CST Lastikleri nasıl bilirsiniz?

Kayıt
23 Mart 2011
Mesaj
67
Tepki
10
Şehir
İstanbul
Arkadaşlar herkese selamlar.Aldığım bisikletin üzerinde orjinal olarak "CST Servant" lastikleri var.Bisikletimi şehir içinde kullanıyorum.Bu konuda fikrinizi almak istedim.Bu lastiklerin şehir kullanımında artıları ve eksileri nelerdir?
 
Scudo

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
Sammy slick tarzında diş yapısı olması seni biraz yavaşlatabilir ancak toprak ve gevşek zemindede sıkıntı çekmezsin + tam disşiz bir lastiğe göre daha konforlu olucaktır, açıkcası çok yakından inceleme fırsatım olmadı ama bana sorucak olursan kötü bir lastik değil, katlanabilirse ve yanda reflektörleride varsa gayet iyi, cst çok çok iyi lastikler üreten bir marka olmasada senin için gayet yeterli olucaktır, piyasa fiyatı 30 tl civarı çok ucuz bir lastik değil ;) . Birde lastiklerine uygun basınçta hava basmanı öneririm, hybritlik istiyorsan lastiğin kaldırdığı max. psi hava basıncını basmalısın bunu ihmal etme.
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.463
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@b.özgür KUL

Ben biraz daha kötümser konuşacağım 2 defa mecburiyetten cst kullanmış biri olarak.Öncelikle fiyatı 30 lira değil istediğiniz modeli 12 ila 15 liradan alıp gönderebilirim Eskişehirden.Asıl meseleye de gelirsek kesinlikle hamuru olması gereken lastik hamuru gibi değil.özellikle ıslakta yol tutuşu sıfır.Ağırlık konusunda her zaman en ağır lastiklerdir.Tek sevdiğim yanı erimemesi yani uzun ömürlü olmasıdır :) Piyasaya çıkan alt seviye bisikletlerin hemen hemen hepsinin üzerinde onlar vardır sebebi fiyat ucuz olduğu içindir.ben bunu 12-15 liradan alıyorsam firmalar tahminim 5-7 lira arasında alabiliyorlardır :) eğer bütçen müsait ise bisikletinde ilk model yükseltmeye lastik ile başlamanı tavsiye ederim çünkü lastik senin yer ile olan bağlantındır ve bisikletteki en önemli unsurlardan bir tanesidir.Bu konuda kendini ispatlamış markaların uygun fiyatlı lastiklerini bütçene göre tercih edebilirsin.
 

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Kayıt
8 Temmuz 2010
Mesaj
1.777
Tepki
908
Yaş
29
Şehir
Wonderland
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@ferhat köse

Kesinlikle. :eek:
 

Ƥinokyo

Forum Demirbaşı
Kayıt
8 Aralık 2010
Mesaj
516
Tepki
596
Şehir
Denizli
İsim
Önder
Bisiklet
Trek
Bu konularda zayıf ama baya bir zayıfım 20 Gün Önce sedona 321 aldım üstünde CST lastikler var bana güven vermiyor hafif nemli bir yola bile denge sağlamak zor oluyor bana lastik önermenizi rica ediyorum yol tutuşu iyi olan ve mümkünse yormayacak olan genişlikleri nedir şuan kullandıgım bisiklete onu bile bilmiyorum :)

Bilgilendirirseniz sevinirim Nede oLsa bilmemek değil öğrenmemek Ayıp :)
 

Batuhan İŞBİLİR

Daimi Üye
Kayıt
4 Nisan 2010
Mesaj
256
Tepki
71
Şehir
izmir
katılıyorum cst kesinlikle model yükseltmede değiştirmesi öncelikli olacak parçalardan.

her şeyden önce lastiğin hamuru çok sert. böyle olunca yol tutuşu ciddi oranda azalıyor. haa eriyip bitmiyor o da sanırım tek artısıdır. lastik patladığında janttan çıkarmak büyük mesela. sokmak da mesela. ama fiyatı uygun ve uzun ömürlü. bisikleti öyle çok da büyük amaçlar için kullanmıyorsanız ben her gün 50km 60km giderim araziye girerim tur da yaparım demiyorsanız, e bütçe de kısıtlıysa alın idare eder sizi.azcık paranız varsa gidin 2. el svhwalbe maxxis filann bakının. derim ben.
 
  • Beğen
Tepkiler: Enes.
Kayıt
23 Mart 2011
Mesaj
67
Tepki
10
Şehir
İstanbul
Arkadaşlar peki michelin lastikleri için ne dersiniz?Schwalbe ve maxxis markalarını zaten biliyorum.Fakat michelin lastikleri hakkındaki görüşleri veya incelemeleri daha önce okumadım.
 
Kayıt
23 Mart 2011
Mesaj
67
Tepki
10
Şehir
İstanbul
Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim.Lastiklerimi değiştirmeye karar verdim fakat model ve marka konusunda tam karar veremedim.Yalnız Schwalbe gibi bir lastiğe 150-200 lira veremem bunu biliyorum :).Şu durumda sorularım şunlar

-80 liraya kadar performans/fiyat bakımından iyi olabilecek şehir içinde süratime katkı sağlayacak ürünler bulabilir miyim?
-Cevabınız evet ise hangi marka/modeli tavsiye edersiniz?
-Bir sorun da şu şehir içinde kullanmak için istediğim lastikleri Yol/yarış lastiklerinden seçebilir miyim?Bisikletimde alexrims x2100 jantlar var.Bunlara uygun yol lastikleri alabilir miyim?
 

Alper Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Haziran 2009
Mesaj
609
Tepki
450
Şehir
Antakya
vittoria randenour 26x1.50 lastik kullanıyorum. çok deneyimli bir sürücü değilim fakat ıslak zeminde de denedim, yol tutuşunu ve akıcılığını çok beğendim. decathlonda tanesini 26tl den aldım.
 

Mehmet Ergene

Forum Demirbaşı
Kayıt
31 Mayıs 2011
Mesaj
457
Tepki
198
Şehir
Beşiktaş - İstanbul
borlayla gelen CST ler 711le gelenle aynıysa evet kötüler. özellikle de ıslak zemin performansı çok kötü.
 

iskender şerit

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Şubat 2010
Mesaj
1.018
Tepki
463
Yaş
40
Şehir
Kocaeli
Bisiklet
Bianchi
cst sert lastik diyenler ne kadar sert merak ediyorum.
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.463
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@turanza

Diğer lastik konusunda yazmışsınız 8 yıldır kullanıyorum cok memenunum dıye işte o kadar sert. 8 yıl kullanabilecek kadar.Çünkü lastik erimiyor ve yolu tutmuyor.Bu benim şahsi görüşüm değil tüm lastik testlerinde böyledir. hatta cst markası lastik testlerine girecek kadar dahi ciddiye alınıp denenmez.Merak ederseniz sabit konularda lastik testleri bölümü var.eğerki evden işe işten eve normal biniciyim paramda yok tabiki alınacak lastiktir fakat ben artık üst seviye kullanmak istiyorum limitleri zorlamak istiyorum ve yere sağlam basmak istiyorum diyen bir genç arkadaşa tavsiye edilecek lastik değildir.lastik bisiklette en önemli parçalardan bir tanesidir sizin yer ile olan bağlantınızdır.Bu tercih meselesidir sonuçta ama bilimsel verilere de dikkat etmek gerekir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek

iskender şerit

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Şubat 2010
Mesaj
1.018
Tepki
463
Yaş
40
Şehir
Kocaeli
Bisiklet
Bianchi
8 sene dediğim tek lastik için değil. 2. Lastik içindir. sizler sert lastik görmemişsiniz. Daha düne kadar cst'ler erken eriyen lastik diyordunuz. Erken eriyipte her sene lastik alacak kadar zengin değilim. Bir lastik en az 4 sene gider. Sonuç olarak cst sert lastik değildir. Birisine tavsiye ettim alan kişi memnun kaldı bisikletin hızı kontrolü arttı dedi, budamı doğru değil şimdi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU

Ekrem Erten

Daimi Üye
Kayıt
26 Mayıs 2011
Mesaj
362
Tepki
244
Şehir
istanbul
Bisiklet
Sedona
Sedona 711 ile gelen cst all purpose lastiğim var ve 700 km yol yaptım. Taş, toprak, diken, cam vb. her türlü araziye girdim ama daha hiç patlamadı. Bence tek iyi özelliği bu :) Asfaltta ise sanki devamlı frene basıyormuş gibi gidiyorum, çok yavaşlatıyor ama yine de bugün düz asfalt yolda biraz kasınca birkaç dakika boyunca 50 km/s ile gidebildim. Bir mtb lastiği olarak bakılınca bence fiyatına göre iyidir diyebiliriz.
Islak zeminde gerçekten çok kötü, 10'la falan giderken bile gidonu az kırınca hemen denge bozuluyor.
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.463
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@turanza

İyi niyetli olduğunuzu bildiğim için tek tek cevap vereyim.
1-Bir lastiği 4 yıl kullanıyorsanız zaten bisiklete cok binmiyorsunuz ( ben senede 3 ila 7 bin km biniyorum) ve limitlerinizi zorlamıyorsunuz demektir.
2-Ben şahsım adına hiç cst ye yumuşak lastik yazmadım eğer yazdıysam lütfen bana yazdığım kısımın linkini yollayın.
3-İşin zenginlik kısmına karışamam sonuna kadar haklısınız ama lastik tavsiyesi isteyen arkadaşların hepsine sorduğumuz 2 soru vardır. bütçeniz ne kadar ve bisikleti ne şartlarda kullanıyorsunuz.(toprak arazi asfalt cinsinden)
4-Alan arkadaşınızın ve sizin memnun olduğunuza cok sevindim ama şu ana kadar kaç marka lastik kullandınız çok merak ediyorum. tavsiyede bulunurken sadece kullandıgınız cst ye göre mi tavsiyede bulunuyorsunuz yoksa hepsini denediniz bu bilgiler eşliğinde mi tavsiye ediyorsunuz.Yine şahsım adına söylüyorum piyasadaki üst seviye markaların hepsini kullandım.Jant seti aldığımda ekonomık kriz sebebiyle cst de kullandım ve cogu bisiklet eskiden ilk alındıgında üzerinde cst geldiği için o zamanlarda da cst yi kullandım.

Tüm bu bilgiler ile ben bu forumda bir arkadaşa tavsiyede bulunurken daha önce kullandığım lastikleri düşünerek ve arkadaşın bütçesi ile birlikte en mantıklı tavsiyeyi yapıyorum.Bu başlıkta tavsiye istenmemiş sadece cst yi nasıl bilirsiniz demiş o yüzden de hiçbir lastik tavsiyesinde bulunmayıp cst deneyimlerimden yola çıkarak bildiklerimi yazdım.Yine söylüyorum cst ıslakta kesinlikle yolu tutmayan bir lastiktir ve bisiklet için en önemli parçalardan biri olan lastikte bütçe zorlanmalıdır.Yok ben sadece evden işe gidiyorum ne olsa kullanırım paramda yok derseniz yine saygı duyarım tabiki kullanabilirsiniz.
Dİp not :ben bisiklete karda,yağmurda,ayazda,yazın 40 derecede, sabahın 6 sında,gece 24 te yani her şartta kullanıyorum ve bu lastik bilgilerini bu şartların hepsine göre değerlendiriyorum .
Saygılar iyi forumlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: rasim 1071
Kayıt
27 Ocak 2011
Mesaj
84
Tepki
27
Şehir
bursa
@ferhat köse
konunun tam arasına girmiş gibi olacağım ama önümüzdeki hafta (link) faaliyetine katılacak biri olarak günlük ortalama 80-90 km asfaltda km yapacağız.gidiş-dönüş toplam 300 km yolculuk olacak.Bu biligiler ışığında asfaltta kolayca gidebilecek orta seviye pahalılıkta bir lastik önerirmisiniz ferhat arkadasım?ayrıca bu linkte paylaştığım lastik asfalt için uygunmudur ?(link)
 

iskender şerit

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Şubat 2010
Mesaj
1.018
Tepki
463
Yaş
40
Şehir
Kocaeli
Bisiklet
Bianchi
ıslak zeminde tüm lastikler kayar, ıslak zemin=kaygan zemin. Kaymayan lastik varsa bilmem. Elbette cst en iyisi değildir, ama performans/fiyat olarak yüksek derecelerdedir. 4 yılda bitirdiğim lastik gri renkli lastik, hamuru yapısıyla çok yumuşaktı ve dişleri tırnaklı idi. Asfaltta ani fren yaptığımda araba gibi deli gibi bağırıyordu ve o lastikle 4 sene normal + 1 sene slik olarak yaklaşık 16000 km yol yaptım. Formula 1 de jenson button yumuşak sürüş stili vardır lastikleri korur, hamilton ise tersidir. Bu iş birazda kullanmaylada alakalıdır.
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.463
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@mecit öztürk

Gösterdiğiniz lastik yapmak istediğiniz tur için en elverişli lastiklerden bir tanesidir.biraz ağır ama bu modelin hafifleri zaten çok pahalı.daha ucuza şu linkteki lastiğede bakabilirsiniz ağırlıkları yaklaşık aynı hatta maxsis daha hafif 650 gram civarı.Eğer bagaj ve yük durumu fazlaysa bu vereceğim linkteki lastiğin 2.0 olanıda var onada bakabılırsınız.Bana sorarsan hangisini alırdın diye bence ikiside aynı kalitede lastik biri diğerinin yarı fşyatına ve ben bu mağza eskişehirde olduğu için biliyorum taze geldiler.(lastikte tazelikte cok önemlidir.)Eğer almaya karar verirsenizde selamımı söyleyin :) ilgileneceklerdir.

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: mecit öztürk

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.463
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@turanza

Size artık birşey demiyeceğim gereken herşeyi yukarıda yazdığımı sanıyorum.Umarım birgün üst seviye bir lastik kullanırsınız ve aradaki farkları sizde anlarsınız.Kusura bakmayın ama ben kimseye cst iyi lastik diyerek vebal altına girmem.Yukarıda size birkaç soru yöneltmiştim kaç marka kullandığınız ve ne şartlarda kullandıgınız hakkında umarım bir sonraki mesajınızda onuda yazarsınızda kaç marka içinde cst yi tavsiye ettiğinizi öğrenmiş oluruz.Fiyat performans derkende zaten o fiyatta başka lastik yok ki tavsiye edelim.cst nin tüm modellerini 12 ila 20 lira arasında alabiliyorsunuz eğer benim canım tanede 20-30 lira iki tanede 40-60 liradan daha ucuz ise bisiklete binmeyim daha iyi.