıllık bitik bir lastik, değiştirmek istiyorum, önümde 2 seçenek var birisi
Ön ve arkayı Schwalbe Century K-Guard 700x35 Dış lastik ile değiştirmek (Ön farklı arka farklı olmasın istiyorum)
Diğer seçenek arkayı aynı bırakıp öne de bir CST1920 Platinum Protector lastik almak.
1. seçenekteki Schwalbe lastikler nedense CST den daha ucuzlar, ve aynı zamanda lastik başına 100 gr daha hafifler. Fakat kendileri hakkında forumda yada internette pek bilgi göremedim. Anladığım kadarıyla zırh olarak CST den daha düşük bir model fakat bir zırha sahipler ki çok üstün bir zırha ihtiyacım da yok, şuan yol tutuşu olarak hangisi ne kadar fark yaratır bunu merak ediyorum ve 100 gr ağırlık çok önemli midir acaba? Üst seviye Schwalbe lastiklere bütçeden dolayı gidemiyorum maalesef. Tavsiyelerinize açığım, çok teşekkür ederim.
CST Platinumda 700x35 ve 700x45 2 tane eskittim 45 mm olanı Ocak ayından beri kullanıyorum, dağ taş toprak, kaya falan farketmiyor heryere sürüyorum.Ne yaptınız hocam. Bende olduğum bölgeden dolayı çok fazla deve çökerten batıyor hergün patlıyor neredeyse. CST Platinum Protector almayı düşünüyorum içine de FormulaX HD Jel basacağım çünkü bisikleti alalı 2 gün oldu 2 kez patladı lastik. Sayın forum üyeleri ne düşünüyorsunuz acaba?
Anladım hocam çok teşekkürler. Zaten iç lastik ile kullanıcam ama herhangi bir büyük deve çökerten riskine karşı iç lastiğin içine ekstra jel de koymak istiyorum yoksa sürekli patlatıyorlar. Benim günlük 14km git gel yaptığım bir rota var 2 günde 2 kez patlattı bunlar lastikleri ve bisikletçi çok uzak kalıyor. O riske girmek istemiyorum tekrardan garanti olsun diyorum.CST Platinumda 700x35 ve 700x45 2 tane eskittim 45 mm olanı Ocak ayından beri kullanıyorum, dağ taş toprak, kaya falan farketmiyor heryere sürüyorum.
Çizik bile Yok.
Platinium serisi sadece iç lastik ile kullanılıyor diye biliyorum, o yüzden içine jele falan gerek yok.
Eksi yönleri ise
1 - ağır (teki900 gr)
2- tam olarak test edemesemde ıslak zeminde Süper bir yol tutuşu yok gibi.
1 keresinde ıslak yolda düşük hızda bisikleti yatırdığımda bisiklet altımdan uçtu gitti.
Ek olarak Yağmurda da frenlediğimde teker kitlenip kayıyor .
Ama yukarıda da dediğim gibi tam test etme şansım olmadı, yağmurdan sonra farklı tip yollarda 1-2 deneme yapmam lazım.
Anladım hocam çok teşekkürler ama mecbur konfor boyna lastiğin patlayıp durmasından daha önemli maalesef. Sağolun.@Buyuyen PP serisi zaten çift katlı ve yüzeyi gerçekten sert bir dış lastik.
Dikeni el ile bile batirabileceginizi sanmıyorum.
Eklemeyi unutmuşum, lastik sert ve mtb lastiklere kıyaslan yuksek psi hava basıldığı için patika yolda çok konforsuz süspansiyon falan fayda etmiyor![]()