Scudo Sports

crrrrrrrrr sesi

sonEr´´

Forum Bağımlısı
Tepki
1.374
Bisiklet
Salcano
selamlar , arkadaşlar yol bısıkletımde quando rulmanlı gobekler kullanıyorum..İlk zamanlarda boşta dönerken o nefis cırlama sesi çok net bir şekilde geliyordu..2-3 aylık bir zaman dilimde o sesten eser kalmadı..Göbek boşta dönerken cırlamıyor..Akıcılığıda biraz azalmış gibi hissediyorum..Bir kaç kez yağmura yakaladım ve tuz serpılmıs bır asfaltta kullandım..Göbekte pedal çevirirken kaçırma veya başka bir sorun yok..Sizce bakım zamanı geldımı ? O nefis cırlama neden kayboldu ??? iyi forumlar :in:

Scudo
body kısmını aç ve temizle çamur vs girmiş olabilir

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
Kaç bin kilometrede , bildiğim kadarı ile 3000de bir bakım çok önemli ama bilyalılar için rulmanı bilmem ancak o güzel sesin gitmesine su ve çamur sebep oluyor , bendede var :(

• Beğen
Fulcrum Red Metal 5 kullaniyorum 8bin kilometreyi gecti set, hala ilk gunku kadar yuksek sesle cirliyorlar :) Hic bakim felanda yapilmadi.

• Beğen
@Ozzgurr

arkadaşımız bir soru sormuş ama siz kendi jant setinizin ne marka ve ne durumda olduğunu anlatmışsınız :)kızmayın lütfen !!!bu arada soner jantlar kötü şartlara mağruz kaldığı için bir bakım yapsan iyi olur bence...!

göbeği açman gerekiyo rublenin takıldığı kısım ile janta temas eden yerde flipır dediğimiz kısım da tırnaklar var, tırnaklar ince bir tel ile göbeği sarar, onları yerinden çıkartıp güzelce yağlasan iyi olur sonrar dikkatlice takabilirsin, ayrıca tırnakların temas ettiği jant kısmında kalan bölgeyi temizlemen gerekir, bende aynı sorunu yaşamıştım ama şimdi o crrrr sesi mükemmel şekilde ötmeye devam ediyo

• Beğen
Arkadaşlar yardımlarınız için çooook teşekkür ediyorum , bugun 2 kutu vd40 aldım..Eldıvenlerımı taktım..Şımdı bakım ıslemıne gecıyorum :) inşallah elimde kalmaz göbek :D

Arkadaşlar rubleyi söktüm..Body'yi daha önce sokmedıgım ve tecrubem olmadıgı ıcın bulasmadım...Uzaktan wd40'ı gordugum her aralıktan sıktım..Ses daha güzel ve net gelmeye başladı...Şuan Vites&fren tellerini filan değiştiriyorum..Yarın teste çıkıcaz inşalahhh.. :D

Teste çıkınca bekliyoruz son durumu :D

yalnız wd 40 sıvı bir yaglayıcıdır ve sıkı durması gereken parçaları da gevşetebilir o cırlama sesinin kaybolması flipper denilen parçanın içindeki gresin ozelliğini yitirmesinden yumuşamasından kaynaklanır wd40 ile orada ne kadar gres varsa hepsinin canına okumuş oldun sen baya güzel cırlar fakat aşınmaya sebep olabilir aynı zamanda. bence fazla binmeden bir açıp bakım yapmakta fayda var.

• Beğen
VD40 işini abartmamak gerekir ve daha çok çözücü olarak kullanılmalı , yağlama için gene tüpte satılan yağlar var onlar kullanılmalı.:rolleyes:

• Beğen
@sonEr´´

body göbek milini çıkarttıktan sonra 10 veya 12 numara alyan ile body içindeki vida sökülerek çıkartılır.

• Beğen
Geri